Bezpłatne prezentacje i pokazy learnShops w ramach III Targów FOOD-to-GO
Zapraszam do udziału w bezpłatnych prezentacjach i pokazach w ramach III Targów dla Gastronomii, Lodziarni, Pizzerii, Barów Szybkiej Obsługi i Cateringu FOOD-to-GO, które odbędą się 5-6 lutego 2013r.
05.02.2013 (wtorek)
11.00-12.00 HRC serwis Sp z. o. o.
Kawa z alkoholem:
Przygotowanie prawidłowego Irish Coffee.
Przygotowanie kilku drinków na bazie kawy i alkoholu.
12.00-12.30 Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego
Prezentacja regionu – Gmina Stężyca, pokaz przyrządzania placków ziemniaczanych wraz z degustacją.
12.30-13.00 Stowarzyszenie Lider Wałecki
Prezentacja regionu – Gmina Wałcz – kulinarne atrakcje (Kiszka szwedzka), potencjał turystyczny regionu oraz działania które podejmuje Lider Wałecki.
13.00-13.30 Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb
"Cudze chwalicie, swego nie znacie", czyli prezentacja na temat polskich ryb, pływających w Bałtyku.
13.30 Unilever Food Solutions
Pokazy kulinarne mistrzów kuchni Unilever:
Nowoczesne techniki w polskiej kuchni.
Lekkie i smaczne sałatki.
Techniki przygotowania zup.
Sos jako ważny składnik dania.
06.02.2013 (środa)
10.30-11.30 HRC serwis Sp. z o.o.
Latte art. Pokaz rysowania na kawie:
Przedstawienie podstawowych wzorów.
Freepour - czyli wzory wykonane tylko z nalania - wzory z użyciem wykałaczki.
11.30-12.00 APIPOL - KRAKÓW
Prezentacja firmy, osiągnięcia, przedstawienie produktów oraz ich zastosowanie m.in. w kuchni.
12.00-12.30 Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
"Program MENU BEZ GLUTENU - odkryj nowego klienta".
12.30-13.00 Restauracja Trio, Gdynia
Dlaczego warto wzbogacić menu o potrawy bez glutenu? Case Study.
13.30 Unilever Food Solutions
Pokazy kulinarne mistrzów kuchni Unilever:
Nowoczesne techniki w polskiej kuchni.
Lekkie i smaczne sałatki.
Techniki przygotowania zup.
Sos jako ważny składnik dania. |
2013-02-01 14:11:24 |
2 |
Mięso do Kebaba
Witaj mefju,
Nie wiem, z której części Polski jesteś, ale za miesiąc 5-6 lutego w Gdańsku będą miały miejsce targi gastronomiczne FOOD-to-GO. Wiem, że między innymi ma być tam ustanawiany rekord Polski w pieczeniu kebaba i mają się pojawić firmy związane z tą działalnością. Moim zdaniem właśnie podczas takich wydarzeń można najlepiej zorientować się w temacie. Szczegóły znajdziesz na stronie organizatora oraz profilu Facebook. Wystarczy wpisać nazwę targów. |
2013-01-07 14:02:57 |
4 |