![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SAMOCHOD GASTRONOMICZNY |
|||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Tematy: 8 Wypowiedzi: 19 |
Witam wszystkich!
Jestem poczatkujacy zarowno na forum jak i gastronomii. Kupilem samochod Fiat Dukato z kontenerem, mam zamiar przerobic go na samochod gastronomiczny. Czy moze ktos juz to robil i moze sluzyc mi pomoca, informacja , to bede bardzo wdzieczny. Bylem juz w sanepidzie, dostalem wskazowki, ale musze wykonac projekt zagospodarowania. Moze ktos ma gotowy taki projekt, bym mogl sie na nim wzorowac? Z gory dziekuje. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
manteusz
Wypowiedzi: 5 |
z tego co wiem to sanepid chce tylko pogladowy projekt(tak bylo w moim przypadku) czyli mniej wiecej rozrysowane co gdzie bedzie umieszczone w celu sprawdzenia czy np zlew nie bedzie przeszkadzal itd.
|
||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Dziekuje za podpowiedz.
Moze jeszcze mi podpowiesz jak rozwiazac sprawe z instalacja wodna i elektryczna. |
||||||
|
Autor:
manteusz
no musisz zrobic instalacje elektr. z wyjciem na zewnatrz. najlepiej miec duzy agregat ze soba ciagniegty jak przyczepka bo nie wszedzie jest dostep do pradu. a wode?najlepiej dostac gdzies ogrzewacz wody ze zbiornikiem niestety ciezko takie cos dostac najlepiej uzywany gdzies na allegro a pod zlewem baniak na scieki. Jak chcesz zobaczyc jak u mnie jest to zapraszam na aukcje allegro wpisac trzeba AUTOBAR tam mam wystawione swoje zólty mercedes.
|
||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Super, ale jak uzyskales cisnienie wody? przeciez zbiornik wody zamontowany jest ponizej poboru wody. Czy w ukladzie jest jakas pompa tloczaca?
Jeszcae jedno pytanie, intryguje mnie wysuwana polka z kuwetami, co to jest? |
||||||
|
Autor:
manteusz
Nie mam cisnienia wody.Woda opada grawitacyjnie a nalewam ja sobie od gory do zbiornika.widzialem takie samorobki wlasnie z przeplywowym ogrzewaczam i podlaczona rurka idaca do zbiornika ale jak chcialem zrobic takie cos to wszedzie mowili ze za male cisnienie bedzie tak wiec wyrwalem swoj ogrzewacz po dlugich szukaniach na allegro. Poporostu nalewam 5 litrow i woda sie grzeje szybciutko. Wysuwana polka jest na surowki.
|
||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Bardzo dziekuje za cenne informacje.
Mam kolejny problem, kupilem rozno do pieczenia kurczakow, uzywane, okazalo sie, ze jeden palnik jest niesprawny. Moze ktos wie gdzie moge kupic palni do rozna gazowego na kurczaki? |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
A jaka jest marka tego rożna? Podaje nr tel do serwisu 664 054 754
|
||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Dzieki, ale zanim wymienie palnik, to chcialem sie upewnic, ze naprawde jest zepsuty.
Problem polega na tym, ze po zapaleniu palnika, przez chwile dziala, a za moment ogien sie cofa i pali sie tylko w dolocie do palnika. Przy tym sa dziwne odlgosy, jakby furczalo. Czekam na rady. |
||||||
Autor:
Gutek
Według mnie należy sprawdzić:
- czy są prawidłowe dysze zamontowane - regulacja palnika |
||||||
| SAMOCHOD GASTRONOMICZNY | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Witam wszystkich,
mam pytanie, czym najlepiej wylozyc samochod gastronomiczy? Zastanawiam sie czy wykorzystac plyte pilsniowa twarda, czy moze lepsze beda panele? Tak przy okazji, czy ktos wie jak sprawuje sie grill kontaktowy gazowy, do opiekania bulek do kebaba? Chcialbym sam wypiekac bulki, moze ktos ma sprawdzony przepis na nie? |
||||||
Autor:
Gutek
Jeżeli jest problem z prądem to przyznam szczerze, że pozostają chyba tylko najtańsze piece gazowe (szerokie zastosowanie), które nie należą do najtańszych produktów.
Ewentualnie polecam lekturę dostępną na tej stronie: http://heidebrenner.de/gas.html?&L=3 dopytaj bo wiem że oni produkowali kontakt grille gazowe, ale jak to się sprawdza to nie wiem.. Według mnie bułki najlepiej kupować gotowe (mrożone) i je tylko podgrzewać, szkoda robić niepotrzebne koszty.. |
||||||
|
Autor:
stanislaw1.51
Witam,
chcialem ponowic moje pytanie czym najlepiej wylozyc sciany w samochodzie gastronomicznym: - panelami - czy moze lepiej plyta pilsniowa twarda? co jest latwiejsze w utrzymaniu czystosci |
||||||
|
Autor:
paull
Wypowiedzi: 2 |
Materiał użyty do obicia nie może być nasiąkliwy,powierzchnia gładka,łatwo zmywalna. Płyty typu "pilśniowego" odpadają bo są raczej nasiąkliwe, jakieć PCV,laminat,kwasówka, to bardziej jest odpowiednie
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:23:34 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|