![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GRILL WęGLOWY CZY GAZ ZIEMNY DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO. WCHODZIć W TO CZY NIE?? |
|||||||
|
Autor:
Toffic 007
Wypowiedzi: 1 |
Witajcie.
Od 2 lat prowadzę 70m gastronomie i idzie całkiem nieźle. Potrzebuję jednak zamienić gaz butlowy na inne źródło energii. I tu powstaje dylemat. Czy gaz ziemny którego założenie będzie kosztować około 8 tyś zł (2 punkty przyłączeniowe) - posiadam już grill lawowy i płyte grzewczą na gaz. Czy grill węglowy którego koszt wyniesie około 3-4 tyś. Tu strzelam ponieważ nie organizowałem jeszcze takich rzeczy jednak ruszt płyta szamotowa i wybudowanie grilla ewentualnie postawienie nastawnego to chyba nie duże koszty. Wentylacje mam dość dobrą. Okap na wysokości 2,1m. bardzo dobry ciąg. z lawowego przy bardzo tłustych miesach zbierał dym jak zły. Jednak czy z węglowego grilla nie bęzie go więcej?? Mam nie mały dylemat bo napaliłem się na węglowy ze względu na smak jedzenia i mozliwości grillowania. Można go również dużo szybciej zorganizować ponieważ nie potrzebuję specjalnych zgód ze strony urzędów. W przypadku przyłącza gazu ziemnego schodzi się strasznie. Liczę na Waszą pomoc. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Ingridd
Wypowiedzi: 5 |
Ja bym postawiła na grill węglowy ze względu na smak jedzenia. A jak dobrze wiemy to właśnie smak jest podstawą, która przyciąga klientów.
|
||||||
|
Autor:
Romman
Wypowiedzi: 2 |
ja uważam ze gazowy jest lepszy 1 jesteś w stanie dokładnie kontrolować reperaturka 2 nie musisz czekać aż się rozpali 3 nie musisz martwić sie o paliwo ( węgiel)
4 mniejszy bałagan 5 ja czytałem ze tłuszcz spadający na wegiel wytwarza niezdrowe substancje 6 niektóre produkty trzeba mocno podgrilować a potem popoli na malym ogniu dochodzą do siebie , na węglu tego nie zrobisz |
||||||
|
Autor:
Pandora
Wypowiedzi: 6 |
Gazowy zdecydowanie! Nie będzie tyle problemu co z węglowym i ta inwestycja z pewnościa Ci się zwróci. Ja u siebie w restauracji mam same gazowe i polecam wszystkim.
|
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Do restauracji to tylko gazowy, chodzi o oszczędność czasu i wygodę kucharzy. Może masz możliwość zrobienia sezonowo na zewnątrz restauracji stoiska z żarciem tylko z węglowego jako dodatkowy plus?
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:43:07 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|