Zakup plyty grillowej prosba o porade
Witam serdecznie milosnikow kuchni. Chcialbym prosic szanownych kolegow i kolezanki o porade przy zakupie plyty bezposredniego smazenia. Od ladnych lat prowadze lokal przy plazy, generalnie moi goscie nie narzekaja lecz juz jakis czas temu przymierzalem sie do zakupu ow sprzetu ze wzgledu na wygode uzytkowania ( czas gotowosci do pracy, estetyka, zuzycie tluszczu etc.) nigdy nie mialem okazji pracowac na plycie grillowej wiec prosze mnie uswiadomic czy wokol plyty grzewczej jest przerwa na sciekajcy nadmiar tluszczu czy mozna uzyc go tak jak na zwyklej patelni jakas warstwe wieksza rowna 2mm? Idac dalej z oczywistych wzgledow priorytetu dla ryb (saute glownie) rozwazam zakup z powloka chromowana rzekomo nie przywierajaca. Uzywam sporo klarowanego masla i ogolnie dobrej jakosci tluszczy , z poszanowania dla moich klientow i ich oczekiwan jestem gotow wydac jak dla mnie nie malo kasy ( kuchnia malenka) bede wdzieczny za kazda informacje. Moj typ cos z red foxa lub rm gastro wymiary 65x48(plyta). Nie wiem tylko czy kupic gazowa (1000zl wiecej) czy trojfazowa elektryczna. PoZdrawiam |
2013-04-09 16:47:12 |
7 |