FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ZAPIEKANKI W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ZAPIEKANKI W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ

Autor: agnieszka2


Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2013-10-12 o godzinie 11:59:27.
Jakie wymagania należy spełnić oby sprzedawać zapiekanki w przyczepie gastronomicznej? Jest taka przyczepa tylko z zapiekankami w mojej miejscowości i od otwarcia do zamknięcia mają klientów a zapiekanki są nie dobre. Chciałabym zapiekanki robić sama czy tak można? Co będzie mi potrzebne i ile to kosztuje? Czy dużo można zarobić na takiej działalności? Czy sama będę w stanie sobie poradzić z wyprodukowaniem i sprzedażą?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Andrzejj


Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 2 napisany 2013-10-15 o godzinie 14:39:36.
Zapiekanki to opiekacz taki z grzałkami kwarcowymi, ewentualnie maszyna do tarcia sera i pieczarek ale to możesz kupić już starte i posiekane. Najlepsze to pytanie o zarobki :)
 
Autor: gastrostore


Wypowiedzi: 22
Post 3 napisany 2013-10-15 o godzinie 20:16:33.
Do przygotowywania zapiekanek w przyczepie będzie potrzebny toster kwarcowy, dobry toster ma moc powyżej 3 kw więc potrzebne będzie źródło prądu. Dodatkowo umywalka, zlew, blaty i lodówki. Ser kupisz już rozdrobniony a pieczarki trzeba lekko podduśić więc potrzebna będzie mała kuchnia gazowa.
 
Autor: agnieszka2


Wypowiedzi: 4
Post 4 napisany 2013-10-16 o godzinie 21:13:35.
Znalazłam w internecie stronę www.lord-przyczepy.pl mają bardzo ciekawą ofertę przyczep i przynam że bardzo mi się podobają czy ta firma LORD to dobra firma? Zapiekanki chciała bym przygotowywać sama w przyczepie jakie wymagania musi spełniać taka przyczepa, jaki rozmiar najlepszy?
 
Zapiekanki w przyczepie gastronomicznej
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 5 napisany 2013-10-16 o godzinie 22:34:13.
Strona firmy LODR jest łudząco podobna do firmy TP System.
Proszę zachować czujność, resztę znajdzie Pani na naszym forum.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Zapiekanki w przyczepie gastronomicznej
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 6 napisany 2013-10-16 o godzinie 22:48:36.
Myślę, że warto podejść do SANEPIDU w mieście gdzie będzie Pani handlować i zapytać, jakie wymogi trzeba spełnić.  Lepiej jednak sugerować, że kupuje się gotowe zapiekanki i tylko się je podgrzewa w przyczepie, bo SANEPID zazwyczaj nie zezwala na jakąkolwiek produkcje w przyczepie.
Jeżeli chodzi o wielkość przyczepy to u nas najczęściej sprzedają się 3,7m, ale wszystko zależy od tego, co jeszcze będzie Pani sprzedawać, jeżeli tylko zapiekanki to 2,5m w zupełności wystarczy.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Autor: agnieszka2


Wypowiedzi: 4
Post 7 napisany 2013-10-18 o godzinie 08:28:03.
Proszę o informację czy lord to dobra firma, w internecie oglądałam zdjęcia ich realizacji więc chyba nie jest źle. Czy przyczepa 3,7 metra będzie wystarczająca? Czytałam w internecie że najlepiej opłaca się zakup 4 metrowej przyczepy bo wtedy można wszystko w niej zmieścić. Dalej nie wiem jakie wymagania musi spełnić taka przyczepa żeby sanepid pozwolił na sprzedaż zapiekanek. Napisaliście że potrzebny będzie opiekacz, ja myślałam raczej o piekarniku.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 8 napisany 2013-10-18 o godzinie 09:49:51.
Pani AGNIESZKO2 w dużym skrócie według mnie LORD = TP SYSTEM (na ich temat na tym forum jest bardzo dużo informacji). Na same zapiekanki nie potrzebujemy dużej przyczepy ale wiem z doświadczenia, że nie ma sensu kupować małej przyczepy bo po za zapiekankami w przyczepie jeszcze musi być miejsce na napoje, lodówki itp.

Przyczepa pod zapiekanki:
- kącik sanitarny (umywalka, zlew 2-komorowy)
- szafka ubraniowa dla pracownika
- zabudowa meblowa (jak ma być ekonomicznie to może być z płyty)
- lodówka do przechowywania (minimum 1, najlepiej 2-3)
- nastawna kuchnia gazowa 2 palnikowa do duszenia pieczarek
- opiekacz najlepiej kwarcowy firmy ROLLER GRILL (zwracam uwagę na rozmiar wsadu tzn maksymalny rozmiar zapiekanki, bo albo około 30 cm albo do 53 cm) jeżeli nastawiamy się na większy ruch wtedy 2 opiekacze podwójne
- okap wentylacyjny nad opiekacz
- inne typu kasa fiskalna itp itd.

Jak się Pani decyduje na zapiekanki to warto się zastanowić przy tym nad tostami, bo to tylko dochodzi koszt kontakt grilla (około 700 zł).

W żadnym wypadku nie polecam piekarnika, po pierwsze długo się rozgrzewa, po drugie ogranicza nas rozmiar wsadu tzn nie ma możliwości przygotowania zapiekanek o większym rozmiarze (chyba że będzie to typowy piekarnik gastronomiczny ale jego cena powyżej 3000 zł). Piekarnik trzeba będzie cały czas utrzymywać włączony żeby nie było strat na temperaturze. W przypadku opiekacza kwarcowego urządzenie gotowe do pracy dosłownie w kilkanaście sekund osiąga temperaturę 1050 stopni C, po przygotowanym produkcie można je wyłączyć (duża oszczędność energii). Zaletą opiekacza jest otwarty front dzięki czemu widać co się dzieje z zapiekanką tzn na jakim ona jest etapie obróbki termicznej.

Według mnie nawet w bardzo dobrej lokalizacji na samych zapiekankach to się trzeba będzie dobrze nagimnastykować żeby zarobić a gdzie zwrot z inwestycji?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 9 napisany 2013-10-18 o godzinie 14:08:53.
Dobra przyczepa gastronomiczna to przyczepa z firmy BODEX, jeżeli nie stać Cię na nową przyczepę to szukaj używanej ale wyprodukowanej przez firmę BODEX.
 
Autor: bartoszj


Tematy: 3
Wypowiedzi: 6
Post 10 napisany 2013-10-23 o godzinie 16:41:38.
A mam pytanie odnośnie np Salamandra gazowego, czy np taki jak na tym zdjęciu 

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/43/85/24/3643852457

byłby dobry do zapiekanek ? 
czy lepiej piec jak np cos takiego 

http://allegro.pl/turmag-piekarnik-gazowy-wolnostojacy-4-kw-i3600384878.html
Dziękuje za odpowiedź
ZAPIEKANKI W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: beer


Wypowiedzi: 3
Post 11 napisany 2013-10-23 o godzinie 21:04:09.
Ja mam przyczepę wyprodukowaną przez firmę niewiadów i przyznam, że spełnia ona moje oczekiwania co do jakości.
 
Autor: ramzes


Wypowiedzi: 12
Post 12 napisany 2013-11-19 o godzinie 08:57:42.
Witam

Odświeżę temat.Jaki był by najlepszy sprzęt do zapiekanek ? Znalazłem opiekacz gazowy czy opiekacz gazowy będzie wystarczająco dobry ? Osoba z którą rozmawiałem mówiła mi że zapiekanka jest gotowa w 3 minuty a piecyk szybko się nagrzewa. 

http://allegro.pl/opiekacz-gazowy-nowy-1-rok-gwarancji-i3687207623.html

Ewentualnie czy możecie polecić coś na gaz ?
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.206.12.79
Data: 2020-01-18
Czas: 02:46:31
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ZAPIEKANKI W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "zapiekanki w przyczepie gastronomicznej" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepy (36)    przyczepa gastronomiczna (48)    przyczepy gastronomiczne (38)    sprzęt (11)    sprzęt gastronomiczny (26)    sprzęt używany (8)    zapiekanki (5)    zapiekanka (5)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Pierwsza pizzeria - prośba o sugestie    Prąd w food trucku   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.