![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ILE KASY ZARABIA KELNERKA? |
|||||||
|
Autor:
Malwina
Wypowiedzi: 2 |
Ile może zarobić kelnerka w restauracji? Czy mając 18 lat mogę się zatrudnić na tym stanowisku w okresie letnim? Do wakacji jest jeszcze czas ale chciałabym się przygotować, co będzie mi potrzebne, jakie badania?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Kelnerki najczęściej mają niską podstawę i umowę śmieciową a reszta w formie nie małych napiwków, im lepszy lokal tym większy napiwek. Znam dziewczyny co dostają 1000 zł od pracodawcy i 2000 od klientów.
|
||||||
|
Autor:
del Chefo
Wypowiedzi: 10 |
Przede wszystkim musisz wyrobić sobie książeczkę sanepidu, schodzi z tym trochę czasu, więc radzę się zająć sprawą o czasie. Praca na wakacje będzie na pewno dużo, dobrze poszukać lokalu na jako takim poziomie, gdzie jest w miarę dużo gości, bo wiadomo, że napiwki to podstawa
|
||||||
|
Autor:
Malwina
Wypowiedzi: 2 |
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2013-03-14 o godzinie 11:16:49: Kelnerki najczęściej mają niską podstawę i umowę śmieciową a reszta w formie nie małych napiwków, im lepszy lokal tym większy napiwek. Znam dziewczyny co dostają 1000 zł od pracodawcy i 2000 od klientów. Gdyby udało mi się znaleźć pracę i zarobić tak jak napisałeś to była by rewelacja :)))))))))) Czy wyrabiając książeczkę teraz nie będzie problemu w okresie letnim, że np. straciła ważność? A czy trudno znaleźć pracę na stanowisku kelnerki? |
||||||
Autor:
Barbara M
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 30 |
Jak tylko ruszą ogródki letnie to pracy będzie sporo. Proponuję już się powoli rozglądać, bo jak skończysz szkołę to chętnych do pracy będzie sporo a zaklepać sobie możesz wcześniej.. Książeczka do podstawa, a jak lokal w większy mieście warto znać jakiś język.
|
||||||
![]() Autor: Daria R. Wypowiedzi: 10 |
Fakt, język na pewno będzie sporym atutem. Książeczka jest ważna bodajże rok, a potem "aktualizuje" się ją u lekarza medycyny pracy, także bez stresu. Dość krótko pracowałam jako kelnerka, ale faktem jest że na napiwkach można zarobić, drugie tyle w niezłym lokalu spokojnie. To dobry pomysł na pracę sezonową, choć oczywiście lekka robota to też nie jest.
|
||||||
|
Autor:
marecki45
Wypowiedzi: 5 |
Z tego, co wiem, to kelnerzy zarabiają praktycznie 2 pensję dzięki napiwkom. ;) Ale wiadomo, wszystko jest uzależnione od profilu lokalu.
|
||||||
|
Autor:
payday Wypowiedzi: 4 |
Witam! Jeśli mówimy o wakacjach, to proszę doradźcie mi jakieś fajne ubezpieczenie na wyjazd do pracy. Może coś takiego się sprawdzi? https://www.polisaturystyczna.pl/ - moim zdaniem wygląda naprawdę fajnie prawda?
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:50:12 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|