![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI. |
|||||||
|
Autor:
m.dobrzan
Wypowiedzi: 2 |
Witam i pozdrawiam.
Jestem nowicjuszem na tym forum - i nie tylko na tym - dlatego proszę o wybaczenie mojej indolencji. Mam olbrzymi problem (w moim mniemaniu). Otóż chciałbym poprowadzić małą gastronomię i z przyczepy gastronomicznej serwować posiłki na odpustach, jarmarkach, targowiskach i.t.p. Niestety zupełnie nie wiem jak mam się do tego zabrać. W Urzędzie Miasta w zależności od wydziału słyszę różne wymagania mnie dotyczące (choćby, iż muszę zapłacić t.zw. "placowe" gdzie będzie to działalność o charakterze objazdowym). Jakie dokumenty musi posiadać przyczepa by można z niej było sprzedawać posiłki? Czy przyczepa taka musi być zarejestrowana w Wydziale Komunikacji i posiadać dowód rejestracyjny? Co to jest odbiór HCCP i jak go dokonać? Bardzo, bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu odpowiedzi na postawione pytania - jestem jak dziecko zostawione w lesie nocą podczas gęstej mgły. Z poważaniem m.dobrzan |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
- przyczepa musi być zarejestrowana jako pojazd, musi mieć dowód rejestracyjny i ubezpieczenie
- przyczepa musi mieć projekt technologiczny wraz z opisem technologii zatwierdzony przez sanepid - system haccp nie jest łatwy ale można wdrażać go na raty i w dodatku w prostej wersji, sanepid to akceptuje bo przyczepa to nie restauracja - miejscówkę na przyczepę załatwiasz w urzędzie bądź w odpowiedniej instytucji / firmie, która jest właścicielem danego miejsca. - w przypadku festynów miejscówką jest umowa z organizatorem imprezy :) jakieś jeszcze pytania? |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
jeśli potrzeba pomocy przy zorganizowaniu wyposażenia wraz z technologią to proszę o kontakt.
|
||||||
|
Autor:
m.dobrzan
Witam.
Wielkie dzięki Gutek. Rozjaśniłeś sytuację. Sprobuję to jakoś ogarnąć. Gdyby jednak moja ciasnota umysłowa z problemem sobie nie poradziła poproszę ponownie o pomoc. Pozdrawiam. |
||||||
|
Autor:
Ireneusz
Wypowiedzi: 6 |
Ostatnio mam trochę do czynienia z firmą ArtSystem, która zajmuje się projektowaniem oraz wyposażaniem lokali gastronomicznych. Myślę, że i w tej sytuacji mogli by pomóc. Więcej informacji znajdziesz na ich stronie www.artsystem.com.pl lub www.gastrosklep.pl
Pozdrawiam. |
||||||
|
Autor:
Andrzej
Witam,
Jeśli chodzi o dokumentację HACCP polecam Ci indywidualny kreator. Znajdziesz go na stronie: www.haccp-online.com.pl Pozdrawiam, Andrzej |
||||||
|
Autor:
kazik80
Wypowiedzi: 5 |
Zgodze sie z Andrzejem i rowniez polece HACCP Online. Szybko i co najwazniejsze tanio.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie od ponad roku staram się na stronie forum odpowiadać na nurtujące Państwa pytania związane z rozpoczęciem działalności związanej ze sprzedażą posiłków w przyczepie gastronomicznej. Dostaje również wiele zapytań od Państwa na prywatnego maila, dlatego postanowiłam zorganizować szkolenie przeznaczone dla Państwa, na którym postaram się rozwiązać Państwa problemy związane z rozpoczęciem działalności. Szkolenie nt. Gastronomia na kółkach od czego zacząć i o czym należy pamiętać (II edycja) będzie odbywać się w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Informacje dotyczące szkolenia i zgłoszenia na szkolenia proszę kierować na adres mail poltorak@haccp-gmp.home.pl. Pozdrawiam Hanna Półtorak
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:59:09 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|