Catering dietetyczny jakie wyposażenie?
Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć osoby doświadczone i mające już o tym jakąś wiedze a mianowicie? otwieram w ciągu 3 miesięcy Catering Dietetyczny ze zdrowym jedzeniem TYLKO NA WYNOS - czyli pakowane hermetycznie / próżniowo .
Moje pytanie dotyczy jedynie co powinienem zakupić jeśli chodzi o wyposażenie kuchni niezbędny sprzęt na początek , wiadomo na początku szału z zamówieniami nie będzie więc nie chce kupować odrazu wszystkiego .
Obecnie posiadam :
5 lodówek
2 zamrażarki
2 duże blaty ze stali nierdzewnej - które mi w zupełności wystarczą
3 kuchenki gazowe - są to standardowe które większość osób posiada w domu
Wiem że na pewno muszę zakupić Piec konwekcyjno parowy , oraz zgrzewarkę do tacek i na tym się kończy ....
Przedstawie również przykładowe Menu na tydzień dla orientacji
Poniedziałek
Śniadanie: Jogurt z musli "Śladami Inków"
II śniadanie: Kuskus z papryką i pomidorami
Obiad: Makaron z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami, rucola
Podwieczorek: Budyń waniliowy z migdałami, jabłko pieczone
Kolacja: Pierś z indyka pieczona, mix warzyw, pieczywo
Wtorek
Śniadanie: Twarożek na szpinaku z siemieniem lnianym i kiełkami rzodkiewki, wędlina drobiowa, pasta z awokado, pomidorki koktajlowe, pieczywo
II śniadanie: Zupa ogórkowa
Obiad: Łosoś w sosie pomarańczowym z migdałami, warzywa na parze, ryż czerwony
Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami
Kolacja: Roladki z cukinii z serem i orzechami włoskimi, mix warzyw, pieczywo
Środa
Śniadanie: Pieczywo fitness, pasztet z soczewicy, ser koryciński, świeże warzywa
II śniadanie: Mozzarella z pomidorami, papryką i bazylią
Obiad: Bitki wołowe w sosie cebulowo-koperkowym, warzywa na parze, kasza pęczak
Podwieczorek: Kokosowa tapioka z musem mango
Kolacja: Pappardelle z sosem pomidorowym, pieczarkami i serem żółtym
Czwartek
Śniadanie: Jogurt z granolą domową
II śniadanie: Sałatka z czarnym sezamem
Obiad: Halibut pod warzywną pierzynką, ziemniak pieczony
Podwieczorek: Kisiel jabłkowy
Kolacja: Tarta orkiszowa z zielonym groszkiem, papryką i ziołami
Piątek
Śniadanie: Jogurt z musli "Słoneczne"
II śniadanie: Zupa prowansalska bazyliowa
Obiad: Risotto z ryżu parboiled z warzywami i serem blue, pomidorki koktajlowe, rucola
Podwieczorek: Gruszka pieczona z nadzieniem twarogowo-bakaliowym
Kolacja: Sałatka z kaszy jaglanej, soczewicy z oliwkami i serem feta, pieczywo
Sobota
Śniadanie: Owsianka z prażonym jabłkiem i orzechami włoskimi, warzywa
II śniadanie: Zupa jarzynowa z pomidorami i cukinią
Obiad: Papryka faszerowana mięsem drobiowym, kaszą jaglaną, czerwoną fasolką i mozzarellą, warzywa na parze, ryż biały i dziki
Podwieczorek: Owoce z gorzką czekoladą
Kolacja: Ryba po grecku, mix warzyw, pieczywo
Niedziela
Śniadanie: Jogurt z musli "Smak tropiku"
II śniadanie: Sałatka z mozzarelli, pierożków tortellini z bazylią i pesto, pomidory
Obiad: Łosoś pieczony z cukinią i pomidorami, warzywa na parze, ryż czarny
Podwieczorek: Galaretka z owocami
Kolacja: Roladki z omleta z makrelą i papryką, mix warzyw, sucharki pełnoziarniste
Jest to przykładowe , w ofercie będzie około 5 opcji ; Standardowa , Sportowa , Bezglutenowa , Wegańska itd.
Pozdrawiam. |
2015-10-05 13:19:04 |
12 |