FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GRILL WęGLOWY CZY GAZ ZIEMNY DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO. WCHODZIć W TO CZY NIE??
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GRILL WęGLOWY CZY GAZ ZIEMNY DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO. WCHODZIć W TO CZY NIE??

Autor: Toffic 007

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-09-21 o godzinie 11:41:52.
Witajcie.
Od 2 lat prowadzę 70m gastronomie i idzie całkiem nieźle. Potrzebuję jednak zamienić gaz butlowy na inne źródło energii. I tu powstaje dylemat.

Czy gaz ziemny którego założenie będzie kosztować około 8 tyś zł (2 punkty przyłączeniowe) - posiadam już grill lawowy i płyte grzewczą na gaz.

Czy grill węglowy którego koszt wyniesie około 3-4 tyś. Tu strzelam ponieważ nie organizowałem jeszcze takich rzeczy jednak ruszt płyta szamotowa i wybudowanie grilla ewentualnie postawienie nastawnego to chyba nie duże koszty.

Wentylacje mam dość dobrą. Okap na wysokości 2,1m. bardzo dobry ciąg. z lawowego przy bardzo tłustych miesach zbierał dym jak zły. Jednak czy z węglowego grilla nie bęzie go więcej??

Mam nie mały dylemat bo napaliłem się na węglowy ze względu na smak jedzenia i mozliwości grillowania. Można go również dużo szybciej zorganizować ponieważ nie potrzebuję specjalnych zgód ze strony urzędów. W przypadku przyłącza gazu ziemnego schodzi się strasznie.

Liczę na Waszą pomoc. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Ingridd

Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2015-09-24 o godzinie 12:09:46.
Ja bym postawiła na grill węglowy ze względu na smak jedzenia. A jak dobrze wiemy to właśnie smak jest podstawą, która przyciąga klientów.

Autor: Romman

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2015-09-27 o godzinie 21:39:41.
ja uważam ze gazowy jest  lepszy 1 jesteś w stanie dokładnie kontrolować reperaturka 2 nie musisz czekać aż się rozpali 3 nie musisz martwić sie o paliwo ( węgiel)
 4 mniejszy bałagan 5 ja czytałem ze tłuszcz spadający na wegiel wytwarza niezdrowe substancje 6 niektóre produkty trzeba mocno podgrilować a potem popoli na malym ogniu dochodzą do siebie , na węglu tego nie zrobisz

Autor: Pandora

Wypowiedzi: 6
Post 4 napisany 2015-09-30 o godzinie 14:45:03.
Gazowy zdecydowanie! Nie będzie tyle problemu co z węglowym i ta inwestycja z pewnościa Ci się zwróci. Ja u siebie w restauracji mam same gazowe i polecam wszystkim.

Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 92
Post 5 napisany 2015-10-08 o godzinie 14:01:35.
Do restauracji to tylko gazowy, chodzi o oszczędność czasu i wygodę kucharzy. Może masz możliwość zrobienia sezonowo na zewnątrz restauracji stoiska z żarciem tylko z węglowego jako dodatkowy plus?

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:43:07
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GRILL WęGLOWY CZY GAZ ZIEMNY DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO. WCHODZIć W TO CZY NIE??
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "grill węglowy czy gaz ziemny do lokalu gastronomicznego. wchodzić w to czy nie??" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: gaz (3)    grill (6)    grillowanie (3)    grill węglowy (1)    grill gazowy (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.