![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAK OTWORZYć MAłą GASTRONOMIę-CATERING W PIWNICY WłASNEGO DOMU... |
|||||||
|
Autor:
marGARitha
Wypowiedzi: 2 |
Witam!
Kupiłam niedawno dom z dużą ponad 100m piwnicą, pomieszczenia ze sporymi oknami, podłogi wykafelkowane, wys.2,20. Chciałabym otworzyć tam kuchnię na wyrób pizzy i sałatek z dowozem do klientów.Tylko dowóz do klienta i odbiór własny na wynos. Czy ktoś z Was prowadzi coś podobnego w domu?Lub był w podobnej sytuacji? Czy ktoś przekształcał sposób użytkowania budynku mieszkalnego?Jakie koszty się z tym wiążą? Czy jest szansa na zachowanie tak niskiej wysokości pomieszczeń?Jak umotywować wniosek o odstępstwo do Sanepidu? Proszę o odpowiedzi osób, które prowadzą gastronomię w domu lub podobne. Jestem z opolskiego. Ewentualnie o polecenie mi firmy projektowej, która zrobiłaby mi profesjonalny projekt technologiczny z odstępstwami, najlepiej projektanta współpracującego z sanepidem. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Nie jest łatwo polecić dobre biuro projektowe, bo nie każde biuro ma doświadczenie praktyczne w tego typu realizacjach. Ja proponuję skorzystać z usług fachowca w zakresie wyposażenia i dograć temat z biurem projektowym.
|
||||||
|
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Ja prowadziłem działalnośc w piwnicy w domu, jedzenie tylko na wynos oraz dowóz. Co było potrzebne, zmiana sposobu użytkowania, projekt wentylacji, projekt technologiczny, kominiarz, strażak, bhpowiec, na końcu sanepid. Dobrze miec wydzielone pomieszczenie socjalne wtedy sanepid łatwiej przejśc. Umowa na wywóz śmieci i pewnie jeszcze parę rzeczy o których teraz już nie pamiętam.
|
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
A w jakim rejonie kraju Pani się znajduje?
|
||||||
|
Autor:
marGARitha
Wypowiedzi: 2 |
Woj opolskie.
35 km od Opola. |
||||||
|
Autor:
Kamilla36 Wypowiedzi: 7 |
To bardzo fajny pomysł. Jako, że Twój biznes będzie miał swoją siedzibę w Twoim domu, to na pewno będziesz tu gotować "jak w domu". Skorzystaj przy tym z przepisów ze strony: https://basiazsercem.pl/ , które zaskoczą Twoich klientów wyrazistym smakiem i ciekawą recepturą.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:01:57 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|