FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / BLACHY DO WYPIEKóW W PIECACH KONWEKCYJNYCH
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BLACHY DO WYPIEKóW W PIECACH KONWEKCYJNYCH

Autor: SzymonB

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2015-09-09 o godzinie 18:29:41.
Witam,

Wraz z żoną otworzyliśmy niewielką pracownię cukierniczą z wypiekiem m.in. ciasteczek. W tym celu zakupiliśmy piec konwekcyjny bartscher at 400, piec posiadał m.in dwie pełe blachy chyba aluminiowymi do pieczenia. Potem dokupiliśmy jeszcze 4 blachy aluminiowe firmy hendi. Moje zdziwienie wywołał fakt, że brachy te przy intensywnym pocieraniu na sucho lub podczas mycia na mokro pozostawiają szary osad na ręczniku tudzież gąbce. Wypiekane ciasteczka bezpośrednio na blasze bez papieru do pieczenia także mają lekki nalot. Producenci obu blach twierdzą, że blachy mogą być używane w bezpośrednim kontakcie z żywnością i zalecali nie trzec intensywnie blach. 

Mam pytanie czy ktoś się z tym wcześniej spotkał jak temu przeciwdziałać (papier do pieczenia w piecu konwekcyjnym nie bardzo da sie umiescic bo strasznie dmuchaja wiatraki). Zastanawiałem sie nad blachu aluminiową pokrytą silikonem czy ktoś ma z was doświadczenie z tymi blachami ?

Pozdrawiam
Szymon

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Pandora

Wypowiedzi: 6
Post 2 napisany 2015-09-30 o godzinie 14:47:00.
Ja kładę wszystko na blachę i jest ok - nic nie przywiera. Ale jesli będziesz miał problem, to może rzeczywiście przyda się jakaś silikonowa podkładka.

Autor: Przemo22

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2015-11-26 o godzinie 12:18:25.
Jak przeczytałem odpowiedź Pandory, to od razu przypomniałem sobie, że są takie silikonowe maty do wypieków: www.venda.pl/mata-silikonowa-do-wypiekow-300-x-400-p-3940.html Do twojego pieca powinna być ok, bo silikon jest stosunkowo ciężki, ruch powietrza nie będzie miał w tym przypadku znaczenia.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 09:46:04
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: BLACHY DO WYPIEKóW W PIECACH KONWEKCYJNYCH
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "blachy do wypieków w piecach konwekcyjnych" w grupie "produkty dla gastronomii"
TAGI: piec konwekcyjny (7)    blacha (1)    wypiek (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.