Mała gastronomia - przyczepa
Witam, od dawna mam dość starania się dla innych i pragnę założyć własną działalność gospodarczą. Na początku myślałam o przyczepie gastronomicznej, sprzedaż zapiekanek, hot -dogów... Szukam odpowiedniej przyczepy, ale kiedy już znajdę to zaczynają się schody ponieważ nie wiem co dalej. Mam parę pytań
1. czy kupując przyczepę muszę posiadać już działalność gospodarcza, czy mogę to zrobić po zakupie np. w grudniu kupie przyczepę, a w kwietniu założę działalność gospodarczą, no i oczywiście po zarejestrowaniu działania dot. sanepidu. Pytam ponieważ chce uniknąć kosztów z płaceniem podatków itp... ponieważ chce ruszyć z działalnością na wiosnę. A przez zimą zbierać sprzęt do przyczepy.
2. czy jeśli będę miała już działalność oraz wszystkie odbiory, i zaczęła się wiosna wiec wyruszam nad morze by pracować , to jak mam załatwić miejsce by stanąć i legalnie sprzedawać produkty gastronomiczne. co muszę uczynić by zacząć zarabiać.
Bardzo proszę o pomoc, korneladworzanska@wp.pl |
2012-09-11 21:08:51 |
15 |