Grill węglowy czy gaz ziemny do lokalu gastronomicznego. Wchodzić w to czy nie??
Witajcie.
Od 2 lat prowadzę 70m gastronomie i idzie całkiem nieźle. Potrzebuję jednak zamienić gaz butlowy na inne źródło energii. I tu powstaje dylemat.
Czy gaz ziemny którego założenie będzie kosztować około 8 tyś zł (2 punkty przyłączeniowe) - posiadam już grill lawowy i płyte grzewczą na gaz.
Czy grill węglowy którego koszt wyniesie około 3-4 tyś. Tu strzelam ponieważ nie organizowałem jeszcze takich rzeczy jednak ruszt płyta szamotowa i wybudowanie grilla ewentualnie postawienie nastawnego to chyba nie duże koszty.
Wentylacje mam dość dobrą. Okap na wysokości 2,1m. bardzo dobry ciąg. z lawowego przy bardzo tłustych miesach zbierał dym jak zły. Jednak czy z węglowego grilla nie bęzie go więcej??
Mam nie mały dylemat bo napaliłem się na węglowy ze względu na smak jedzenia i mozliwości grillowania. Można go również dużo szybciej zorganizować ponieważ nie potrzebuję specjalnych zgód ze strony urzędów. W przypadku przyłącza gazu ziemnego schodzi się strasznie.
Liczę na Waszą pomoc. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam |
2015-09-21 11:41:52 |
5 |