Jak otworzyć małą gastronomię-catering w piwnicy własnego domu...
Witam!
Kupiłam niedawno dom z dużą ponad 100m piwnicą, pomieszczenia ze sporymi oknami, podłogi wykafelkowane, wys.2,20. Chciałabym otworzyć tam kuchnię na wyrób pizzy i sałatek z dowozem do klientów.Tylko dowóz do klienta i odbiór własny na wynos.
Czy ktoś z Was prowadzi coś podobnego w domu?Lub był w podobnej sytuacji? Czy ktoś przekształcał sposób użytkowania budynku mieszkalnego?Jakie koszty się z tym wiążą? Czy jest szansa na zachowanie tak niskiej wysokości pomieszczeń?Jak umotywować wniosek o odstępstwo do Sanepidu?
Proszę o odpowiedzi osób, które prowadzą gastronomię w domu lub podobne.
Jestem z opolskiego. Ewentualnie o polecenie mi firmy projektowej, która zrobiłaby mi profesjonalny projekt technologiczny z odstępstwami, najlepiej projektanta współpracującego z sanepidem. |
2013-01-13 14:28:31 |
6 |