![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SPRZEDAż PIEROGóW W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ |
|||||||
|
Autor:
PIEROŻEK
Wypowiedzi: 2 |
Mam już prawie dopięty na tzw ostatni guzik biznes zajmujący się sprzedażą pierogów z przyczepy gastronomicznej, pierogi będą produkowane w domowej kuchni, a w przyczepie tylko gotowane. Problem mam z prądem bo tam gdzie mam stać jest mała moc, wyczytałem na jakimś blogu że mogę wykorzystać do gotowania pierogów frytkownicę na gaz, czy takie rozwiązanie jest dobre? ile gazu spali takie urządzenie dziennie?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
EPEX Firma Inżynierska
![]() Wypowiedzi: 45 |
Dobry Wieczór.
Sugeruję udać się do SANEPID-u i sprawdzić czy dopuszczą produkcję pierogów w domowej kuchni. Moim skromnym zdaniem nie. Pozdrawiam. Rzeczoznawca ds. HACCP. Biegły Sądowy. Wykładowca HACCP. Rzeczoznawca z Listy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej. 604 258 220
Rzeczoznawca ds. HACCP
|
||||||
|
Autor:
PIEROŻEK
Wypowiedzi: 2 |
W sanepidzie byłem w sprawie gotowania pierogów w przyczepie, mówiłem im że pierogi będą kupowane mrożone ale w między czasie zmieniłem zdanie to muszę ponownie z nimi rozmawiać? A wiesz coś o gotowaniu pierogów we frytownicy gazowej?
|
||||||
Autor:
EPEX Firma Inżynierska
![]() Wypowiedzi: 45 |
Pierwsze pytanie - TAK, dla swojego dobra. Na drugie pytanie może odpowie Gutek. Ma potężną wiedzę w tych sprawach.
Pamiętaj jeszcze o opracowaniu i wdrożeniu systemu HACCP dla Twojej działalności. Pozdrawiam. Rzeczoznawca ds. HACCP. Biegły Sądowy. Wykładowca HACCP. Rzeczoznawca z Listy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej. 604 258 220
Rzeczoznawca ds. HACCP
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
W każdej frytkownicy ugotujesz pierogi zasilanie nie ma znaczenia.
|
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Rodzaj zasilania nie ma wpływu na jakość gotowanych / smażonych we frytownicy pierogów. Do gotowania szczególnie polecane są frytownice wyposażone w płytkie kosze, dzięki czemu pierogi się nie nakładają na siebie. Sugeruję aby zwrócić uwagę na temperaturę gotowania, nie ma potrzebny ustawiania temperatury powyżej 90C bo może być problem z cienkim ciastem.
|
||||||
|
Autor:
Krissuss88 Wypowiedzi: 5 |
A jak wygląda sprawa w przypadku zakupu gotowych krążków z ciasta pierogowego i nadziewanie ich na miejscu (ser, owoce, farsz)?
Czy przygotowanie farszu do ruskich pierogów (w przypadku zakupu pierogów obranych i zgotowanych, zakupu poszatkowanej cebuli i sera białego typu krajanka) w zakresie zmieszania składników np. w misie i nadziewania tym pierogów? Na koniec dnia farsz, który został byłby wyrzucany. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:15:06 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|