FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SPRZEDAż PIEROGóW W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SPRZEDAż PIEROGóW W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ

Autor: PIEROŻEK

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-01-28 o godzinie 15:38:14.
Mam już prawie dopięty na tzw ostatni guzik biznes zajmujący się sprzedażą pierogów z przyczepy gastronomicznej, pierogi będą produkowane w domowej kuchni, a w przyczepie tylko gotowane. Problem mam z prądem bo tam gdzie mam stać jest mała moc, wyczytałem na jakimś blogu że mogę wykorzystać do gotowania pierogów frytkownicę na gaz, czy takie rozwiązanie jest dobre? ile gazu spali takie urządzenie dziennie?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: EPEX Firma Inżynierska
forum

Wypowiedzi: 45
Post 2 napisany 2013-01-29 o godzinie 17:23:32.
Dobry Wieczór.
Sugeruję udać się do SANEPID-u i sprawdzić czy dopuszczą produkcję pierogów w domowej kuchni. Moim skromnym zdaniem nie.
Pozdrawiam.

Rzeczoznawca ds. HACCP. Biegły Sądowy. Wykładowca HACCP.
Rzeczoznawca z Listy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej.

604 258 220
Rzeczoznawca ds. HACCP

Autor: PIEROŻEK

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2013-01-30 o godzinie 09:52:56.
W sanepidzie byłem w sprawie gotowania pierogów w przyczepie, mówiłem im że pierogi będą kupowane mrożone ale w między czasie zmieniłem zdanie to muszę ponownie z nimi rozmawiać? A wiesz coś o gotowaniu pierogów we frytownicy gazowej?

Autor: EPEX Firma Inżynierska
forum

Wypowiedzi: 45
Post 4 napisany 2013-01-30 o godzinie 16:58:08.
Pierwsze pytanie - TAK, dla swojego dobra. Na drugie pytanie może odpowie Gutek. Ma potężną wiedzę w tych sprawach.
Pamiętaj jeszcze o opracowaniu i wdrożeniu systemu HACCP dla Twojej działalności.
Pozdrawiam.

Rzeczoznawca ds. HACCP. Biegły Sądowy. Wykładowca HACCP.
Rzeczoznawca z Listy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej.

604 258 220

Rzeczoznawca ds. HACCP

Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 5 napisany 2013-01-31 o godzinie 07:19:46.
W każdej frytkownicy ugotujesz pierogi zasilanie nie ma znaczenia.

Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 6 napisany 2013-01-31 o godzinie 11:31:54.
Rodzaj zasilania nie ma wpływu na jakość gotowanych / smażonych we frytownicy pierogów. Do gotowania szczególnie polecane są frytownice wyposażone w płytkie kosze, dzięki czemu pierogi się nie nakładają na siebie. Sugeruję aby zwrócić uwagę na temperaturę gotowania, nie ma potrzebny ustawiania temperatury powyżej 90C bo może być problem z cienkim ciastem.

Autor: Krissuss88

Wypowiedzi: 5
Post 7 napisany 2016-06-29 o godzinie 08:48:14.
A jak wygląda sprawa w przypadku zakupu gotowych krążków z ciasta pierogowego i nadziewanie ich na miejscu (ser, owoce, farsz)? 
Czy przygotowanie farszu do ruskich pierogów (w przypadku zakupu pierogów obranych i zgotowanych, zakupu poszatkowanej cebuli i sera białego typu krajanka) w zakresie zmieszania składników np. w misie i nadziewania tym pierogów? Na koniec dnia farsz, który został byłby wyrzucany.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:15:06
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SPRZEDAż PIEROGóW W PRZYCZEPIE GASTRONOMICZNEJ
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sprzedaż pierogów w przyczepie gastronomicznej" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepa (34)    przyczepy handlowe (4)    pierogi (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.