FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / MAKSIK777
maksik777
Data rejestracji w systemie: 2012-03-17
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 2       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
posiłki tylko na dowóz/ jakie wymagania?
Dziękuję serdecznie za tak szybką odpowiedź. Też myślę że w takich warunkach raczej to nie przejdzie. A czy przy okazji mogę zadać jeszcze jedno pytanie, które już zadałam wcześniej? Czy jeśli będę posiłki przygotowywała z produktów surowych a nie półproduktów, to czy potrzebuję dwóch pomieszczeń na obróbkę czy wystarczy rozłożyć w czasie (i to udokumentować) czynności przygotowywania i gotowania produktów w jednym pomieszczeniu? Pytam o to ponieważ większość lokali do wynajęcia ma jedno pomieszczenie kuchenne a nie wszyscy godzą się na ewentualną adaptację zatem chciałabym ograniczyć koszty i nie stawiać ścianek działowych. Zatem czy mogę mieć tylko jedno pomieszczenie kuchenne i rozdzielać wszystkie czynności w czasie?
2012-03-18 08:42:32 6
posiłki tylko na dowóz/ jakie wymagania?
Witam serdecznie. Chcę otworzyć punkt gastro z posiłkami tylko na dowóz. Znalazłam na ten cel mały lokalik i mam kilka pytań, ponieważ zanim podpisze umowę chcę być pewna, że nie strzelę sobie w kolano. Lokal jest naprawdę bardzo mały. Posiada jedno pomieszczenie ok 7m2 plus przedsionek ok 1.5m2. Czy na takiej powierzchni sanepid wyda pozwolenie na działalność gastro? Lokalik posiada jeden zlew dwukomorowy. Chcę pracować sama plus kierowca rozwożący posiłki. Lokal znajduje się w bloku mieszkalnym na nowym osiedlu i nie posiada toalety, jest ona w piwnicy (dosłownie na toaletę przerobiono piwnicę) plus umywalka. do pomieszczenia tego przechodzi sie przez klatkę schodową, czyli trzeba wyjść z lokalu żeby skorzystać z toalety. Proszę o ewentualne podpowiedzi czy pchać się w to, czy raczej sobie darować i szukać większego pomieszczenia? Czy jeśli nie będę korzystała z półproduktów, to potrzebuję dwóch pomieszczeń na obróbkę czy wystarczy rozłożyć w czasie (i to udokumentować) czynności przygotowywania i gotowania produktów w jednym pomieszczeniu? Wiem że dużo pytań, niestety w sanepidzie ciężko uzyskać informacje, bo pani odsyła do rzeczoznawcy i poleca przygotowac projekt tyle że jak go przygotować nie mając żadnych informacji? Dziękuję za uwagę i proszę o odpowiedzi :)
2012-03-17 20:41:43 6
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.