otwieram lokal gastronomiczny od czego zacząć? Pomocy
witam
Bardzo dziękuję robertclose za konkretne podpowiedzi.Branża gastronomiczna jest dla mnie nowością i poruszam się po niej na razie jak niemowlę:)
Mam już dostawców napoi i garmażerki ,bo będzie to mały bar z jedzonkiem, ale jednocześnie chciałabym podawać dobrą kawę.
Już troszkę sprzętu jak i wyposażenie lokalu mam zakupione.Ceny nowych urządzeń są koszmarnie drogie, więc szukałam urządzeń w dobrym stanie używanych.Tutaj zaczyna się problem, nie wiem jakie urządzenia są naprawdę dobre że będę mogła na nich popracować a jakich firm unikać( słyszałam że Catarina jest kiepska).Jeżeli byłaby możliwość z Twojej strony o podpowiedź w tej kwestii to byłabym wdzięczna.Co do papierków przy otwieraniu tego typu działalności też jest lekki koszmarek:) tysiące papierków , dokumentów itp .
Kawę i ciastko chciałabym podawać na i w szkle, niestety jest to uzależnione od humoru i nastroju pani z sanepidu czy wyrazi na to zgodę.Nie mam tam typowej kuchni dostosowanej do gotowania potraw, więc z góry wiem że nie dostanę zgody na przygotowywanie potraw .Nie wiem jak przebrnąć przez kawę i ciasto w i na szkle.
Pozdrawiam lilla71
T
|
2012-07-11 22:26:23 |
22 |