FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / KRULU123
krulu123
Data rejestracji w systemie: 2013-08-27
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 1       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Założenie kawiarni od początku.
Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc, zamierzam otworzyć małą przytulną, a zarazem nowoczesną kawiarnie na około 25-30 osób. Chciałbym serwować tam mniej więcej sałatki, kanapki, ciasta, kawy, napoje, piwa i wino W związku z tym oczywiście mam kilka wątpliwości, a mianowicie: 1. Za co się wziąć na początek? Lokal>papiery>pozwolenia,urząd>remont>sanepid?  Jakie warunki musi spełniać lokal? Ile ma mieć wysokości, ile ma być metrów od kościoła i szkoły jeśli chciałbym mieć tam wino.  Jak z toaletami na tyle osób.  Czytałem też coś o wentylacji, jak to wygląda? Są na to jakieś normy? 2. Jak myślicie z Waszego doświadczenia ile będzie kosztował remont lokalu wraz z projektami na tyle osób(bez dekorowania wnętrza)? Lokal jest po remoncie, ale nie przystosowany do gastro, wcześniej był tam sklep odzieżowy. 3. Zaiks bierze pieniądze co miesiąc? I czy koncesje się wykupuję na 2 lata? Czyli gdybym chciał wino i piwo to płacę razem 1050zł i mam spokój na 2 lata? Dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
2013-08-27 17:44:54 13
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.