FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / DOLCEVITA2011
DolceVita2011
Data rejestracji w systemie: 2013-11-04
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 4       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Marża w gastronomii
Witam raz jeszcze otóz, z gastronomią miałam do czynienia pracując za granicą w włoskich pizzeriach i restauracjach później na lokalnym rynku, jednakże samo ustalenie cen odbyło się u mnie na zasadzie cen na lokalnym rynku a bliżel to odrobinę taniej aniżeli ceny konkurencji na bezpośrednim obszarze działania, teraz widzę dopiero jaki błąd popełniłam z uwagii na to, że u mnie koszt samej piłki pizzy jest zdecydowanie droższy niż u konkurencji gdyż dodaję droższe składniki min oliwę z oliwek, konkurencja olej, wydawało mi się początkowo, że skoro oni zarabiają będąc niejednokrotnie na wynajmie to i ja zarobię będąc na niewielkim ale swoim lokalu, koszty działalności to około 3 tys zł mc, w tym zus, prąd, czytałam polecane przez Pana artykuły o food-cost-ie ale naprawdę takie kalkulacje dla ttypowej humanistki niewiele mi mówią, nie potrafię być już obiektywna w ocenie mojego biznesu, próbuję ciągle czegoś nowego, dbam o klienta ale nie zarabiam, przedewszystkim z uwagii na to, że wydaje prawie wszystko na towar i zakupy, w październiku zostało dla mnie 200 zł z hakiem, szok...potrzebuję pilnie pomocy
2013-11-06 11:53:24 14
Marża w gastronomii
Witam pizzeria prosperuje w lokalu, oraz na dowóz do klienta, czas średniej dostawy to około 25 minut w zależności od lokalizacji do 45 min
2013-11-06 11:46:17 14
Marża w gastronomii
Witam raz jeszcze otóż, gastronomia to moje dziecko i kulinarne marzenie, w lokalu jest miło i przyjemnie ale nie zarabiamy.....niestety, zmiany towaru na tańsze odpowiedniki nie wiele dały, nie płacimy dzierżawy bo lokal jest nasz stałe koszty są rzędu 3.000 tys zł, do tego personel łącznie około 4.000 tys zł, w zeszłym miesiącu sami pracowaliśmy zatem koszty pracowników udało się zminimalizować do 2.300, zarobione 11200 a wydane na towar 7,500 na paliwo 400 ,zatem jak wynika z powyższego straty........jestem w dramatycznej sytuacji, umiem gotować i wiem co z czym ,...mam smykałkę do przedsiębiorczości reklama poprzez FB pełną parą, klientów ciut więcej ale wciąż słabo, przykro patrzeć jak coś na co wydałam wszystko, dałam tam serce pieniądze i czas...proszę o pomoc jeżeli coś ktoś wie jak pomóc
2013-11-04 22:51:04 14
Marża w gastronomii
Witam serdecznie, od niespełna dwóch lat prowadzę niewielką ale urokliwą pizzerię , mój problem jest następujący , ceny moich towarów są porównywalne do cen lokalnej konkurencji, ponadto są to ceny do przyjęcia przez klienta, problem w tym, że wogóle nie zarabiam z uwagii , że na sam towar co miesiąc wydaję [ponad połowę utargu, np wypracowany utarg to 12 000 tys zł natomiast za towar wydane 6.700 zł, do tego dochodzą inne koszty stałe oraz wypłaty z t ąd niejednokrotnie dokładam do interesu, potrzebuję pilnie pomocy, bardzo proszę o porady
2013-11-04 00:18:59 14
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.