Prawie mobilna gastronomia - maszyna przygotowująca potrawę
Witam,
po głowie chodzi mi pomysł na pewien automat vendingowy, która w sposób automatyczny będzie przygotowywał potrawę z surowego mięsa (między innymi), w sposób automatyczny. Mięso będzie przechowywane w stanie zamrożonym i cały proces "pobierania" jego porcji niezbędnej do przygotowania potrawy będzie odbywał się w zamrażarce, więc nie ma ryzyka rozmrażania i ponownego zamrażania mięsa. Oczywiście przed podaniem mięso zostanie poddane obróbce termicznej.
A teraz moje pytanie, jak na takie coś patrzy sanepid? Istnieją automaty, które np. wykonują pizzę (włącznie z wyrabianiem ciasta), lub wyciskające sok ze świeżych owoców, pytanie tylko czy wykorzystanie surowego mięsa (zamrożonego) w takiej maszynie jest w ogóle dopuszczalne? |
2014-07-20 19:39:35 |
2 |