![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BLACHY DO WYPIEKóW W PIECACH KONWEKCYJNYCH |
|||||||
|
Autor:
SzymonB Wypowiedzi: 1 |
Witam,
Wraz z żoną otworzyliśmy niewielką pracownię cukierniczą z wypiekiem m.in. ciasteczek. W tym celu zakupiliśmy piec konwekcyjny bartscher at 400, piec posiadał m.in dwie pełe blachy chyba aluminiowymi do pieczenia. Potem dokupiliśmy jeszcze 4 blachy aluminiowe firmy hendi. Moje zdziwienie wywołał fakt, że brachy te przy intensywnym pocieraniu na sucho lub podczas mycia na mokro pozostawiają szary osad na ręczniku tudzież gąbce. Wypiekane ciasteczka bezpośrednio na blasze bez papieru do pieczenia także mają lekki nalot. Producenci obu blach twierdzą, że blachy mogą być używane w bezpośrednim kontakcie z żywnością i zalecali nie trzec intensywnie blach. Mam pytanie czy ktoś się z tym wcześniej spotkał jak temu przeciwdziałać (papier do pieczenia w piecu konwekcyjnym nie bardzo da sie umiescic bo strasznie dmuchaja wiatraki). Zastanawiałem sie nad blachu aluminiową pokrytą silikonem czy ktoś ma z was doświadczenie z tymi blachami ? Pozdrawiam Szymon |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Pandora
Wypowiedzi: 6 |
Ja kładę wszystko na blachę i jest ok - nic nie przywiera. Ale jesli będziesz miał problem, to może rzeczywiście przyda się jakaś silikonowa podkładka.
|
||||||
|
Autor:
Przemo22 Wypowiedzi: 2 |
Jak przeczytałem odpowiedź Pandory, to od razu przypomniałem sobie, że są takie silikonowe maty do wypieków: www.venda.pl/mata-silikonowa-do-wypiekow-300-x-400-p-3940.html Do twojego pieca powinna być ok, bo silikon jest stosunkowo ciężki, ruch powietrza nie będzie miał w tym przypadku znaczenia.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 09:46:04 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|