![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROWADZENIE GASTRONOMII W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM |
|||||||
|
Autor:
Samochód Gastro
Wypowiedzi: 3 |
Jak to jest z tzw miejscówką pod prowadzoną działalność gastronomiczną z samochodu? Firmę zarejestrowałem w domu z oznaczeniem że prowadzić będę działalność również na terenie całego kraju. Czy stając np na parkingu przy lesie muszę mieć czyjąś zgodę na sprzedaż fast foodu? Planuje w tym roku jeszcze wyjazd nad morze, ktoś podpowie gdzie się załatwia miejscówkę
Jeszcze mam pytanie na ile wystarcza buta gazowa ? Podłączony do niej jest kebab |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie zgodnie z przepisami prawa prowadząc taką działalność musisz korzystać z toalet przeznaczonych wyłącznie dla pracowników gastronomi inaczej SANEPID będzie cię gnębił, ba rejestrując taką działalność w SANEPIDZIE musisz spodziewać się pytania na temat przestrzegania zasad higieny (toaleta + instrukcja mycia rąk) osobistej dlatego postój i sprzedaż żywności w przypadkowym miejscu nie wchodzi w grę. Podczas dnia roboczego nie wolno Ci gromadzić odpadów w pojeździe tylko w wyznaczonym do tego celu miejscu. Jest możliwe korzystanie ze śmietnika baru lub restauracji znajdujących się w najbliższej okolicy ale bez zgody właścicieli tego nie zrobisz. . Należy też pamiętać, że samochód gastronomiczny musi stać na terenie w miarę gładkim, utwardzonym z dala od wysypisk śmieci itp. Nalezy również pamiętać prowadząc tego rodzju działalność o opracowaniu dokumentacji HACCP. Pozdrawiam serdecznie Hanna Półtorak firma doradczo-szkoleniowa HACPASZ (poltorak@haccp-gmp.home.pl)
|
||||||
|
Autor:
Samochód Gastro
Wypowiedzi: 3 |
Bardzo dziękuję za podpowiedź, jednak dalej nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie w sprawie tzw miejscówki..
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam musisz dowiedzieć się jak do problemu "parkowania" twojej przyczepy w danym miejscu podchodzą władze tego terenu (powiat, gmina nadleśnictwo) z reguły jednak trzeba mieć pozwolenie na prowadzenie działalności tego rodzaju od właściciela terenu lub lokalnych władz (nieraz wystarczy wyłącznie zgoda właściciela, nieraz jest to związane z dodatkowymi opłatami). POzdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ (poltorak@haccp-gmp.home.pl)
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.55 Data: 2026-01-13 Czas: 07:25:32 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|