![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SZKOLENIE PEłNOMOCNIK I AUDITOR SYSTEMU HACCP |
|||||||
|
Autor:
Infox
Tematy: 6 Wypowiedzi: 10 |
Centrum Zarządzania Jakością Infox zaprasza na szkolenie z zakresu Pełnomocnik i Auditor Systemu HACCP!
Cel szkolenia Przedstawienie uprawnień, odpowiedzialności i obowiązków wynikających ze sprawowanej funkcji Pełnomocnika ds. Systemu HACCP. Szkolenie ma na celu przygotowanie przyszłych auditorów wewnętrznych i pełnomocników do efektywnego przeprowadzenia auditów. Ukończenie szkolenia oraz zdanie egzaminu końcowego daje prawo do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego oraz Pełnomocnika Systemu HACCP. Do kogo skierowane jest szkolenie? Szkolenie przeznaczone jest dla kandydatów na Pełnomocników ds. systemu HACCP oraz auditorów wewnętrznych jak również wszystkich osób zainteresowanych uzyskaniem nowych kwalifikacji zawodowych. Program szkolenia Szkolenie jest dwudniowe i obejmuje następujące zagadnienia I dzień (7 h) 1. Wprowadzenie. 2.Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności. 3. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP. ·[font=Times New Roman] rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, [left]·[font=Times New Roman] wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych oraz Dobrych Praktyk Higienicznych z uwzględnieniem Standardów BRC/IFS, [left]·[font=Times New Roman] źródła zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności. [left]4. Metodyka wdrażania systemu HACCP:
5.Wymagania normy ISO 22000 w kontekście spełnienia zasad systemu HACCP 6.Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność Pełnomocnika ds. HACCP. II dzień (7 h) 1.Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu.
2.Terminologia, rodzaje, cele auditu; obowiązki stron auditu
3.Terminologia, rodzaje, cele auditu; obowiązki stron auditu.
4. Praktyczne prowadzenie auditów. 5. Dyskusja i podsumowanie. 6. Test końcowy. Termin szkolenia: 19 – 20 października 2015 r. Cena szkolenia: 810 zł netto + 23% VAT Miejsce szkolenia: Sala szkoleniowa Centrum Zarządzania Jakością INFOX Sp. z o.o., ul. Kalwaryjska 69, Kraków Zgłoszenia: Zgłoszenia na szkolenie można dokonać poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego faksem na numer telefonu 12 653 20 13 lub drogą elektroniczną na adres mailowy: szkolenia@czj-infox.pl. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest na stronie www.czj-infox.pl W celu uzyskania szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu drogą telefoniczną bądź mailową. NIP: 735-23-89-549 Numer KRS: 0000144235 - Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Wysokość kapitału zakładowego: 50 000 PLN |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam bardzo fajna tematyka szkolenia idealna dla producentów żywności, mam nadzieje że o tym szkoleniu nie raz jeszcze usłyszymy na forum. Ja z mojej strony chciałabym zaproponować udział w szkoleniu dedykowanym wlaścicielom lokali gastronomicznych, w których System HACCP jest mniej rozbudowany, uproszczony. W małym lokalu nie wyznaczymy Pełnomocnika ds Jakości ani auditorów (zbyt mała liczebność pracowników), nawet nie spróbujemy wdrażać ISO 22 000 bo się to nie uda. Jednak prosze pamiętać o tym, że nawet w bardzo małych lokalach gastronomicznych nalezy zastosować wymagania SANEPID oraz opracować dokumentację HACCP dla takiego lokalu? Zapraszam na szkolenia organizowane w Warszawie 18.11.2015 poświęcone zagadnienim związanym z przygotowywaniem lokali do odbioru SANEPID.
Dlatego pozwole sobie zamieścić w tym miejscu zaproszenie na szkolenie organizowane przez moją firmę 1Na szkoleniu omawiane będą następujące zagadnienia: - Wymogi stawiane lokalom gastronomicznym - wysokość, niezbędne pomieszczenia - Odstępstwo SANEPID - kiedy należy o nie występować - Wyposażenie lokalu w sprzęt oraz dobór materiałow budowlanych - Technologia przygotowywanych dań (w zależności od wielkosci lokau) - Dokumenty potrzebne na odbiór - Dokumentacja Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej oraz HACCP dla lokalu gastronomicznego Szczegółowe informacje dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl lub telefonicznie 512 21 12 89, 509 95 82 93 serdecznie zapraszam Hanna Półtorak |
||||||
|
Autor:
hanna_99
Wypowiedzi: 2 |
Bardzo bogatą ofertę szkoleń z zakresu HACCP ma firma BHPEX. Zapisać można się na szkolenia podstawowe, prowadzone są też szkolenia audytorów. Więcej o szkoleniach, terminach ii cenach można poczytać na stronach bhpex: https://haccp.bhpex.pl/szkolenia-sanitarne
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
W gastronomii przygotowuje się dokumentacje w oparciu o system HACCP nie wyznacza się Pełnomocnika ani auditorów nie ma takiej potrzeby. Zakres szkoleń o którym piszecie powinien być dedykowany zakładom produkcyjnym.
18.03.2015 w Warszawie organizowana będzie kolejna edycja warsztatów poświęconych zagadnieniom związanym z rozpoczęciem działalności gastronomicznej omawiane będą: - wymagania stawiane lokalom oraz pojazdom gastronomicznym przeznaczonym pod działalność gastronomiczną - zasady urządzania i wyposażania kuchni lokali i wnętrza pojazdów - technologia przygotowywania posiłków - wytyczne odnośnie przygotowania dokumentacji HACCP dla lokali gastronomicznych oraz pojazdów gastronomicznych - rejestracja w SANEPID dokumenty, które trzeba dostarczyć Warsztaty prowadzimy od trzech lat pomogliśmy zrealizować wielu osobom swoje plany serdecznie zapraszamy. Szczegóły poltorak@haccp-gmp.home.pl. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:14:37 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|