FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAK OTWORZYć MAłą GASTRONOMIę-CATERING W PIWNICY WłASNEGO DOMU...
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAK OTWORZYć MAłą GASTRONOMIę-CATERING W PIWNICY WłASNEGO DOMU...

Autor: marGARitha


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-01-13 o godzinie 14:28:31.
Witam!
Kupiłam niedawno dom z dużą ponad 100m piwnicą, pomieszczenia ze sporymi oknami, podłogi wykafelkowane, wys.2,20. Chciałabym otworzyć tam kuchnię na wyrób pizzy i sałatek z dowozem do klientów.Tylko dowóz do klienta i odbiór własny na wynos.
Czy ktoś z Was prowadzi coś podobnego w domu?Lub był w podobnej sytuacji? Czy ktoś przekształcał sposób użytkowania budynku mieszkalnego?Jakie koszty się z tym wiążą? Czy jest szansa na zachowanie tak niskiej wysokości pomieszczeń?Jak umotywować wniosek o odstępstwo do Sanepidu?
Proszę o odpowiedzi osób, które prowadzą gastronomię w domu lub podobne.
Jestem z opolskiego. Ewentualnie o polecenie mi firmy projektowej, która zrobiłaby mi profesjonalny projekt technologiczny z odstępstwami, najlepiej projektanta współpracującego z sanepidem.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 86
Post 2 napisany 2013-01-14 o godzinie 15:22:02.
Nie jest łatwo polecić dobre biuro projektowe, bo nie każde biuro ma doświadczenie praktyczne w tego typu realizacjach. Ja proponuję skorzystać z usług fachowca w zakresie wyposażenia i dograć temat z biurem projektowym.
internetowy sklep gastronomiczny - bogata oferta - konkurencyjne ceny
tel. 666 043 034 , e-mail: sklep@gastronomiczne.pl , sklep internetowy: www.gastronomiczne.pl
 
Autor: crxvtec


Tematy: 2
Wypowiedzi: 15
Post 3 napisany 2013-01-15 o godzinie 00:30:48.
Ja prowadziłem działalnośc w piwnicy w domu, jedzenie tylko na wynos oraz dowóz. Co było potrzebne, zmiana sposobu użytkowania, projekt wentylacji, projekt technologiczny, kominiarz, strażak, bhpowiec, na końcu sanepid. Dobrze miec wydzielone pomieszczenie socjalne wtedy sanepid łatwiej przejśc. Umowa na wywóz śmieci i pewnie jeszcze parę rzeczy o których teraz już nie pamiętam.
 
Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 109
Post 4 napisany 2013-01-20 o godzinie 16:50:14.
A w jakim rejonie kraju Pani się znajduje?
 
Autor: marGARitha


Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2013-01-20 o godzinie 21:20:38.
Woj opolskie.
35 km od Opola.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
Kucharz – Norwegia Kucharz – Norwegia
dodane: 2014-08-19
Kucharz Kucharz
dodane: 2014-08-19
Zmywarka kapturowa Winterhalter GS 502 Zmywarka kapturowa Winterhalter GS 502
dodane: 2014-08-18
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.204.59.230
Data: 2014-08-21
Czas: 06:18:56
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAK OTWORZYć MAłą GASTRONOMIę-CATERING W PIWNICY WłASNEGO DOMU...
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jak otworzyć małą gastronomię-catering w piwnicy własnego domu..." w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: gastronomia (76)    mała gastronomia (17)    catering (8)    dom (5)    piwnica (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: szukam kawalera domatora 37-42 lat na stałe z kraju wsi zagranicy    piec konwekcyjny z naparowaniem unox   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2014.