FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKA PRZYSZ³O¶æ POLSKIEJ GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKA PRZYSZ³O¶æ POLSKIEJ GASTRONOMII

Autor: mirex


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2011-04-17 o godzinie 17:45:54.
Macie pomys³y co bêdzie siê dzia³a z gastronomi± w Polsce po euro2012? Teraz wszyscy z po¶piechem koñczymy lokale, remonty itp. W 2012 roku odwiedzi nas mnóstwo turystów, ale co pó¼niej? Sam prowadzê dzia³alno¶æ od kilku lat, ale nie widzia³em jeszcze takiego przyrostu lokali gastronomicznych.. W mojej najbli¿szej okolicy powsta³o kilka a nawet kilkana¶cie domów weselnych, do tego wiele restauracji.. Lokale wyrastaj± jak grzyby po deszczu, pytanie mam tylko sk±d we¼miemy tylu klientów?

Euro jeszcze siê nie zaczê³o a moja konkurencja walcz±c o klienta obni¿a ceny, a wiadomo co siê dzieje, gdy robimy co¶ na pograniczu zysku.. Powiedzcie mi jak mo¿na przygotowaæ wesele w cenie 110 z³ za osobê w nowym obiekcie (domu weselnym), gdzie inwestycja na poziomie minimum 4 mln z³..

Macie jakie¶ pomys³y, czy to s± tylko moje spostrze¿enia?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-04-17 o godzinie 18:40:24.
Fakt, sytuacja jest chora, co bêdzie pó¼niej sam nie wiem. Dla przyk³adu podam, ¿e w okolicy gdzie mieszkam prawie ka¿dy motel, hotel itp jest wystawiony na sprzeda¿..

Praktyki obni¿ania cen niestety s± czêsto stosowane w nowych lokalach ale niestety jako¶æ kosztuje, wiêc prêdzej czy pó¼niej ceny musz± wzrosn±æ, chyba, ¿e jako¶æ maleje, a co wtedy? Rezygnuj± klienci...

Nie ma co siê martwiæ tym co bêdzie po 2012 roku.. Mo¿na byæ dobrej my¶li ¿e tury¶ci, którzy odwiedz± nasz kraj chêtnie wróc± i bêd± zachêcaæ do przyjazdu innych ludzi :)
 
Autor: mirex


Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2011-04-17 o godzinie 19:43:14.
Tury¶ci mo¿e i wróc± ale co z tak du¿± liczb± lokali, których z ka¿dym dniem przybywa... Najpierw musimy dotrwaæ do tego euro..
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2011-04-17 o godzinie 21:05:41.
Mo¿na by powiedzieæ, ¿e ogólnie nie jest najlepiej w bran¿y. Musimy walczyæ :)
 
Jaka przysz³o¶æ polskiej gastronomii
Autor: Joker
forum

Wypowiedzi: 26
Post 5 napisany 2011-04-18 o godzinie 00:11:31.
Najlepiej to tylko narzekaæ.. Konkurencja zawsze by³a i bêdzie, trzeba robic swoje i tyle! Czas poka¿e jak siê komu uda³o. Co do Euro 2012 to macie racjê, ludzi bêdzie mnóstwo i kto¶ ich musi nakarmiæ i przenocowaæ.
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:50:09
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: JAKA PRZYSZ³O¶æ POLSKIEJ GASTRONOMII
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jaka przysz³o¶æ polskiej gastronomii" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: gastronomia (77)    gastronomiczne (7)    gastronomiczna (8)    gastronomiczny (7)    biznes (10)    dzia³alno¶æ gastronomiczna (14)    horeca (11)    ho-re-ca (8)    firma (5)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.