HOTDOG w sklepie spożywczo-monopolowym
Dzień dobry
W godzinach pracy szkoły to ruch raczej będzie tylko na przerwie, wiem z doświadczenia że bardzo dużo dzieci przychodzi na zakupy do mnie w trakcie przerwy i dlatego chciałbym zaoferować dodatkowo te hotdog. Interesują mnie wymagania stawiane przez Panią z Sanepidu, bo nic na ten temat nie napisali tutaj. Bardzo mi zależy żeby ograniczyć wydatki i chciałbym wykorzystać to co mam czyli lodówki i zamrażarki. Czy możecie mi polecić ile ma mieć opiekacz tych rolek i jak długo będą się te parówki tam piekły, czy parówki mają być schłodzone czy mrożone, bo ja właśnie mrożone widziałem na stacji benzynowej i lekko mnie to zdziwiło. Ile bułek się zmieści w tym grillu do bułek i jak długo trzeba czekać żeby były gorące? |
2013-11-07 15:49:06 |
5 |
HOTDOG w sklepie spożywczo-monopolowym
Dzień dobry Państwu,
od 14 lat prowadzę sklep spożywczy ale ze względu na pogarszającą się sprzedaż zmuszony jestem wprowadzić pewne zmiany tj sklep będzie spożywczo-monopolowy a w nim dodatkowo sprzedaż Hhotdog w taki sam sposób jak na stacjach benzynowych. Sklep mam zlokalizowany bardzo blisko szkoły średniej więc dzieciaków na przerwie jest u mnie sporo i dlatego chciałbym wprowadzić coś w stylu wspomnianych hotdog. Widziałem jakie jest zainteresowanie tym jedzeniem na stacjach to może i u mnie się uda. Mój sklep obecnie spełnia wymogi sanepidu jeżeli chodzi o obrót produktami spożywczymi ale czy wprowadzając te hotdog będę musiał coś jeszcze zmieniać? Będąc ostatnio na stacji przyjrzałem się bardzo dokładnie i nie ma do tego zbyt wielu sprzętów, tylko coś do parówek i coś do bułek, czy takie sprzęty są drogie? Serdecznie dziękuję za pomoc, bo duże sieci sklepów niestety coraz bardziej psują rynek a ja z czegoś muszę utrzymać to co mam. |
2013-11-07 09:28:47 |
5 |