FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GREDIL CATERINA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GREDIL CATERINA

Autor: bristol

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2014-05-20 o godzinie 15:07:07.
Mam ograniczone środki bo nie dostałem dotacji i muszę zrezygnować z zakupu zaplanowanych urządzeń i potrzebuję doradztwa co tak naprawdę warto kupić bo otwieram fast food, początkowo zakładałem sprzęty firmy rollergrill ale w obecnej sytuacji mnie nie stać więc rozglądam się za czymś tańszym. potrzebuje frytkownicę, grill kontakt, opiekacz na zapiekanki i coś do hot dogów jak na stacjach benzynowych

co możecie polecić żeby było tanie i dobre? dostałem oferty na sprzęty gredil i caterina czy są one dobre? roller grill którego początkowo chciałem kupić jest o wiele droższy i mam obawy czy ten proponowany sprzęt się sprawdzi nie mogę kupić tego o czym myślę ale jakoś trzeba zacząć i później wymienię na lepszy

pomoże mi ktoś co z tym caterina i gredil? gredil jest najtańszy ale czy warto?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: br

Wypowiedzi: 17
Post 2 napisany 2014-05-21 o godzinie 09:06:40.
Wiadomo Roller Grill jest lepszym sprzętem niż Caterina czy Gredil, ale jeśli Ty sam będziesz na tym pracował i dobrze zadbasz o ten sprzęt powinien Ci służyć. Co innego jak masz pracowników, którzy mają to gdzieś, sprzęt jest niewyczyszczony, niezadbany i eksploatacja staje się dużo krótsza. Linia Cateriny jest teraz lepiej zrobiona niż rok temu - bardziej wytrzymała. Spójrz jeszcze na zamienniki z Hendi - kilka opcji może być tańszych, a jakość ta sama. Dorobisz się to kupisz lepszy sprzęt. Nie każdy od razu jeździ Mercedesem :)

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 3 napisany 2014-05-21 o godzinie 10:02:27.
Napiszę Ci coś z doświadczenia. Nie chcę cię obrazić, ale raczej ostrzec. 
Pracuję jako konsultant gastronomiczny. Wyposażam restauracje, zmieniam menu, szkolę obsługę, etc... Sam niczego nigdy nie sprzedaję. Mi płaci klient, nie żyję z prowizji od tego, jaki sprzęt sprzedam. I nie reklamuję się tu. Do listopada w kalendarzu nie mam wolnego nawet dnia, więc nie chcę zrobić z tobą żadnego interesu :-)

Już kilka razy zdarzyło mi się rozmawiać z ludźmi, którzy otwierali lokal za jakieś mityczne dotacje, które miały być, ale wyszły. I razem z nimi kasa. Zaczęły się więc oszczędności. Oszczędności odbijały się na kosztach eksploatacji, awaryjności, ale też i wyglądzie lokalu. 
Tanie kontakt grille mają to do siebie, że długo się rozgrzewają i kiepsko trzymają ciepło. A to oznacza, że taki grill zamiast ci dziennei zużywać prądu za 3-4 złote, zużyje za 8. I policz sobie teraz tę różnicę na 5-6 sprzętach, które chodzą non stop przez 12 godzin i pomnóż razy 30 dni. Wychodzą konkretne pieniądze prawda?

Autor: gastrostore

Wypowiedzi: 22
Post 4 napisany 2014-05-21 o godzinie 10:16:03.
Gredila nie polecam sam widziałeś jaka jest cena więc jakość adekwatna do ceny. Caterina trochę lepiej ale też cudów nie ma.. Zainteresuj się porządnym sprzętem tj RM Gastro czy Redfox. Misiaczeklodowy dobrze napisał o tym prądzie, cena sprzętu to nie wszystko.

Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 5 napisany 2014-05-21 o godzinie 12:15:43.
daj sobie spokój z gredilem bo kiedyś już był w ofercie stalgastu i się z niego wycofali, jak się coś popsuło to nie było do tego części, teraz ponownie stalgast to oferuje i co zrobisz gdy się zepsuje kupisz nowe? Jak masz ograniczone środki to nie otwieraj bo później nie będzie na utrzymanie przez pierwsze miesiące

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 01:37:09
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GREDIL CATERINA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "gredil caterina" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: hot dog (4)    dotacja (5)    opiekacz (2)    frytownica (3)    hotdog (2)    gredil (1)    caterina (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.