FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / ALICJAGASTRO
alicjagastro
Lokalizacja: Malbork
Data rejestracji w systemie: 2012-10-30
Ilość tematów: 0       Ilość wypowiedzi: 4       Ilość ogłoszeń: 1

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Kupię wyposażenie restauracji, baru
Mam do sprzedania wilka do mięsa i warzyw. Właśnie dodałam ogłoszenie na forum :-). Mam też bemar na 10 pojemników GN. Kontakt do mnie 507 379 706
2013-03-25 09:42:38 27
Food Design
Wielu ludziom marzy się własna knajpka ale nie mają pojecia jak się za to zabrać. Otwierają i szybko zamykają, bo pomysł nie trafiony, rynek za mały itd. Innym, co juz prowadzą zaczyna brakować pomysłów i padają, albo powielają i papugują....Pomysł innowacyjny, dobry i wart zachodu. Dużo reklamy jednak potrzeba - dobry marketing.... Życzę powodzenia :-) www.klubdolek.pl
2012-10-30 23:42:36 2
Proces przygotowywania potraw
No niestety, ale przygotowywanie na bieżąco dań o jakich myślisz nie jest możliwe. Część składników musisz przygotować wcześniej. Ugotować ziemniaki, kotlety wyporcjować, rozbić, przyprawić. Przed samym podaniem panierować i smażyć. Ziemniaki podgrzejesz w mikrofali w odpowiednim naczyniu pod przykryciem ustawiając czas optymalnie aby nie przedobrzyć (wtedy są niesmaczne, ciapciate). Nie sprzedane ziemniaki możesz przerobić na kopytka (super dodatek do gulaszu no i można je mrozić :-), lub odsmażasz następnego dnia pokrojone w talarki :-). W dobrej kuchni nic się marnuje :-). Mięso natomiast możesz przechować pakując w woreczki próżniowe. Jeżeli mniej więcej wiesz ile masz klientów dziennie można w przybliżeniu określić ilość potrzebnych porcji. Surówki to gorszy temat...rozważ zakup gotowych od dobrego producenta, przetestuj rynek - wiaderko 3 kg (30 porcji po 100g) kosztuje ok. 12 - 14 zł brutto, termin przydatności 7 dni. Polecam :-).
2012-10-30 23:33:24 3
Pomoc w otwarciu pizzerii.
No niestety, ale należy zacząć od wizyty w SanEpid w dziale żywności i żywienia. Tam otrzymacie wskazówki, jakie warunki powinno spełniać pomieszczenie na taką działalność. Weźcie ze sobą szkic pomieszczenia z zaznaczonymi oknami i drzwiami oraz wymiarami pomieszczenia (wysokość też jest ważna), dostępem do wody bieżącej, dostępem do toalet. Co do wydatków to moja sugestia - rozglądajcie się za używanym sprzętem i wyposażeniem - znacznie obniży to koszty na start. No i warto pomysleć o dofinansowaniach z urzędu pracy lub przy Marszałku Województwa (może mają ciekawy program dla nowych firm). Powodzenia :-) www.klubdolek.pl
2012-10-30 18:57:35 8
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.