FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GRILLOWANIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GRILLOWANIE

Autor: busz


Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 1 napisany 2011-05-07 o godzinie 22:48:36.
czy ktoś wie może jak grillować jedzenie żeby go za szybko nie spalać bo otworzyłem właśnie ogródek piwny z grillem i mam tym spore problemy
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-05-08 o godzinie 12:36:42.
my jak robimy imprezy plenerowe to mamy 2 grille, gdzie główny ma rozmiar 160x80 cm a drugi pomocniczy 100x60 cm w pierwszym jest miejsce na pojemnik z wodą która dodatkowo ogrzewa mięso (nawilża). Pomocniczy mógłbym powiedzieć nawet się nie tli... A na głównym normalnie przygotowywane jest mięso... Najgorzej jak masz strzały klientów i nie wiadomo kiedy... Ciężko jest się czasami przygotować. Podczas ostatniej imprezy wykorzystaliśmy nawet piec konwekcyjno-parowy.

A o jakim jedzeniu piszesz?
 
Autor: busz


Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 3 napisany 2011-05-08 o godzinie 21:22:22.
ogólnie jak na razie mamy głownie szaszłyki i kiełbaski ale lada dzień ruszam z rybami i z innymi bajerami, u mnie akurat są takie strzały tych klientów i ciężko wyczuć, a na jakiej zasadzie robicie ten pojemnik z wodą
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2011-05-08 o godzinie 21:46:52.
Grill jest własnej produkcji, w jednej części mamy ruszt na którym grillujemy produkty a w drugiej części miejsce na pojemnik na wodę w którym jest kolejny pojemnik np. z mięsem. Woda dodatkowo ogrzewa coś jak w bemarze. Całość ogrzewa węgiel drzewny.... A im większy grill tym lepiej bo można utrzymywać różne temperatury w określonych miejscach na ruszcie.. Spróbuj mięso odkładać np. na drugiego grilla gdzie się pali ale słabiej tak dla podtrzymania.. Nie wiem jakim sprzętem dysponujesz więc ciężko coś zaradzić.
 
Autor: busz


Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 5 napisany 2011-05-08 o godzinie 22:43:27.
dysponuje tylko grillem 160x60 mam pytanie , to co zostanie u grillowane to wsadza się w pojemnik który jest bez wody, a ten pojemnik jest w następnym pojemniku w którym jest woda która się grzeje na węglu
 
grillowanie
Autor: Joker
forum

Wypowiedzi: 26
Post 6 napisany 2011-05-09 o godzinie 08:23:23.
co ma dać niby ta woda bo nie bardzo rozumiem..
 
Autor: grill


Wypowiedzi: 2
Post 7 napisany 2011-05-23 o godzinie 12:51:55.
w jakim celu jest ta woda?

sprawdzone i dobre rozwiązanie:
- 1 grill normalnie rozgrzany gdzie grillujemy mięso
- 2 grill lekko rozgrzany gdzie gotowe mięso lub jego nadmiar oczekuje np. na klienta
- pojemniki na ruszt w których dodatkowo można przechowywać mięso np. w zalewach, tłuszczu itp... aby było bardziej soczyste
- pamiętaj aby mięso było dużo wcześniej marynowane, bo dużo od tego zależy..
 
grillowanie
Autor: kuchareczka


Wypowiedzi: 4
Post 8 napisany 2012-07-30 o godzinie 21:27:20.
Żeby potrawy sie tak szybko nie spalały polecam papier Saga http://www.sagacook.com/pl/Professionals/Pages/products.aspx
Papier zabezpiecza grill przed bezpośrednim kontaktem z żywnością, jej wyciekami oraz przypaleniami, a także
ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości, może być stosowany również w kuchenkach mikrofalowych.
Dania podgrzewane z użyciem papieru w kontakt grillu, zachowują swoje charakterystyczne paski i są idealnie
wypieczone. Papier umożliwia szybką zmianę podgrzewanych dań np. ryb, mięs, warzyw czy pieczywa, bez konieczności
czyszczenia urządzenia, ponieważ aromat poprzedniego dania nie pozostaje na grillu.
 
Autor: panikarzynska@o2.pl


Wypowiedzi: 2
Post 9 napisany 2017-02-01 o godzinie 13:50:38.
Kiedy mój kuzyn podczas wakacji wystawia grill w celach zarobkowych to, co nie schodzi na bieżąco pakuje w styropianowe opakowania takie jak te http://www.bittner.waw.pl/wyroby-eps.html i bez większego problemu utrzymują one ciepło. Wiadomo jest, że klient chce świeżości. Jednak zawsze można wyłożyć i podpiec na nowo. Ciekawą metodą jest także zaproponowana przez użytkownika grill.
 
Autor: Joanna_1990


Wypowiedzi: 1
Post 10 napisany 2020-08-27 o godzinie 08:34:45.
Ja chciałam polecić marynowanie mięsa w piwie. Z mężem w sezonie grillujemy co tydzień. Do tej pory polewał w trakcie piwem, ale przeczytałam przypadkiem fajny artykuł https://kalkulatorpromili.pl/blog/czy-mozna-polewac-mieso-na-grillu-piwem/25 i od tej pory robimy marynate. Naprawdę dobra:)
GRILLOWANIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: retkul345


Wypowiedzi: 3
Post 11 napisany 2021-09-09 o godzinie 12:47:02.
Przede wszystkim - ważne jest wybranie odpowiedniego grilla. Najlepszy będzie profesjonalny grill ogrodowy elektryczny, dzięki któremu sam możesz ustawiać wymaganą temperaturę. To zdecydowanie ułatwia kontrolowanie potraw i na pewno nic się nie spali!
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:01:55
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GRILLOWANIE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "grillowanie" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: mała gastronomia (17)    jedzenie (10)    grill (6)    grillowanie (3)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.