![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA NALEśNIKI |
|||||||
Autor:
ggplus
Wypowiedzi: 5 |
Witam
Ostatnio zastanawiam się nad otwarciem przyczepy gastronomicznej przy szkole podstawowej. W przyczepie będą naleśnika wszelkiego rodzaju na słodko na słono, gofry, latem może lody. Jak uważacie czy takie coś wypali. Wiem że latem będę musiał zmieniać lokalizacje. Liczę na imprezy w stylu dożynki, festyny itp. Proszę o pomoc jakie wymogi potrzebne są do otwarcia takiej przyczepy. Czy podany asortyment jest za mały czy warto coś jeszcze wprowadzić. Ceny mają być przystępne dla dzieci. Jeszcze jedno pytanie czy można wynająć przyczepę gastronomiczną czy trzeba kupić. Paweł |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Panie Pawle,wielokrotnie robiłem projekt technologiczny przyczepy gastronomicznej zlokalizowanej przy szkole. Jednak w takich przypadkach najlepsze jest szybkie jedzenie typu fast-food, naleśniki to jednak zbyt długi czas technologii wyrabiania i niezbyt wygodne do szybkiej konsumpcji przez dzieci. Ale proponuję takie wyjście, że w okresie nauki przyczepa stoi pod szkołą, a podczas jakichś imprez wędruje Pan z nią pod miejsce organizacji imprez masowych i np dostosowuje jedzenie pod klienta wtedy. W razie jakichś pytań: gastromex@wp.pl lub 531 801 101 (technologia,wentylacja,reklama)
|
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Tak jak napisał GASTROMEX naleśniki przed szkoła to raczej nie jest najlepszy pomysł, gdyż dzieci mają zbyt krótkie przerwy pomiędzy lekcjami, naleśniki długo się przygotowuje oraz cena zbyt wysoka jak na takiego klienta.
Na festynach już nieco lepiej, bo według mnie brakuje lepszego jedzenia:) Wynajem przyczepy się raczej nie opłaca - lepiej kupić przyczepę używaną np. poleasingową w EFL za dobre pieniądze i dostosować ją do własnych potrzeb. |
||||||
Autor:
izolda
Wypowiedzi: 1 |
Poszukuję dobrego i sprawdzonego przepisu na naleśniki.
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 550 |
Hurtownia Gastronomiczna napisał(a) w dniu 2013-06-24 o godzinie 15:19:16: Tak jak napisał GASTROMEX naleśniki przed szkoła to raczej nie jest najlepszy pomysł, gdyż dzieci mają zbyt krótkie przerwy pomiędzy lekcjami, naleśniki długo się przygotowuje oraz cena zbyt wysoka jak na takiego klienta. Na festynach już nieco lepiej, bo według mnie brakuje lepszego jedzenia:) Wynajem przyczepy się raczej nie opłaca - lepiej kupić przyczepę używaną np. poleasingową w EFL za dobre pieniądze i dostosować ją do własnych potrzeb. SANEPID wyraża zgodę na przygotowywanie naleśników z gotowych mas dostępnych na rynku, nie muszę pisać chyba o tym, że jajka w przyczepie nie wchodzą w grę. Masa naleśnikowa może być jednak wyrabiana raz dziennie (przed rozpoczęciem pracy przyczepy i przechowywana w lodówce) na bieżąco można wyłącznie smażyć naleśniki przygotowane z takiej masy lub odgrzewać już wcześniej przygotowane naleśniki + nakładać farsz taki proces nie jest zbyt długotrwały. Fast food przed szkołą budzi niechęć rady rodziców oraz coraz częściej dyrekcji szkoły. Dlatego to nie jest najlepszy pomysł. Zdarzają się przypadki, że właściciel gruntu koło szkoły (najczęściejj gmina) wymawia umowę dzierżawy właścicielom gastronomii mobilnych oferujących żywność tego typu (naciski rodziców i dyrekcji szkoły) Przedmówcy namawiają Cię na takie rozwiązanie gdyż stosunkowo łatwo uzyskać zgodę SANEPIDU na sprzedaż fast foodów w przyczepie a co za tym idzie akceptacja dokumentacji HACCP to niemal pewniak. Nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie z punktu widzenia pozyskiwania klientów. Pozdrawiam Hanna Półtorak |
||||||
Autor:
stefan221 Wypowiedzi: 1 |
Ja zawsze lubię bardzo dobre naleśniki. Moja kochana małżonka przygotowuje mi naleśniki z bardzo dobrego przepisu https://www.kwestiaprzepisu.pl/przepis/nalesniki/ .
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.88 Data: 2025-02-18 Czas: 00:55:57 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|