![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CATERING DIETETYCZNY JAKIE WYPOSAżENIE? |
|||||||
|
Autor:
INWEST
Tematy: 4 Wypowiedzi: 8 |
Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć osoby doświadczone i mające już o tym jakąś wiedze a mianowicie? otwieram w ciągu 3 miesięcy Catering Dietetyczny ze zdrowym jedzeniem TYLKO NA WYNOS - czyli pakowane hermetycznie / próżniowo .
Moje pytanie dotyczy jedynie co powinienem zakupić jeśli chodzi o wyposażenie kuchni niezbędny sprzęt na początek , wiadomo na początku szału z zamówieniami nie będzie więc nie chce kupować odrazu wszystkiego . Obecnie posiadam : 5 lodówek 2 zamrażarki 2 duże blaty ze stali nierdzewnej - które mi w zupełności wystarczą 3 kuchenki gazowe - są to standardowe które większość osób posiada w domu Wiem że na pewno muszę zakupić Piec konwekcyjno parowy , oraz zgrzewarkę do tacek i na tym się kończy .... Przedstawie również przykładowe Menu na tydzień dla orientacji Poniedziałek Śniadanie: Jogurt z musli "Śladami Inków" II śniadanie: Kuskus z papryką i pomidorami Obiad: Makaron z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami, rucola Podwieczorek: Budyń waniliowy z migdałami, jabłko pieczone Kolacja: Pierś z indyka pieczona, mix warzyw, pieczywo Wtorek Śniadanie: Twarożek na szpinaku z siemieniem lnianym i kiełkami rzodkiewki, wędlina drobiowa, pasta z awokado, pomidorki koktajlowe, pieczywo II śniadanie: Zupa ogórkowa Obiad: Łosoś w sosie pomarańczowym z migdałami, warzywa na parze, ryż czerwony Podwieczorek: Galaretka z brzoskwiniami Kolacja: Roladki z cukinii z serem i orzechami włoskimi, mix warzyw, pieczywo Środa Śniadanie: Pieczywo fitness, pasztet z soczewicy, ser koryciński, świeże warzywa II śniadanie: Mozzarella z pomidorami, papryką i bazylią Obiad: Bitki wołowe w sosie cebulowo-koperkowym, warzywa na parze, kasza pęczak Podwieczorek: Kokosowa tapioka z musem mango Kolacja: Pappardelle z sosem pomidorowym, pieczarkami i serem żółtym Czwartek Śniadanie: Jogurt z granolą domową II śniadanie: Sałatka z czarnym sezamem Obiad: Halibut pod warzywną pierzynką, ziemniak pieczony Podwieczorek: Kisiel jabłkowy Kolacja: Tarta orkiszowa z zielonym groszkiem, papryką i ziołami Piątek Śniadanie: Jogurt z musli "Słoneczne" II śniadanie: Zupa prowansalska bazyliowa Obiad: Risotto z ryżu parboiled z warzywami i serem blue, pomidorki koktajlowe, rucola Podwieczorek: Gruszka pieczona z nadzieniem twarogowo-bakaliowym Kolacja: Sałatka z kaszy jaglanej, soczewicy z oliwkami i serem feta, pieczywo Sobota Śniadanie: Owsianka z prażonym jabłkiem i orzechami włoskimi, warzywa II śniadanie: Zupa jarzynowa z pomidorami i cukinią Obiad: Papryka faszerowana mięsem drobiowym, kaszą jaglaną, czerwoną fasolką i mozzarellą, warzywa na parze, ryż biały i dziki Podwieczorek: Owoce z gorzką czekoladą Kolacja: Ryba po grecku, mix warzyw, pieczywo Niedziela Śniadanie: Jogurt z musli "Smak tropiku" II śniadanie: Sałatka z mozzarelli, pierożków tortellini z bazylią i pesto, pomidory Obiad: Łosoś pieczony z cukinią i pomidorami, warzywa na parze, ryż czarny Podwieczorek: Galaretka z owocami Kolacja: Roladki z omleta z makrelą i papryką, mix warzyw, sucharki pełnoziarniste Jest to przykładowe , w ofercie będzie około 5 opcji ; Standardowa , Sportowa , Bezglutenowa , Wegańska itd. Pozdrawiam. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Tomek Kromet
Wypowiedzi: 4 |
Z tego co widzę potrzebujesz pieca konwekcyjno parowego funkcjonalnego jednak mało skomplikowanego w obsłudze i niedrogiego. Proponuję się zainteresować piecami konwekcyjno-parowymi firmy Kromet produkowanych w Polsce. W tej chwili posiadają chyba nawet jakieś promocje na ten piec.
http://www.kromet.com.pl/files/file/Promocje/Promocja-2_2015_2.pdf |
||||||
|
Autor:
Olczita
Wypowiedzi: 4 |
Aż zrobiłam się głodna. Pyszne menu! Myślę, że będzie niezłe branie ;)
|
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Przydadzą się jeszcze narzędzia do przygotowania tych posiłków oraz pojemniki, ręczniki papierowe i inne drobnostki. Powodzenia!
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Dania powinny byc przed zapakowaniem w opakowania jednostkowe schłodzone dlatego przydałaby się chłodziarka szokowa.
Ponieważ chłodziarka szokowa to drogie urządzenie dobrze by było zapytać się w Sanepidzie czy zamiast niej będzie na początek chonorował inne metody wychładzania przygotowanych potraw np. umieszcanie naczyń z daniami w miednicach z lodem. Prosze jednak nie zlekceważyć mojej uwagi. Przygotowywałam do odbioru firmy cateringowe i wyposażenie w chłodziarkę szokową domagał się SANEPID. POzdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ projekty technologiczne, dokumentacja HACCP |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
18.11.2015 w Warszawie odbywać się bedzie szkolenie pświęcone zagadnieniom związanym z rozpoczęciem działalności gastronomicznej. Na szkoleniu poruszone zostaną następujące zagadnienia:
- lokal gastronomiczny czy produkcja żywności jaki lokal wybrać - projekt technologiczny kiedy nalezy go przygotowywać - Odstępstwa SANEPID kiedy i gdzie należy o nie występować - Wyposażenie kuchni lokalu co musi a co powinno się w niej znajdować - Czym się kierować podczas planiwania zasad przygotowywania dań - dokumentacja wymagana przez SANEPID jak ją przygotować Informacje na temat kosztów udziału w szkoleniu udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Chyba miednica z lodem nie przejdzie,juz lepiej nawet uzywka szokowa. Pani Hanno chetnie skorzystam z takiego szkolenia, moze czegos dodatkowego sie dowiem,prosze na maila: gastromex@wp.pl informacje o szkoleniu i jakis rabat dla konkurencji
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Informacje na temat szkoleń znajdzie Pan w Ogłoszeniach forum pozdrawiam Hanna Półtorak
P.S. wymieniłam szokową chłodziarkę i zawsze takie rozwiązanie polecam klientom, ale znam przypadki że SANEPID zgodził się na stosowanie procedury schładzania dań w mechaniczny sposób z uwzględnieniem monitoringu temperatury. |
||||||
|
Autor:
AlaZ Wypowiedzi: 5 |
Polecam Ci wyposażenie firmy LINK ZABLOKOWANY ponieważ są najlepsi. Ja mam od nich sprzęt w swojej restauracji i jestem bardzo zadowolona. W sumie raz myślałam o używanym, ale teraz widzę, że zrobiłabym błąd. Najlepszy sprzęt jest nowy i taki, który ma gwarancję, a gort jest jak dla mnie numerem jeden.
|
||||||
|
Autor:
nelcia Wypowiedzi: 3 |
sprawdz sobie ofertę Fabryki Maszyn Gastronomicznych Gort, mają duży wybór sprzętu także do cateringu http://gort.pl/
|
||||||
| CATERING DIETETYCZNY JAKIE WYPOSAżENIE? | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
MilenaKania Wypowiedzi: 2 |
Ja w swoim lokalu zamontowałam dozownik na ręczniki papierowe w listkach to bardzo ważne, żeby nie używać zwykłych ręczników. Niby wydaje się,że to jasne, ale wciąż wiele osób potrafi zadziwić a to bardzo niehigieniczne. Polecam tez szklane a nie plastikowe pojemniki do lodówki na żywność, bo w tego typu miejscach lubią się wprowadzać mole spożywcze.
|
||||||
|
Autor:
MilenaKania Wypowiedzi: 2 |
https://statcon.pl/20-pojemnik-na-reczniki-papierowe- tu kupiłam tego typu pojemniki na ręczniki papirowe
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:22:41 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|