![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA |
|||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
Witam!
Rozpoczynam 1 temat znany wszystkim z poprzedniej wersji forum. Jest to temat o przyczepach gastronomicznych. Mam nadzieję, że będzie również wzbudzał zainteresowanie jak to miało miejsce wcześniej. Zwracam również uwagę na możliwość dodawania ogłoszeń gastronomicznych. U góry dostępny jest link: OGŁOSZENIA. Dodawanie ogłoszeń jest całkowicie bezpłatne. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
pkw
Wypowiedzi: 4 |
Witam,
Mam okazję kupić przyczepę gastronomiczną bez wyposażenia podpowiedzcie mi co mogą tam wstawić z urządzeń, czy nastawić się na kurczaki, gyros czy fast-food (knysze hamburgery hot-dog). Jak do przyczep podchodzi sanepid? Pomóżcie jeszcze jedno można z takiej przyczepy sprzedawać piwko? |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Jeśli przyczepa jest duża to można śmiało bawić się w kurczaki, gyros i fast food. Z urządzeń będzie potrzebne:
- gyros najlepiej gazowy - kontakt grill - kuchenka mikrofalowa - frytkownica - rożno do kurczaków najlepiej gazowe Co do piwa to już nie wiem, pewnie będzie potrzebna koncesja. A sanepid co oddział to inna historia. |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Zapomniałbym o urządzeniach chłodniczych ale to już według uznania.
|
||||||
|
Autor:
gastronauta
Wypowiedzi: 1 |
Witam wszystkich, posiadam do sprzedania przyczepę 5 m firmy Bodex, przyczepa jest z 2010r.
Bliższych informacji udzielę pod numerem tel 608 021210 Pozdrawiam. |
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
@gastronauta
Proponuję dodać ogłoszenie gastronomiczne i jego treści dodać wszelkie szczegóły związane z przyczepą, dodatkowo można dodać 4 zdjęcia :). |
||||||
|
Autor:
pkw
Wypowiedzi: 4 |
Do gastronauty:
Powiedz kolego z wyposażeniem ta przyczepa. I takie pytanie co nie opłaca się że sprzedajesz? |
||||||
|
Autor:
Międzyzdroje
Wypowiedzi: 8 |
Dzień dobry!
Chcielibyśmy w tym roku otworzyć mała gastronomię w przyczepie nad morzem. Czy może nam ktoś podpowiedzieć czy taka przyczepa może stać w dowolnym miejscu czy musi być ono wykupione. Jak duża musi być przyczepa żebyśmy mogli sprzedawać gofry i lody? W zeszłym roku widzieliśmy też auta gastronomiczne z których sprzedawano jedzenie, napoje, lody i inne. Co jest lepsze? Ile trzeba mieć pieniędzy na zakup przyczepy, bez wyposażenia, bo maszyny do lodów już widzieliśmy. |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Lody nie są prostym tematem od strony sanepidu, gofry w sumie też. Ale jeżeli dobrze zoorganizujemy miejsce w przyczepie gastronomicznej lub kontenerze, samochodzie itp. to będzie okey. Ważne aby nabyć dobry sprzęt, bo w sezonie letnim mając dobrą miejscówkę, urządzenia będą pracować na maksymalnych obrotach. Jeżeli nie zainwestujemy w dobry jakościowo sprzęt to zamiast sprzedawać gofry i lody będziemy czekać np. na serwis lub części, a jak czekamy to nie zarabiamy. W sezonie każdy dzień jest na wagę złota bo dni są policzone. Każdy dzień musi być wykorzystawny maksymalnie. Mam klientów, którzy kupują sprzęt co sezon z góry zakładając że po sezonie go sprzedadzą za grosze, bo po co się martwić magazynowanie i kosztami dodatkowymi.
Gofry i lody są sprzedawane praktycznie wszędzie gdzie się nie obejrzymy nad morzem, więc może lepiej nieco inny temat? Nad morzem to już chyba wszystko sprzedają: gofry, lody, hamburgery, knysze, tortille, gyrosy, frytki, pizza... Warto stawiać na jakość oferowanego produktu, cena nie musi być niska.. W ubiegłym roku kupiłem frytki, których się jeść nie dało.. A to jest wina słabych urządzeń, bo zamiast smażyć to gotują.. Frytownice o pojemności powyżej 7 litrów przy wrzuceniu zamrożonych frytek, można to tak ładnie nazwać zaczynają gotować frytki, bo tak spada temperatura frytury. W przypadku urządzeń zasilanych 400V mamy większy ZAPAS MOCY.. |
||||||
|
Autor:
spokojny23
Wypowiedzi: 3 |
Witam...
Zamierzam otworzyć małą przyczepkę do sprzedazy hot dogów i hamburgerów.. Jestem juz dosyc dobrze zorientowany we wszystkim, bylem na rozmowie w sanepidzie u urzedzie... Chodzi mi o jedna rzecz:)...Pan w sanepidzie pytał mnie gdzie zamierzam myć bemary pojemniki i narzedzia gastronomiczne...chcialbym sie dowiedziec jak moge to rozegrać...? Ma przyczepie jest tylko umywalka do mycia rąk... myć bemary chce w domu w zmywarce? czy to przejdzie? proszę o ewentualne pomysły...to jedyna rzecz, z ktorą mam problem...dodam, że woda w domu bedzie miała zrobione badania, poniewaz bedę ją uzywał do napełniania zbiornika z wodą bierzącą na przyczepie... pozdrawiam i prosze o jakies propozycje;) |
||||||
| PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Na Twoim miejscu nie przyznawał bym się do bemaru i problem z głowy :) SANEPID zawsze coś znajdzie, a w przypadku mycia akcesoriów i naczyń kuchennych to jest nie zbędny basen + woda, na co w przyczepie miejsca nie ma:)
|
||||||
|
Autor:
spokojny23
Wypowiedzi: 3 |
hehe z tym, ze mi chodzi o taki wozek...
http://allegro.pl/nowe-mobilne-stoisko-do-hot-dogow-hamburgerow-itp-i1486190676.html a tu raczej bemarow ukryc nie moge;P czekam dalej na podpowiedzi... |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Nie rozumiem ich problemu. Przecież to jest oczywiste że w terenie nikt tego myć nie będzie
|
||||||
|
Autor:
spokojny23
Wypowiedzi: 3 |
no ale w domu myc to musze... i czy z tym w sanepidzie nie bedzie problemu? mam zmywarke...bede mial zrobione badania wody w domu...
hmmmmmmmmm |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
1) pojemniki muszą być wykonane ze stali nierdzewnej
2) zmywaka musi mieć funkcję wyparzania 3) odpowiednie środki do czyszczenia i konserwacji wtedy nie powinno być problemu, ja bym argumentował, że sprzęt jest przed wyjazdem umyty i gdy wraca również jest umyty. Ważne aby spełnić podstawowe wymagania tzn. mycie antybakteryjne, wyparzenie itp. Wiadomo w terenie nie ma możliwości i powiedziałbym potrzeby. Mam klienta, który ma w garażu przygotowane stanowisko do mycia niby termosów, jeden wielki pic na wodę ale sanepid się dzięki temu odczepił.. |
||||||
|
Autor:
Pietras
Wypowiedzi: 8 |
Przyczepa firmy BODEX czy warto kupić?
|
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
@pietras informacje na temat przyczep gastronomicznych firmy Bodex są dostępne w innym wątku, więc proszę o wypowiedzi i pytania w tamtym temacie.
|
||||||
|
Autor:
BiznesGastro
Wypowiedzi: 3 |
Mam upatrzone miejsce na przyczepę w jednej z nadmorskich miejscowości, gdzie się załatwia tzw miejscówkę? Jakie są opłaty ktoś się orientuje?
|
||||||
|
Autor:
kurczaki
Wypowiedzi: 9 |
Jakie mogę mieć trudności przy sprzedaży kurczaków z rożna?
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Kurczaki są prostym tematem :) Jeśli dobrze zoorganizujemy produkcję to może to być dochodowy interes. Wystarczy mieć przyczepę o długości min 4m, tak aby umieścić niezbędne wyposażenie.
|
||||||
| PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
karol83
Wypowiedzi: 2 |
Witam do sprzedania mam przyczepe gastronomiczna Niewiedów wyposażoną dokładny opis i zdjecia zamieściłem w dziale ogłoszen zapraszam!
607-161-783 |
||||||
|
Autor:
kurczaki
Wypowiedzi: 9 |
Jak pisałem wcześniej obecnie sprzedaję kurczaki z przyczepy, ale potrzebuje podpowiedzi co robić z gotowymi kurczakami, bo nie jest łatwo wyczuć klientów i zdarza mi sie że mam gotowe a klientów nie ma przez dłuższy czas.. Macie jakiś pomysł? Gdybym miał więcej miejsca w przyczepie:)
|
||||||
|
Autor:
agata
Wypowiedzi: 4 |
Przyczepa gastronomiczna musi spełniać zupełnie inne warunki sanitarne niż wózek do sprzedaży hot dogów. Bemarów nie wyparzasz w zmywarce tylko myjesz w zlewie, używając środków do mycia sprzętu gastronomicznego. W przypadku wózka do hot dogów, przejście przez SANEPID jest, nie wiem dlaczego, ale najprostsze. Jeżeli chodzi o przyczepę, musisz mieć 2 zlewy, jeden do mycia rąk drugi do mycia sprzętu i zamiast kombinować po prostu zamontuj drugi kran i zlew, może być jednokomorowy i problem masz z głowy.
|
||||||
|
Autor:
gosianar
Wypowiedzi: 1 |
Bardzo proszę o pomoc!!! Mam wózek do sprzedaży HOT DOGów i nie wiem jakie podanie złożyć do sanepidu, aby uzyskać odbiór. Jeśli ktoś orientuje sie w temacie i ma to za sobą to proszę o wsparcie :)))).
Pozdrawiam. |
||||||
|
Autor:
karol83
Wypowiedzi: 2 |
siema gosianar też mam taki wózek ale juz po przejściach chetnie pomoge podaj do siebie gg
|
||||||
|
Autor:
kusmirki1
Wypowiedzi: 3 |
Witam serdecznie! Do sprzedania mam przyczepę gastronomiczną z 2009r!
Sprytna, zarejestrowana jako lekka można pracować nią w terenie jak i również stacjonarnie. Przyczepa z pełnym wyposażeniem, rożno, kebab, mikrofalówka, czajnik, frytkownice, lodówka i inne... Przyczepka stoi w Częstochowie. W razie zainteresowania podaję telefon: 509-019--604. |
||||||
|
Autor:
kusmirki1
Wypowiedzi: 3 |
Witam serdecznie! Do zaoferowania mam ładną, małą przyczepę-budkę typu fast food.
Zarejestrowana jako lekka więc można pracować w terenie. Posiada OC oraz odbiór sanepidu. Bardzo bogate wyposażenie. Zapraszam zainteresowanych: kusmirki1@op.pl Możliwość wysłania zdjęć. |
||||||
|
Autor:
zielona 56
Wypowiedzi: 3 |
Witam,mam pytanie jak to jest w przyczepie przy sprzedaży kebaba,zakładamy że zgodnie z wymogami jest zlew dwukomorowy,w jednym myjemy sprzęt,a czy w drugim można myć warzywa,pani w sanepidzie nie umiała mi udzielić jednoznacznej odpowiedzi,usłyszałam że sanepid jest od nadzoru,im nie wolno udzielać porad.I jeszcze jedno jeśli przyczepa będzie stała w jednym miejscu cały czas,czy musi być zarejestrowana i mieć opłacone OC.Bardzo proszę o porady.
|
||||||
|
Autor:
Kamilek
Wypowiedzi: 4 |
Witam,
czy może mi ktoś podpowiedzieć ile ma być zlewów w przyczepie gastronomicznej? Mam zamówiony blat z 2 komorami i umywalką, czy tak może być czy sanepid może tego nie odebrać... |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Według mnie i naszych realizacji 2 komory i umywalka to bardzo dobre rozwiązanie.
|
||||||
| PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Pablo88
Wypowiedzi: 1 |
Witam wszystkich!
Mam troszkę gotóweczki i myślę nad zakujpem przyczepy gastronomicznej. sprzedawany miaqłby być kebab, frytki i burgery. Smakiem jedzenia i ewentualnym zadowoleniem klienta się nie przejmuje- na gastronomii się znam a do sprzedaży mam śliczną młodą kobietę więc estetyka również zachowana;) Zakup przyczepy to również nie problem musi być po prostu schludna i spełniać wymogi sanepidu. Wodę i prąd mam załatwiony- przyczepa będzie stała zaraz przy płocie znajomego. licznik na prąd i wodę i mogę działać Gorzej z miejscem i potencjalnymi klientami... Jest to parking na skrzyżowaniu ruchliwej drogi łączącej dwa miasta 200tyś(po 12 km do każdego z nich) i mało ruchliwej drogi łączącej kilka wsi. Na parkingu jest przystanek pks(mały) i jest żabka która trzepie takie sianko że głowa boli;). Na całej trasie z jednego miasta do drugiego naliczyłem w sumie 6 restauracji które dobrze prosperują, nie ma jednak ani jednego miejsca gdzie możnma zjeść dobrze i szybko wydając 10zł. dobrze kombinując to była by szansa(tak myślę) zciągnąć ludzi "z drogi" którzy jadą z/do pracy, są w pracy, tirowców(czasem parkują w tym miejscu) czy zwykłych miejscowych- jest sporo młodzieży z okolicznych wiosek którzy napewno już są głodni;) Na turystykę nie mam co liczyć ale miałbym "wyłączność" na sprzedaż fast foodów w okolicy. Proszę o Waszo opinie czy taki interes ma prawo istnienia, czy warty zaryzykowania. Bo jeśli wyjdę 1000zł na miesiąc na czysto to lepiej iść do pracy;). Nie mówie już o stratach... Może lepiej wynająć przyczepę i spróbować na 2 miesiące a jeśli zadziała to kupić swoją? z góry dzięki za wszystkie porady i pozdrawiam! |
||||||
|
Autor:
sardynka
Wypowiedzi: 2 |
witam,
Jestem zainteresowana zakupem przyczepy gastronomicznej w celu założenia smażalni rybnej na terenie hodowli ryb. Zależy mi na małych kosztach ale szczerze powiedziawszy zupełnie nie mam pojęcia o prowadzeniu gastronomii. Co innego gotowanie pod przyjaciół a inaczej pod klientów. Czy może ktoś się podzielić doświadczeniami jeżeli takie posiada... jakiej wielkości proponuje przyczepę, co należałoby uwzględnić... itp.? |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
sardynka napisał(a) w dniu 2013-03-16 o godzinie 19:02:21: witam, Jestem zainteresowana zakupem przyczepy gastronomicznej w celu założenia smażalni rybnej na terenie hodowli ryb. Zależy mi na małych kosztach ale szczerze powiedziawszy zupełnie nie mam pojęcia o prowadzeniu gastronomii. Co innego gotowanie pod przyjaciół a inaczej pod klientów. Czy może ktoś się podzielić doświadczeniami jeżeli takie posiada... jakiej wielkości proponuje przyczepę, co należałoby uwzględnić... itp.? Jeżeli zależy Tobie na małych kosztach to zainteresuj się przyczepami używanymi (wiosna to nie najlepszy okres bo teraz są drogie, najlepiej w okresie letnio-jesiennym kupować używaną przyczepę). Co do sprzętu to wszystko zależy w jaki sposób chcesz przygotowywać posiłki i dla jakiej ilości osób. Jeśli mogę podpowiedzieć to zainteresuj się przyczepą o długości minimum 400 cm bo to jest według mnie rozsądne minimum. Napisz co dokładnie chcesz wiedzieć bo informacji i doświadczenia jest sporo.. |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie zagadnienia związane z:
- rejestracją przyczep i busów w SANEPIDZIE - zasadą ustawiania urządzeń w ciągi technologiczne - zaopatrzenie przyczepy/busa w wodę, -przygotowywania potraw : co można przygotowywać i serwować w przyczepie - postępowanie ze ściekami, odpadami żywnościowymi - wymagania stawiane personelowi Będą omawiane na szkoleniu, które odbędzie się w Warszawie dnia 27.03.2013. Szczegółowe informacje dotyczące szkolenia znajdziecie Państwo w zakładce OGŁOSZENIA oraz pod adresem mail: poltorak@haccp-gmp.home.pl (tel 503 95 82 93). Zapisy na szkolenie do piątku tj do 23.03.2013 |
||||||
|
Autor:
sardynka
Wypowiedzi: 2 |
Dziękuję za podpowiedź,. A czy macie może jakieś doświadczenie w zakresie wynajmu przyczepy? Albo współpracy z firmą produkującą np. ryby wędzone, która udzieliłaby swoją przyczepę a w zamian za to sprzedawałabym ich ryby wędzone? Na terenie hodowli w czasie sezonu? Oczywiście poza tym w tej przyczepie prowadziłabym bar rybny?
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Do tej pory oferty przyczep na wynajem jakie miałem okazje widzieć to była tragedia, do tego tak wysoka cena.
Według mnie albo sprzedaż ryb wędzonych albo bar rybny, bo są różne wymagania. Sprzedaż ryb wędzonych będzie prostsza i tańsza na start niż bar. Napisz co masz na myśli pisząc bar rybny. |
||||||
|
Autor:
PORCHETTA & BRUSCHETTA
Tematy: 2 Wypowiedzi: 23 |
Witam wszystkich forumowiczów zainteresowanych zakupem przyczepy gastronomicznej i zapraszam do rozdziału ogłoszenia tam jest moja przyczepa. Sprzedający - PORCHETTA & BRUSCHETTA (nie ma zdjęć bo mi nie wchodzą) lub bezpośrednio na ewertlub@interia.eu
|
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
PORCHETTA & BRUSCHETTA napisał(a) w dniu 2013-03-20 o godzinie 19:57:55: Witam wszystkich forumowiczów zainteresowanych zakupem przyczepy gastronomicznej i zapraszam do rozdziału ogłoszenia tam jest moja przyczepa. Sprzedający - PORCHETTA & BRUSCHETTA (nie ma zdjęć bo mi nie wchodzą) lub bezpośrednio na ewertlub@interia.eu Proszę o przesłanie jednego ze zdjęć na adres admin@forumgastronomiczne.pl sprawdzimy dlaczego nie wchodzą. |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie od ponad roku staram się na stronie forum odpowiadać na nurtujące Państwa pytania związane z rozpoczęciem działalności związanej ze sprzedażą posiłków w przyczepie gastronomicznej. Dostaje również wiele zapytań od Państwa na prywatnego maila, dlatego postanowiłam zorganizować szkolenie przeznaczone dla Państwa, na którym postaram się rozwiązać Państwa problemy związane z rozpoczęciem działalności. Szkolenie nt. Gastronomia na kółkach od czego zacząć i o czym należy pamiętać (II edycja) będzie odbywać się w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Informacje dotyczące szkolenia i zgłoszenia na szkolenia proszę kierować na adres mail poltorak@haccp-gmp.home.pl. Pozdrawiam Hanna Półtorak
|
||||||
|
Autor:
Rolnik
Wypowiedzi: 7 |
Czy przyczepa gastronomiczna może być wykorzystana jako mibilny kiosk z sokami z owoców i warzyw? Soki chciałbym przygotowywać na miejscu, warzywa i owoce mam swoje. Jakie są wymagania w takim przypadku i co będzie mi potrzebne? Jak spytałem Pana w sanepidzie to stwierdził, że nie ma takiej możliwości i że on nie jest od udzielania porad w tym zakresie. Wymagać sanepid to potrafi ale skąd mamy czerpać wiedzę, przecież nie kupię wszystkiego i pójdę do sanepidu, żeby ten stwierdził, że ma być inaczej..
|
||||||
| PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA | |||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
W nawiązaniu do tematu przyczepy do sprzedaży ryb wędzonych, to wykonywałem dla klienta przyczepę z wędzarnią, zdjęcia są na mojej stronie.
W tym tygodniu wydaję klientowi sklep do sprzedaży ryb wykonany na samochodzie Mercedes-Benz Sprinter, z wysuwaną ladą chłodniczą ze stali nierdzewnej, zapleczem socjalno sanitarnym i komorą na zapasy w pojemnikach. Całość wygląda bardzo ciekawie, zdjęcia pojawią się na stronie do tygodnia. Pozdrawiam Marek
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Ostatnio wykonujemy dożo przyczep do sprzedaży lodów, jeżeli jest ktoś zainteresowany tematem to służę pomocą.
Pozdrawiam Marek
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Wszystkich zainteresowanych rozpoczęciem działalności związanej z produkcją i sprzedazą żywności zapraszam na warsztaty szkoleniowe MOja gastronomia od czego zacząć, które będą odbywały się w Warszawie 18.03.2014. Wiedza zdobyta na tych warsztatach pomoże w doborze lub wyposażeniu busa i przygotowania się do odbioru SANEPIDU. Szczegóły dotyczące szkolenia znajdziecie Państwo w Ogłoszeniach
|
||||||
|
Autor:
GastroWojciech
Wypowiedzi: 2 |
spokojny23 napisał(a) w dniu 2011-03-02 o godzinie 07:44:48: Witam... Zamierzam otworzyć małą przyczepkę do sprzedazy hot dogów i hamburgerów.. Jestem juz dosyc dobrze zorientowany we wszystkim, bylem na rozmowie w sanepidzie u urzedzie... Chodzi mi o jedna rzecz:)...Pan w sanepidzie pytał mnie gdzie zamierzam myć bemary pojemniki i narzedzia gastronomiczne...chcialbym sie dowiedziec jak moge to rozegrać...? Ma przyczepie jest tylko umywalka do mycia rąk... myć bemary chce w domu w zmywarce? czy to przejdzie? proszę o ewentualne pomysły...to jedyna rzecz, z ktorą mam problem...dodam, że woda w domu bedzie miała zrobione badania, poniewaz bedę ją uzywał do napełniania zbiornika z wodą bierzącą na przyczepie... pozdrawiam i prosze o jakies propozycje;) |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam jeżeli przyczepa nie jest wyposazona w zlewozmywak, w którym można myć naczynia i sztućce kuchenne to nalezy podpisać umowę z firmą gastronomiczną, domem weselnym szkołą lub przedszkolem na korzystanie z ich pomieszczenia zmywalni, lub jezeli jest to możliwe zamiast umywalki do rak zaintalować zlew dwukomorowy (jedna komora oznakowana do mycia rak, druga do zmywania naczyń). NIestety zmywanie naczyń w domu nie jest mozliwe
|
||||||
|
Autor:
mike666 Wypowiedzi: 2 |
Ja mam dwie przyczepy od długości 3.5 metra, myśle że świetny rozmiar do zaczęcia czegoś sensownego jeżeli mowa o gastronomi.
Długo szukałem takich gabarytów 3.5 metra, z reguły mamy w ofertach 3 lub 4 metry długości, mile wspominam Pana Jarka z handel Na Kołach człówiek który produkuje przyczepy gastronomiczne od lat,opowiedział mi zabawną historie, ''mam dwa rodzaje klientów powiedzial, jedni po sezonie mowią ''Panie Jarku nie poszło.... sprzeda Pan komuś tą przyczepe?'' a ten drogi rodzaj klienta dzwoni i mówi Panie Jarku poszło.... mam kolejne miejsce do handlu, potrzebuje kolejną przyczepę. Pozdrawiam Pana Jarka z Handel na Kolach www.handelnakolach.pl |
||||||
|
Autor:
mike666 Wypowiedzi: 2 |
http://handelnakolach.pl/blog/2017/01/31/przyczepa-rozlozona-na-czesci-1-sze/
|
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Jaka była cena tej przyczepy
|
||||||
![]() Autor: -Grzegorz- Wypowiedzi: 17 |
Witam chciałbym spytać co potrzebne do przyczepy z takimi produktami jak: zapiekanka,hamburger,kurczak z rożna i jakieś zimne napoje ,jaki najlepszy sprzęt ile lodówek wymagają .
|
||||||
|
Autor:
olaole Wypowiedzi: 5 |
Jeśli szukasz części do przyczep, to warto przejrzeć stronę Mizara - mają duży wybór i niskie ceny : ) https://sklep.mizar.com.pl/czesci-do-przyczep-c-601.html
|
||||||
| PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA | |||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 03:43:48 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|