| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Problem z kuchnią
Witam,
nie wiem czy dobrze napisałem używając słówka szkolenie. Chodzi mi o jakiś podstawowy zakres wiedzy dla początkującego w gastronomi. Czyli jakie przepisy sanepidu powinna spełniać kuchnia jak rozplanować proces technologiczny itp itd |
2013-10-20 20:50:23 |
15 |
|
Problem z kuchnią
Witam,
dziękuję za odpowiedzi. Czy ktoś mógłby mi jeszcze podpowiedzieć coś w kwestii ewentualnych szkoleń dla początkujących w gastronomii? |
2013-10-12 18:20:50 |
15 |
|
Problem z kuchnią
Witam,
dziękuję za wszelkie wskazówki. Tak jak radziliście poszukiwałem nadal niezależnej kuchni i ją chyba znalazłem. Zastanowił mnie jednak jej właściciel, a raczej to co powiedział. Mianowicie chodzi o to, że kuchnia ta służyła do przygotowania posiłków na odbywające się w lokalu wesela. Jednak kuchnia nie jest używana od 6 miesięcy. Właściciel powiedział mi, że skoro chcę produkować inną żywności niż była wcześniej robiona, musi być przeprowadzona od początku cała procedura związana z sanepidem.
Trochę mnie to zdziwiło bo myślałem do tej pory, że skoro wynajmę kuchnię odebraną przez sanepid wystarczą badania pracowników i można działać. jak to jest naprawdę? |
2013-09-25 10:59:51 |
15 |
|
Problem z kuchnią
Główne założenie jest takie, że pierogi będą sprzedawane w miarę na bieżąco jako ręcznie lepione domowymi przepisami. Obawiam się że zamrożone i później odmrożone nie będą już miały takich samych walorów. Chyba, że istnieje sposób mrożenia dzięki, któremu produkt po rozmrożeniu wygląda jakby nie był nigdy mrożony. |
2013-09-20 13:09:16 |
15 |
|
Problem z kuchnią
Dziękuję za odpowiedź. Chodzi dokładniej o produkcję pierogów, które będą gotowane i sprzedawane na zimno. Czy w takim przypadku muszą one także być dostarczone do punktu w ciągu dwóch godzin od ugotowania? |
2013-09-20 11:35:08 |
15 |
|
Problem z kuchnią
Dziękuję za odpowiedź. Mam jednak kilka pytań. Rozumiem, że aby móc korzystać z takiej kuchni muszę mieć swój blat roboczy i lodówkę, czy to samo tyczy się wszystkich pozostałych urządzeń potrzebnych do produkcji potraw? Ciężko byłoby bowiem zapewnić oddzielne zlewy itp.
Co do szkoleń, chętnie bym skorzystał chciałbym się jednak dowiedzieć czy są one organizowane w tygodniu czy w weekendy? |
2013-09-20 09:30:07 |
15 |
|
Problem z kuchnią
Witam,
jako, że jet to mój pierwszy post na forum chciałbym serdecznie powitać wszystkich jego Użytkowników.
Wpadłem ostatnio na pomysł otwarcia pierogarni. Jestem na etapie poszukiwania kuchni. Miałem jedną na oku, niestety znajduje się poza granicami powiatu, a dofinansowanie o które zamierzam się starać obowiązuje tylko w jego granicach.
Innych ofert wynajmu kuchni nie znalazłem w naszym powiecie. Zastanawiam się czy jest np. możliwe wynajęcie np. na godziny nocne kuchni od np szkoły czy jakiegoś domu pomocy społecznej? |
2013-09-19 10:14:28 |
15 |
|