FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SAMOCHOD GASTRONOMICZNY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SAMOCHOD GASTRONOMICZNY

Autor: stanislaw1.51

Tematy: 8
Wypowiedzi: 19
Post 1 napisany 2011-07-21 o godzinie 13:27:03.
Witam wszystkich!
Jestem poczatkujacy zarowno na forum jak i gastronomii.
Kupilem samochod Fiat Dukato z kontenerem, mam zamiar przerobic go na samochod gastronomiczny.
Czy moze ktos juz to robil i moze sluzyc mi pomoca, informacja , to bede bardzo wdzieczny.
Bylem juz w sanepidzie, dostalem wskazowki, ale musze wykonac projekt zagospodarowania.
Moze ktos ma gotowy taki projekt, bym mogl sie na nim wzorowac?
Z gory dziekuje.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: manteusz

Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2011-07-21 o godzinie 15:10:56.
z tego co wiem to sanepid chce tylko pogladowy projekt(tak bylo w moim przypadku) czyli mniej wiecej rozrysowane co gdzie bedzie umieszczone w celu sprawdzenia czy np zlew nie bedzie przeszkadzal itd.

Post 3 napisany 2011-07-21 o godzinie 16:10:29.
Dziekuje za podpowiedz.
Moze jeszcze mi podpowiesz jak rozwiazac sprawe z instalacja wodna i elektryczna.

Post 4 napisany 2011-07-21 o godzinie 19:11:01.
no musisz zrobic instalacje elektr. z wyjciem na zewnatrz. najlepiej miec duzy agregat ze soba ciagniegty jak przyczepka bo nie wszedzie jest dostep do pradu. a wode?najlepiej dostac gdzies ogrzewacz wody ze zbiornikiem niestety ciezko takie cos dostac najlepiej uzywany gdzies na allegro a pod zlewem baniak na scieki. Jak chcesz zobaczyc jak u mnie jest to zapraszam na aukcje allegro wpisac trzeba AUTOBAR tam mam wystawione swoje zólty mercedes.

Post 5 napisany 2011-07-21 o godzinie 23:18:13.
Super, ale jak uzyskales cisnienie wody? przeciez zbiornik wody zamontowany jest ponizej poboru wody. Czy w ukladzie jest jakas pompa tloczaca?
Jeszcae jedno pytanie, intryguje mnie wysuwana polka z kuwetami, co to jest?

Post 6 napisany 2011-07-22 o godzinie 08:11:14.
Nie mam cisnienia wody.Woda opada grawitacyjnie a nalewam ja sobie od gory do zbiornika.widzialem takie samorobki wlasnie z przeplywowym ogrzewaczam i podlaczona rurka idaca do zbiornika ale jak chcialem zrobic takie cos to wszedzie mowili ze za male cisnienie bedzie tak wiec wyrwalem swoj ogrzewacz po dlugich szukaniach na allegro. Poporostu nalewam 5 litrow i woda sie grzeje szybciutko. Wysuwana polka jest na surowki.

Post 7 napisany 2011-07-25 o godzinie 22:44:57.
Bardzo dziekuje za cenne informacje.
Mam kolejny problem, kupilem rozno do pieczenia kurczakow, uzywane, okazalo sie, ze jeden palnik jest niesprawny.
Moze ktos wie gdzie moge kupic palni do rozna gazowego na kurczaki?

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 8 napisany 2011-07-26 o godzinie 06:32:43.
A jaka jest marka tego rożna? Podaje nr tel do serwisu 664 054 754

Post 9 napisany 2011-07-26 o godzinie 23:03:28.
Dzieki, ale zanim wymienie palnik, to chcialem sie upewnic, ze naprawde jest zepsuty.
Problem polega na tym, ze po zapaleniu palnika, przez chwile dziala, a za moment ogien sie cofa i pali sie tylko w dolocie do palnika. Przy tym sa dziwne odlgosy, jakby furczalo.
Czekam na rady.

Post 10 napisany 2011-07-28 o godzinie 06:56:54.
Według mnie należy sprawdzić:
- czy są prawidłowe dysze zamontowane
- regulacja palnika
SAMOCHOD GASTRONOMICZNY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Post 11 napisany 2011-08-07 o godzinie 15:25:17.
Witam wszystkich,
mam pytanie, czym najlepiej wylozyc samochod gastronomiczy? Zastanawiam sie czy wykorzystac plyte pilsniowa twarda, czy moze lepsze beda panele?
Tak przy okazji, czy ktos wie jak sprawuje sie grill kontaktowy gazowy, do opiekania bulek do kebaba?
Chcialbym sam wypiekac bulki, moze ktos ma sprawdzony przepis na nie?

Post 12 napisany 2011-08-07 o godzinie 18:24:51.
Jeżeli jest problem z prądem to przyznam szczerze, że pozostają chyba tylko najtańsze piece gazowe (szerokie zastosowanie), które nie należą do najtańszych produktów.

Ewentualnie polecam lekturę dostępną na tej stronie: http://heidebrenner.de/gas.html?&L=3 dopytaj bo wiem że oni produkowali kontakt grille gazowe, ale jak to się sprawdza to nie wiem..

Według mnie bułki najlepiej kupować gotowe (mrożone) i je tylko podgrzewać, szkoda robić niepotrzebne koszty..

Post 13 napisany 2011-08-11 o godzinie 20:41:46.
Witam,
chcialem ponowic moje pytanie
czym najlepiej wylozyc sciany w samochodzie gastronomicznym:
- panelami
- czy moze lepiej plyta pilsniowa twarda?
co jest latwiejsze w utrzymaniu czystosci

Autor: paull

Wypowiedzi: 2
Post 14 napisany 2011-09-01 o godzinie 10:11:50.
Materiał użyty do obicia nie może być nasiąkliwy,powierzchnia gładka,łatwo zmywalna. Płyty typu "pilśniowego" odpadają bo są raczej nasiąkliwe, jakieć PCV,laminat,kwasówka, to bardziej jest odpowiednie

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:23:34
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SAMOCHOD GASTRONOMICZNY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "samochod gastronomiczny" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: samochód gastronomiczny (25)    samochody gastronomiczne (21)    pojazd gastronomiczny (5)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.