![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GRILLOWANIE |
|||||||
|
Autor:
busz
Tematy: 4 Wypowiedzi: 15 |
czy ktoś wie może jak grillować jedzenie żeby go za szybko nie spalać bo otworzyłem właśnie ogródek piwny z grillem i mam tym spore problemy
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
my jak robimy imprezy plenerowe to mamy 2 grille, gdzie główny ma rozmiar 160x80 cm a drugi pomocniczy 100x60 cm w pierwszym jest miejsce na pojemnik z wodą która dodatkowo ogrzewa mięso (nawilża). Pomocniczy mógłbym powiedzieć nawet się nie tli... A na głównym normalnie przygotowywane jest mięso... Najgorzej jak masz strzały klientów i nie wiadomo kiedy... Ciężko jest się czasami przygotować. Podczas ostatniej imprezy wykorzystaliśmy nawet piec konwekcyjno-parowy.
A o jakim jedzeniu piszesz? |
||||||
|
Autor:
busz
Tematy: 4 Wypowiedzi: 15 |
ogólnie jak na razie mamy głownie szaszłyki i kiełbaski ale lada dzień ruszam z rybami i z innymi bajerami, u mnie akurat są takie strzały tych klientów i ciężko wyczuć, a na jakiej zasadzie robicie ten pojemnik z wodą
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Grill jest własnej produkcji, w jednej części mamy ruszt na którym grillujemy produkty a w drugiej części miejsce na pojemnik na wodę w którym jest kolejny pojemnik np. z mięsem. Woda dodatkowo ogrzewa coś jak w bemarze. Całość ogrzewa węgiel drzewny.... A im większy grill tym lepiej bo można utrzymywać różne temperatury w określonych miejscach na ruszcie.. Spróbuj mięso odkładać np. na drugiego grilla gdzie się pali ale słabiej tak dla podtrzymania.. Nie wiem jakim sprzętem dysponujesz więc ciężko coś zaradzić.
|
||||||
|
Autor:
busz
Tematy: 4 Wypowiedzi: 15 |
dysponuje tylko grillem 160x60 mam pytanie , to co zostanie u grillowane to wsadza się w pojemnik który jest bez wody, a ten pojemnik jest w następnym pojemniku w którym jest woda która się grzeje na węglu
|
||||||
![]() Autor: Joker ![]() Wypowiedzi: 26 |
co ma dać niby ta woda bo nie bardzo rozumiem..
|
||||||
|
Autor:
grill
Wypowiedzi: 2 |
w jakim celu jest ta woda?
sprawdzone i dobre rozwiązanie: - 1 grill normalnie rozgrzany gdzie grillujemy mięso - 2 grill lekko rozgrzany gdzie gotowe mięso lub jego nadmiar oczekuje np. na klienta - pojemniki na ruszt w których dodatkowo można przechowywać mięso np. w zalewach, tłuszczu itp... aby było bardziej soczyste - pamiętaj aby mięso było dużo wcześniej marynowane, bo dużo od tego zależy.. |
||||||
![]() Autor: kuchareczka Wypowiedzi: 4 |
Żeby potrawy sie tak szybko nie spalały polecam papier Saga http://www.sagacook.com/pl/Professionals/Pages/products.aspx
Papier zabezpiecza grill przed bezpośrednim kontaktem z żywnością, jej wyciekami oraz przypaleniami, a także ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości, może być stosowany również w kuchenkach mikrofalowych. Dania podgrzewane z użyciem papieru w kontakt grillu, zachowują swoje charakterystyczne paski i są idealnie wypieczone. Papier umożliwia szybką zmianę podgrzewanych dań np. ryb, mięs, warzyw czy pieczywa, bez konieczności czyszczenia urządzenia, ponieważ aromat poprzedniego dania nie pozostaje na grillu. |
||||||
|
Autor:
panikarzynska@o2.pl Wypowiedzi: 2 |
Kiedy mój kuzyn podczas wakacji wystawia grill w celach zarobkowych to, co nie schodzi na bieżąco pakuje w styropianowe opakowania takie jak te http://www.bittner.waw.pl/wyroby-eps.html i bez większego problemu utrzymują one ciepło. Wiadomo jest, że klient chce świeżości. Jednak zawsze można wyłożyć i podpiec na nowo. Ciekawą metodą jest także zaproponowana przez użytkownika grill.
|
||||||
|
Autor:
Joanna_1990 Wypowiedzi: 1 |
Ja chciałam polecić marynowanie mięsa w piwie. Z mężem w sezonie grillujemy co tydzień. Do tej pory polewał w trakcie piwem, ale przeczytałam przypadkiem fajny artykuł https://kalkulatorpromili.pl/blog/czy-mozna-polewac-mieso-na-grillu-piwem/25 i od tej pory robimy marynate. Naprawdę dobra:)
|
||||||
| GRILLOWANIE | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
retkul345 Wypowiedzi: 3 |
Przede wszystkim - ważne jest wybranie odpowiedniego grilla. Najlepszy będzie profesjonalny grill ogrodowy elektryczny, dzięki któremu sam możesz ustawiać wymaganą temperaturę. To zdecydowanie ułatwia kontrolowanie potraw i na pewno nic się nie spali!
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:01:55 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|