Płyta grillowa czy grill do hamburgerów?
Witam serdecznie,
Najlepiej byłoby skorzystać z otwartego grilla gazowego. Smak jak i wygląd potrawy przyrządzanej na ogniu różni się od tej przyrządzanej na zwykłych płytach grzewczych, również temperatura na grillu otwartym rozchodzi się całkowicie inaczej.
Wszystko zależy od efektu jaki będzie Pan chciał uzyskać.
Amerykanie używają gazówek i ruszt żeliwnych. W Polsce ciężko kupić taki grill.
http://www.gastromi.pl/index.php?k418,urzadzenia-grzewcze-grille
Miałem do czynienia z każdym grillem, który opisałem powyżej i poleciłbym Panu jednak ten gazowy i wymianę ruszta na żeliwne. Co do samego mięsa to wystarczy dodać jakiś aromat wędzarniczy i pozostaje powiedzieć "[i]bon appetit![/i]".
W razie jakichkolwiek pytań zachęcam do kontaktu
Pozdrawiam
Mateusz |
2014-03-13 13:13:18 |
10 |