Początkująca w gastronomii
Witam, mam pare pytan na temat baru szybkiej obsługi w którym ma byc podawany również kebab.
Nurtujące mnie pytanie dotyczy odpadów mięsnych a mianowicie: Co robic z takowymi odpadami jesli są one nieweilkie?
Jak je przechowywać?
Słyszałam, ze nie trzeba wzywac firmy odpowiedzialnej za utylizację jezeli odap jest niewielki( mały bar funkcjonujący w małym miasteczku)
Nastepne pytanie dotyczy owadów i gryzoni?
Co stosować na zapobieganie obecnosci gryzoni i owadów?
Srodki czystosci. Czy np do toalet, podlóg rowniez musze byc to specjalistyczne srodki?
Wiem, ze jesli chodzi o sprzet i wyposazenie kuchi oraz baru musza to byc specjalne srodki dezynfekująco-czyszczące ale co z podłoga i ubikacją?
Może moje pytania sa śmieszne, ale uwierzcie, że od Pań w Sanepidzie jest cięzko cokolwiek wydusić. Według nich powinnam urodzic się z ta wiedzą ;) |
2013-08-27 22:34:46 |
4 |