Praca w kuchni- od czego zacząć?
Witam!
Jestem kompletnie zielony w temacie, dlatego prosiłbym o jak najszerszą odpowiedź.
Od niedawna poważnie zastanawiam się nad pracą w gastronomii w charakterze kucharza.
Niestety problemem jest to, że nie posiadam absolutnie żadnego doświadczenia, ani tym bardziej wykształcenia w tej dziedzinie. Moja sytuacja jest taka- mam 23 lata, niedługo kończę studia na poziomie magistra i chciałbym się rozejrzeć za jakąś opcją pracy właśnie w gastronomii. Jedyne co posiadam, to książeczkę zdrowia sanepidu. Chciałem zacząć z poziomu pomocy kuchennej i składam cv we wszystkie możliwe miejsca, ale nie przyjmują mnie bo nie mam doświadczenia, ani wykształcenia i to jest po prostu błędne koło, bo nie mam gdzie tego wyrobić. Czy ktoś byłby w stanie mi powiedzieć, czy jest jakiś rodzaj szkoły, po ukończeniu której miałbym jakiekolwiek szanse w tej branży? Ewentualnie szkolenia, które byłyby jakoś uznawane? Bo kompletnie nie mam pojęcia, czy brać się za szkoły policealne, czy cokolwiek innego... Dodam, ze szukam takiej szkoły w Warszawie.
Dzięki serdeczne za wszelkie wskazówki i pozdrawiam |
2012-12-23 22:49:44 |
1 |