FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAK DOBRAć WYPOSAżENIE DO GASTRONOMII? PROSZę O POMOC.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAK DOBRAć WYPOSAżENIE DO GASTRONOMII? PROSZę O POMOC.

Autor: gastronomia krakow


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2011-06-27 o godzinie 14:14:44.
Witam wszystkich,
Przygotowuję się do otwarcia gastronomii w Krakowie. Oferowane będą dania jedynie na wynos, ogólnie mówiąc "zdrowa żywność" :). Zawsze marzyłam o takim biznesie, gotowanie jest moją pasją, nie mam jednak pojęcia jak wyposażyć kuchnię, niestety nie znam się na tym. Oczywiście, poradzę się kucharza, jednak nie chciałabym polegać tylko na jego opinii, zwłaszcza na początku współpracy.
Zastanawiam się, czy opłaca się inwestować na początek w prosty piec konwekcyjno-parowy? Nie mogę znaleźć informacji jakie dokładnie potrawy można w nim przyrządzać? Sporą część dań będą stanowiły mięsa duszone z warzywami, sosy do makaronów, kaszy ryżu itp. Potrawy, które w domu przygotowuje się na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu, ewentualnie przenosząc później do gara ;) Czy można je przy na patelni gastronomicznej? Czy może na wielkich patelniach żeliwnych? Jaki sprzęt do tego dobrać?
Bardzo proszę o rady i podpowiedzi, wszystkie życzliwe osoby :)
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Jak dobrać wyposażenie do gastronomii?  Proszę o pomoc.
Autor: GASTROMIX


Wypowiedzi: 11
Post 2 napisany 2011-06-28 o godzinie 13:43:18.
Witam, przede wszystkim należy powiedzieć, że gotowanie w domu różni się nieco od gotowania w punkcie gastronomicznym. W punkcie liczy się przede wszystkim minimalny czas pracy i efektywność urządzeń. Jeśli powiedzie się Pani, a zakładam, że tak właśnie będzie;) , to urządzenia domowe mogą okazać się mało wystarczalne. W piecu konwekcyjno-parowym można przyrządzać wszystkie potrawy, oprócz sałatek hehe. Nasuwa się jednak pytanie, po co nam taki piec;)
Pytanie o funkcjonalność urządzeń domowych można porównać do funkcjonalności wiertarki domowej, którą chcielibyśmy wiercić w firmie budowlanej. Wywierci? Wywierci, ale raz, że wolniej, a dwa mniej wydajniej.
pozdrawiam
Gastromix.pl - jesteśmy NAPRAWDĘ tanim sklepem gastronomicznym
Doradzamy, projektujemy, dostarczamy, a jeśli trzeba to serwisujemy :)
M:grzegorz@gastromix.pl
T:667 503 010
 
Jak dobrać wyposażenie do gastronomii?  Proszę o pomoc.
Autor: GASTROMIX


Wypowiedzi: 11
Post 3 napisany 2011-06-28 o godzinie 13:45:29.
To pisałem ja :)
Gastromix.pl - jesteśmy NAPRAWDĘ tanim sklepem gastronomicznym
Doradzamy, projektujemy, dostarczamy, a jeśli trzeba to serwisujemy :)
M:grzegorz@gastromix.pl
T:667 503 010
 
Autor: ADMIN
forumforum

Tematy: 14
Wypowiedzi: 86
Post 4 napisany 2011-06-28 o godzinie 15:57:12.
błąd poprawiony
 
Autor: gastronomia krakow


Wypowiedzi: 2
Post 5 napisany 2011-06-29 o godzinie 12:08:44.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z różnic w gotowaniu domowym, a w profesjonalnej kuchni. I szczerze mówiąc nie chcę kupować "domowych" urządzeń, wydaje mi się to stratą pieniędzy. Jednak mój problem jest taki, że nie znam się na profesjonalnych sprzętach, nie wiem, które są najbardziej odpowiednie, a wybór jest ogromny. W hurtowniach również nie potrafią poradzić. Zależy mi na funkcjonalności i oszczędzeniu czasu, ponieważ na początek jeden kucharz będzie musiał dać sobie radę. Będziemy przygotowywać duże ilości tej samej potrawy dziennie, dlatego zastanawiałam się nad piecem konwekcyjno-parowym. Ale może lepiej zainwestować w profesjonalne patelnie, parowary itp.?
 
Jak dobrać wyposażenie do gastronomii?  Proszę o pomoc.
Autor: GASTROMIX


Wypowiedzi: 11
Post 6 napisany 2011-06-29 o godzinie 12:19:49.
Ciężko jest ustalić cokolwiek na forum, proponuję kontakt telefoniczny, tę drogę wybrało już kilku forumowiczów, więc również zapraszam do tej formy. Rozmowa nie jest wiążąca, a można dowiedzieć się więcej szczegółów. 667 503 010 :) my doradzić potrafimy ;)
Gastromix.pl - jesteśmy NAPRAWDĘ tanim sklepem gastronomicznym
Doradzamy, projektujemy, dostarczamy, a jeśli trzeba to serwisujemy :)
M:grzegorz@gastromix.pl
T:667 503 010
 
Autor: Ireneusz


Wypowiedzi: 6
Post 7 napisany 2011-09-29 o godzinie 12:37:08.
Zmam świetną firmę zajmującą się doradztwem i kompleksowym wyposażeniem lokali gastronomicznych. Myślę, że warto zapoznać się z ich ofertą. www.gastrosklep.pl lub bezpośrednio poprzez email lub telefon. Dane kontaktowe znajdzie Pan na stronie www.gastrosklep.pl/strony/kontakt.html
Pozdrawiam.
 
Autor: aniakiko


Wypowiedzi: 1
Post 8 napisany 2014-09-26 o godzinie 12:46:29.
Punkt gastronomiczny ze zdrową żywnością to bardzo dobry pomysł. Co raz więcej ludzi ma ochotę na ekologiczne jedzenie. Sama korzystam z usługi-cateringowe . pl, znalazłam kilka przepisów, które narzuciłam firmie szykującej mi jedzonko.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 10
Wypowiedzi: 497
Post 9 napisany 2014-09-27 o godzinie 09:25:03.
Proszę pamietać również o tym, że wyposażenie nie musi być nowe, warto wiec odwiedzić komisy oferujące sprzet gastronomiczny, a także zajrzeć na alegro.  POdczas licytacji komorniczych można kupić pełne wyposażenie do lokalu w bardzo okazyjnej cenie.
Przy organizacji kuchni podstawą jest ustawienie urządzeń w odpowiednie ciągi technologiczne tzn
- urządzenia grzewcze powinny znajdować się pod okapem i nie  sąsiadować z urządzeniami chłodniczymi.  Nalezy rownież nie zapominać o  tym,żeby umieścić w kuchni umywalkę do rąk i odpowiednią ilość zlewów w zalezności od tego z jakich surowców czy półproduktów bedą przygotowywane dania. POzdrawiam Hanna Półtorak
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.204.55.168
Data: 2020-08-5
Czas: 06:13:03
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAK DOBRAć WYPOSAżENIE DO GASTRONOMII? PROSZę O POMOC.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jak dobrać wyposażenie do gastronomii? proszę o pomoc." w grupie "produkty dla gastronomii"
TAGI: wyposażenie gastronomii (32)    urządzenia gastronomiczne (37)    gastronomia (77)    sprzęt gastronomiczny (26)    urządzenia używane (9)    wyposażenie (15)    artsystem (3)    gastrosklep (3)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Mała gastronomia a warzywniak    System WMS w branży gastronomicznej   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.