![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROBLEM ZE SPRZEDAżą URZąDZEń GASTRONOMICZNYCH |
|||||||
|
Autor:
Anonim
Wypowiedzi: 7 |
Nie chciałbym się tutaj ujawniać ale mam pytanie do osób lub firm, które zajmują się sprzedażą urządzeń gastronomicznych, jak Wam idzie sprzedaż? Mój obecny pracodawca wymaga coraz to większych obrotów a klienci nic nie kupują, każdy narzeka na kryzys, do tego niskie ceny u konkurencji w internecie. Czy to już czas na zmianę pracy a może branży?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
żeby mieć dobre wyniki trzeba się postarać i mieć wiedzę. Każdemu zwiększają plany do realizacji:) Jak dla mnie w gastronomii nie ma kryzysu tylko panuje ogólna głupota wśród dostawców i klientów - to jest moje zdanie
|
||||||
|
Autor:
Anonim
Problem w tym, że ja się staram ale klienci nie chcą kupować bo twierdzą, że mają problem z kasą albo że w internecie jest taniej.
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
Pochwal się gdzie pracujesz, że macie taką lipe
|
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Też jestem ciekaw gdzie to taka lipa. Ja kryzys widzę tylko w TV żeby tłumaczyć lipne zarobki i inne tego typu pierdoły.
Z drugiej strony jak Ty chcesz tylko sprzedać to te czasy dawno minęły. |
||||||
|
Autor:
Anonim
A co mam robić innego jak szef naciska, od stycznia tego roku miesięczny plan zwiększył o 30%. 3 miesiące nie wykonasz planu i do widzenia..
Jestem handlowcem to moim zadaniem jest sprzedaż, co jeszcze mam robić? Panowie i Panie poratujcie poradą, bo czasy naprawdę ciężkie |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Anonim wiesz co jest Twoim problemem? Rutyna i pazerność. Ja nie mam nacisku na sprzedaż, najważniejsze jest odpowiednie dopasowanie sprzętu do indywidualnych potrzeb klienta.
Ciekaw jestem która firma ma taki nacisk na sprzedaż:) Widlak ma rację: czasy akwizytorów mineły, teraz się liczy wiedza i doświadczenie |
||||||
|
Autor:
Anonim
Nie mogę się pochwalić gdzie pracuje bo to duża firma i jak się dowiedzą to mnie zwolnią. Ostatnie 2 miesiące nie wyrobiłem planu i teraz się boje co będzie jak w tym miesiącu go też nie zrobie...
|
||||||
Autor:
Gutek
Nie zrobisz planu nie masz pracy:) a tak serio to bierz się do pracy.
Jedno mnie tylko zastanawia jaki masz plan do zrobienia. |
||||||
|
Autor:
Anonim
Od tego roku co miesiąc ma być 80 tyś zł netto.
|
||||||
| PROBLEM ZE SPRZEDAżą URZąDZEń GASTRONOMICZNYCH | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
80 tyś to nie jest dużo więc nie narzekaj! Skoro nie spełniacz oczekiwań obecnego pracodawcy to czas rozglądać się za nowym. W dużych firmach to tak jest że liczą się głupie procedury i wyniki ale nikt nie weryfikuje rzeczywistości.
|
||||||
![]() Autor: global-gastro Wypowiedzi: 13 |
Do Anonim-a
Proszę o kontakt do mojego biura w sprawie . w/w |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
global-gastro napisał(a) w dniu 2013-04-05 o godzinie 00:54:55: Do Anonim-a Proszę o kontakt do mojego biura w sprawie . w/w ANONIM tak się martwiłeś a jest już oferta współpracy :) PS. 80 tyś to żadna sztuka zrobić. |
||||||
|
Autor:
Anonim
global-gastro napisał(a) w dniu 2013-04-05 o godzinie 00:54:55: Do Anonim-a Proszę o kontakt do mojego biura w sprawie . w/w Jak się mogę z Tobą skontaktować? |
||||||
Autor:
Gutek
ANONIM 80 tyś netto to żaden obrót. Może lepiej zmienić stanowisko, bo handlowiec z takim wynikiem w tej branży to kiepsko i tłumaczenie, że kryzys to raczej nie jest wytłumaczenie. Rachunek jest prosty 80 tyś / 23 dni = około 3500 zł netto więc szkoda słów i lepiej zabieraj się do pracy. Oczywiście nie wspominam o kompleksowych wyposażeniach.
|
||||||
|
Autor:
Anonim
gutek tobie się dobrze pisze, ciekaw jestem jak jest w rzeczywistości z twoimi obrotami, bo chwalić na forum to się każdy może!
|
||||||
Autor:
Gutek
ja na brak pracy nie narzekam, ale to jest efekt doświadczenia.
|
||||||
Gutek napisał(a) w dniu 2013-04-08 o godzinie 10:44:09: ja na brak pracy nie narzekam, ale to jest efekt doświadczenia. |
||||||
a Czy Ty masz wszystkie zaległości uregulowane za towary?
Jak 80tyś ,to dla Ciebie "pestka" |
||||||
Anonim napisał(a) w dniu 2013-04-05 o godzinie 12:01:29: Jak się mogę z Tobą skontaktować? www.global-gastro.pl 601788686 Stanisław Pita |
||||||
| PROBLEM ZE SPRZEDAżą URZąDZEń GASTRONOMICZNYCH | |||||||
| REKLAMA |
![]()
||||||
Autor:
Widlak
Co to za żale. Jak ktoś pracuje w dużej firmie to 80 tys obrotu to wynik średni. Jak ktoś ma firmę dwuosobową to jest dużo. Każdy wie na jakich marżach trzeba teraz lecieć i w dużej firmie trzeba zarobić godnie na siebie szefa budynki samochody itd.
|
||||||
|
Autor:
del Chefo
Wypowiedzi: 10 |
Limit finansowy i tyle. W dużych firmach brak szacunku dla człowieka!
|
||||||
|
Autor:
Wencel
Wypowiedzi: 10 |
Nawiążę kontakt z projektantem gastronomicznym( projekty zapleczy kuchennych). Tel . 506-785-757
|
||||||
Autor:
Widlak
Wencel napisał(a) w dniu 2013-04-23 o godzinie 09:44:00: Nawiążę kontakt z projektantem gastronomicznym( projekty zapleczy kuchennych). Tel . 506-785-757 |
||||||
|
Autor:
GastroSpider
Wypowiedzi: 14 |
Anonim napisał(a) w dniu 2013-04-04 o godzinie 16:44:16: Nie chciałbym się tutaj ujawniać ale mam pytanie do osób lub firm, które zajmują się sprzedażą urządzeń gastronomicznych, jak Wam idzie sprzedaż? Mój obecny pracodawca wymaga coraz to większych obrotów a klienci nic nie kupują, każdy narzeka na kryzys, do tego niskie ceny u konkurencji w internecie. Czy to już czas na zmianę pracy a może branży? Zapraszam do skorzystania z naszego produktu, być może pozwoli odpowiedzieć na pytanie dlaczego sprzedaż jest na takim poziomie :)
www.gastrospider.pl
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
a teraz marże to są rewelacyjne, widział ktoś z Was ceny w internecie sprzętu? Nie którym to już całkowicie odbiło i oddają za darmo towar. Ciekawe kiedy to się skończy i ile firm upadnie..
|
||||||
|
Autor:
br
Wypowiedzi: 17 |
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-12 o godzinie 23:23:12: a teraz marże to są rewelacyjne, widział ktoś z Was ceny w internecie sprzętu? Nie którym to już całkowicie odbiło i oddają za darmo towar. Ciekawe kiedy to się skończy i ile firm upadnie.. Niestety przez takie firmy, które mają biuro w domu i na oczy towaru nie widzieli ceny idą w dół. Wysyłka prosto od producenta, marża 1-2% i zadowoleni bo zarobili 500 zł na piecu wartym 25 000... |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
br napisał(a) w dniu 2014-02-13 o godzinie 08:46:02: Niestety przez takie firmy, które mają biuro w domu i na oczy towaru nie widzieli ceny idą w dół. Wysyłka prosto od producenta, marża 1-2% i zadowoleni bo zarobili 500 zł na piecu wartym 25 000... Na Kromet rabaty po 50%, robot coupe 17%, stalgast 25%.. a Klient oczekuje kompleksowej obsługi i to za takie pieniądze |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 03:45:38 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|