Rozpoczęcie działalności.
Witam i pozdrawiam.
Jestem nowicjuszem na tym forum - i nie tylko na tym - dlatego proszę o wybaczenie mojej indolencji.
Mam olbrzymi problem (w moim mniemaniu).
Otóż chciałbym poprowadzić małą gastronomię i z przyczepy gastronomicznej serwować posiłki na odpustach, jarmarkach, targowiskach i.t.p. Niestety zupełnie nie wiem jak mam się do tego zabrać. W Urzędzie Miasta w zależności od wydziału słyszę różne wymagania mnie dotyczące (choćby, iż muszę zapłacić t.zw. "placowe" gdzie będzie to działalność o charakterze objazdowym).
Jakie dokumenty musi posiadać przyczepa by można z niej było sprzedawać posiłki?
Czy przyczepa taka musi być zarejestrowana w Wydziale Komunikacji i posiadać dowód rejestracyjny?
Co to jest odbiór HCCP i jak go dokonać?
Bardzo, bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu odpowiedzi na postawione pytania - jestem jak dziecko zostawione w lesie nocą podczas gęstej mgły.
Z poważaniem
m.dobrzan |
2011-09-01 16:36:52 |
8 |