FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CATERING DIETETYCZNY JAKIE WYPOSAżENIE?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CATERING DIETETYCZNY JAKIE WYPOSAżENIE?

Autor: INWEST


Tematy: 4
Wypowiedzi: 8
Post 1 napisany 2015-10-05 o godzinie 13:19:04.
Witam serdecznie chciałbym się dowiedzieć osoby doświadczone i mające już o tym jakąś wiedze a mianowicie? otwieram w ciągu 3 miesięcy Catering Dietetyczny ze zdrowym jedzeniem TYLKO NA WYNOS - czyli pakowane hermetycznie / próżniowo .

Moje pytanie dotyczy jedynie co powinienem zakupić jeśli chodzi o wyposażenie kuchni niezbędny sprzęt na początek , wiadomo na początku szału z zamówieniami nie będzie więc nie chce kupować odrazu wszystkiego .

Obecnie posiadam :

5 lodówek
2 zamrażarki
2 duże blaty ze stali nierdzewnej - które mi w zupełności wystarczą
3 kuchenki gazowe - są to standardowe które większość osób posiada w domu

Wiem że na pewno muszę zakupić Piec konwekcyjno parowy , oraz zgrzewarkę do tacek i na tym się kończy ....

Przedstawie również przykładowe Menu na tydzień dla orientacji

Poniedziałek
Śniadanie:    Jogurt z musli "Śladami Inków"
II śniadanie:    Kuskus z papryką i pomidorami
Obiad:    Makaron z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami, rucola
Podwieczorek:    Budyń waniliowy z migdałami, jabłko pieczone
Kolacja:    Pierś z indyka pieczona, mix warzyw, pieczywo
Wtorek
Śniadanie:    Twarożek na szpinaku z siemieniem lnianym i kiełkami rzodkiewki, wędlina drobiowa, pasta z awokado, pomidorki koktajlowe, pieczywo
II śniadanie:    Zupa ogórkowa
Obiad:    Łosoś w sosie pomarańczowym z migdałami, warzywa na parze, ryż czerwony
Podwieczorek:    Galaretka z brzoskwiniami
Kolacja:    Roladki z cukinii z serem i orzechami włoskimi, mix warzyw, pieczywo
Środa
Śniadanie:    Pieczywo fitness, pasztet z soczewicy, ser koryciński, świeże warzywa
II śniadanie:    Mozzarella z pomidorami, papryką i bazylią
Obiad:    Bitki wołowe w sosie cebulowo-koperkowym, warzywa na parze, kasza pęczak
Podwieczorek:    Kokosowa tapioka z musem mango
Kolacja:    Pappardelle z sosem pomidorowym, pieczarkami i serem żółtym
Czwartek
Śniadanie:    Jogurt z granolą domową
II śniadanie:    Sałatka z czarnym sezamem
Obiad:    Halibut pod warzywną pierzynką, ziemniak pieczony
Podwieczorek:    Kisiel jabłkowy
Kolacja:    Tarta orkiszowa z zielonym groszkiem, papryką i ziołami
Piątek
Śniadanie:    Jogurt z musli "Słoneczne"
II śniadanie:    Zupa prowansalska bazyliowa
Obiad:    Risotto z ryżu parboiled z warzywami i serem blue, pomidorki koktajlowe, rucola
Podwieczorek:    Gruszka pieczona z nadzieniem twarogowo-bakaliowym
Kolacja:    Sałatka z kaszy jaglanej, soczewicy z oliwkami i serem feta, pieczywo
Sobota
Śniadanie:    Owsianka z prażonym jabłkiem i orzechami włoskimi, warzywa
II śniadanie:    Zupa jarzynowa z pomidorami i cukinią
Obiad:    Papryka faszerowana mięsem drobiowym, kaszą jaglaną, czerwoną fasolką i mozzarellą, warzywa na parze, ryż biały i dziki
Podwieczorek:    Owoce z gorzką czekoladą
Kolacja:    Ryba po grecku, mix warzyw, pieczywo
Niedziela
Śniadanie:    Jogurt z musli "Smak tropiku"
II śniadanie:    Sałatka z mozzarelli, pierożków tortellini z bazylią i pesto, pomidory
Obiad:    Łosoś pieczony z cukinią i pomidorami, warzywa na parze, ryż czarny
Podwieczorek:    Galaretka z owocami
Kolacja:    Roladki z omleta z makrelą i papryką, mix warzyw, sucharki pełnoziarniste


Jest to przykładowe , w ofercie będzie około 5 opcji ; Standardowa , Sportowa , Bezglutenowa , Wegańska itd.

Pozdrawiam.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Tomek Kromet


Wypowiedzi: 4
Post 2 napisany 2015-10-07 o godzinie 13:24:46.
Z tego co widzę potrzebujesz pieca konwekcyjno parowego funkcjonalnego jednak mało skomplikowanego w obsłudze i niedrogiego. Proponuję się zainteresować piecami konwekcyjno-parowymi firmy Kromet produkowanych w Polsce. W tej chwili posiadają chyba nawet jakieś promocje na ten piec. 
http://www.kromet.com.pl/files/file/Promocje/Promocja-2_2015_2.pdf
 
Autor: Olczita


Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2015-10-09 o godzinie 13:10:37.
Aż zrobiłam się głodna. Pyszne menu! Myślę, że będzie niezłe branie ;)
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 92
Post 4 napisany 2015-10-19 o godzinie 20:25:31.
Przydadzą się jeszcze narzędzia do przygotowania tych posiłków oraz pojemniki, ręczniki papierowe i inne drobnostki. Powodzenia!
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 5 napisany 2015-10-26 o godzinie 12:30:17.
Dania powinny byc przed zapakowaniem w opakowania jednostkowe schłodzone dlatego przydałaby się chłodziarka szokowa. 

Ponieważ chłodziarka szokowa to drogie urządzenie dobrze by było zapytać się w Sanepidzie czy zamiast niej będzie na początek  chonorował inne metody wychładzania przygotowanych potraw np. umieszcanie naczyń z daniami w  miednicach z lodem. Prosze jednak nie zlekceważyć mojej uwagi. Przygotowywałam do odbioru firmy cateringowe i  wyposażenie w chłodziarkę szokową domagał się SANEPID. POzdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ projekty technologiczne, dokumentacja HACCP
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 6 napisany 2015-10-26 o godzinie 12:37:59.
18.11.2015 w Warszawie odbywać się bedzie szkolenie pświęcone zagadnieniom związanym z  rozpoczęciem działalności gastronomicznej. Na szkoleniu poruszone zostaną następujące zagadnienia:

-  lokal gastronomiczny czy produkcja żywności jaki lokal wybrać 
- projekt technologiczny kiedy nalezy go przygotowywać
- Odstępstwa SANEPID  kiedy i gdzie należy o nie występować
- Wyposażenie kuchni  lokalu co musi a co powinno się w niej znajdować
-  Czym się kierować podczas planiwania zasad przygotowywania dań
- dokumentacja wymagana przez SANEPID jak ją przygotować

Informacje na temat kosztów udziału w szkoleniu udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 7 napisany 2015-11-09 o godzinie 11:05:24.
Chyba miednica z lodem nie przejdzie,juz lepiej nawet uzywka szokowa. Pani Hanno chetnie skorzystam z takiego szkolenia, moze czegos dodatkowego sie dowiem,prosze na maila: gastromex@wp.pl informacje o szkoleniu i jakis rabat dla konkurencji
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 8 napisany 2015-11-09 o godzinie 13:12:00.
Informacje na temat szkoleń znajdzie Pan w Ogłoszeniach forum pozdrawiam Hanna Półtorak 
P.S. wymieniłam szokową chłodziarkę i zawsze takie rozwiązanie polecam klientom, ale znam przypadki że SANEPID zgodził się na stosowanie procedury schładzania dań w mechaniczny sposób  z uwzględnieniem monitoringu temperatury.
 
Autor: AlaZ


Wypowiedzi: 5
Post 9 napisany 2016-06-22 o godzinie 10:50:46.
Polecam Ci wyposażenie firmy LINK ZABLOKOWANY ponieważ są najlepsi. Ja mam od nich sprzęt w swojej restauracji i jestem bardzo zadowolona. W sumie raz myślałam o używanym, ale teraz widzę, że zrobiłabym błąd. Najlepszy sprzęt jest nowy i taki, który ma gwarancję, a gort jest jak dla mnie numerem jeden.
 
Autor: nelcia


Wypowiedzi: 3
Post 10 napisany 2017-06-05 o godzinie 00:07:11.
sprawdz sobie ofertę Fabryki Maszyn Gastronomicznych Gort, mają duży wybór sprzętu także do cateringu http://gort.pl/
CATERING DIETETYCZNY JAKIE WYPOSAżENIE?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: MilenaKania


Wypowiedzi: 2
Post 11 napisany 2018-08-16 o godzinie 13:37:16.
Ja w swoim lokalu zamontowałam dozownik na ręczniki papierowe w listkach to bardzo ważne, żeby nie używać zwykłych ręczników. Niby wydaje się,że to jasne, ale wciąż wiele osób potrafi zadziwić a to bardzo niehigieniczne. Polecam tez szklane a nie plastikowe pojemniki do lodówki na żywność, bo w tego typu miejscach lubią się wprowadzać mole spożywcze.
 
Autor: MilenaKania


Wypowiedzi: 2
Post 12 napisany 2018-08-16 o godzinie 13:38:03.
https://statcon.pl/20-pojemnik-na-reczniki-papierowe- tu kupiłam tego typu pojemniki na ręczniki papirowe
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 08:22:41
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CATERING DIETETYCZNY JAKIE WYPOSAżENIE?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "catering dietetyczny jakie wyposażenie?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.