FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI.

Autor: m.dobrzan


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2011-09-01 o godzinie 16:36:52.
Witam i pozdrawiam.
Jestem nowicjuszem na tym forum - i nie tylko na tym - dlatego proszę o wybaczenie mojej indolencji.
Mam olbrzymi problem (w moim mniemaniu).
Otóż chciałbym poprowadzić małą gastronomię i z przyczepy gastronomicznej serwować posiłki na odpustach, jarmarkach, targowiskach i.t.p. Niestety zupełnie nie wiem jak mam się do tego zabrać. W Urzędzie Miasta w zależności od wydziału słyszę różne wymagania mnie dotyczące (choćby, iż muszę zapłacić t.zw. "placowe" gdzie będzie to działalność o charakterze objazdowym).
Jakie dokumenty musi posiadać przyczepa by można z niej było sprzedawać posiłki?
Czy przyczepa taka musi być zarejestrowana w Wydziale Komunikacji i posiadać dowód rejestracyjny?
Co to jest odbiór HCCP i jak go dokonać?
Bardzo, bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu odpowiedzi na postawione pytania - jestem jak dziecko zostawione w lesie nocą podczas gęstej mgły.

Z poważaniem
m.dobrzan
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-09-04 o godzinie 12:13:13.
- przyczepa musi być zarejestrowana jako pojazd, musi mieć dowód rejestracyjny i ubezpieczenie
- przyczepa musi mieć projekt technologiczny wraz z opisem technologii zatwierdzony przez sanepid
- system haccp nie jest łatwy ale można wdrażać go na raty i w dodatku w prostej wersji, sanepid to akceptuje bo przyczepa to nie restauracja
- miejscówkę na przyczepę załatwiasz w urzędzie bądź w odpowiedniej instytucji / firmie, która jest właścicielem danego miejsca.
- w przypadku festynów miejscówką jest umowa z organizatorem imprezy :)

jakieś jeszcze pytania?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 3 napisany 2011-09-04 o godzinie 12:13:49.
jeśli potrzeba pomocy przy zorganizowaniu wyposażenia wraz z technologią to proszę o kontakt.
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu działalności gastronomicznej? Chętnie pomogę.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie całego kraju!
 
Autor: m.dobrzan


Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2011-09-06 o godzinie 20:17:34.
Witam.
Wielkie dzięki Gutek.
Rozjaśniłeś sytuację. Sprobuję to jakoś ogarnąć.
Gdyby jednak moja ciasnota umysłowa z problemem sobie nie poradziła poproszę ponownie o pomoc.
Pozdrawiam.
 
Autor: Ireneusz


Wypowiedzi: 6
Post 5 napisany 2011-09-29 o godzinie 12:42:47.
Ostatnio mam trochę do czynienia z firmą ArtSystem, która zajmuje się projektowaniem oraz wyposażaniem lokali gastronomicznych. Myślę, że i w tej sytuacji mogli by pomóc. Więcej informacji znajdziesz na ich stronie www.artsystem.com.pl lub www.gastrosklep.pl
Pozdrawiam.
 
Autor: Andrzej


Wypowiedzi: 2
Post 6 napisany 2011-11-15 o godzinie 16:26:27.
Witam,

Jeśli chodzi o dokumentację HACCP polecam Ci indywidualny kreator.
Znajdziesz go na stronie:
www.haccp-online.com.pl

Pozdrawiam,
Andrzej
 
Autor: kazik80


Wypowiedzi: 5
Post 7 napisany 2011-11-24 o godzinie 10:32:31.
Zgodze sie z Andrzejem i rowniez polece HACCP Online. Szybko i co najwazniejsze tanio.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 474
Post 8 napisany 2013-03-29 o godzinie 08:29:46.
Witam serdecznie od ponad roku staram się na stronie forum odpowiadać na nurtujące Państwa pytania związane z rozpoczęciem działalności związanej ze sprzedażą posiłków w przyczepie gastronomicznej. Dostaje również wiele zapytań od Państwa na prywatnego maila, dlatego postanowiłam zorganizować szkolenie przeznaczone dla Państwa, na którym postaram się rozwiązać Państwa problemy związane z rozpoczęciem działalności. Szkolenie nt. Gastronomia na kółkach od czego zacząć i o czym należy pamiętać (II edycja) będzie odbywać się w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Informacje dotyczące szkolenia i zgłoszenia na szkolenia proszę kierować na adres mail poltorak@haccp-gmp.home.pl. Pozdrawiam Hanna Półtorak
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.206.12.79
Data: 2020-01-18
Czas: 02:49:16
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ROZPOCZęCIE DZIAłALNOśCI.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "rozpoczęcie działalności." w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: wyposażenie gastronomii (32)    urządzenia gastronomiczne (37)    artsystem (3)    gastrosklep (3)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Pierwsza pizzeria - prośba o sugestie    Prąd w food trucku   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.