bufet szpitalny
Witam serdecznie.Jestem nowym członkiem forum i wypowiadam się dopiero pierwszy raz. Mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź na nurtujące mnie pytania.W internecie ciężko odnaleźć coś w konkretnym temacie więc licze na doświadczenie i wiedzę osób na forum.Otóż,mam możliwość otworzenia działalności w bufecie szpitalnym.Przyznam,ze jestem w tym temacie zielona,tzn doświadczenie w prowadzeniu tego typu bufetów jako takie mam,prowadziłam bufety w szkołach ale sprzedaż opierała się głównie na wyrobach juz gotowych,z jedzenia ciepłego to tylko hot-dogi i zapiekanki.W szpitalu wymagane jest pełne menu,tzn śniadania,obiady i przekąski.Mam oprzeć się na półproduktach.Moje pytanie-czy np.zupy robić smemu czy lepiej zamawiać z cateringu? tak samo z mięsem,np devolay czy jakaś rolada? Czy na cateringu się to opłaci? Prosze o rady,może ma ktoś dobrych i niedrogich dostawców półproduktów godnych polecenia. Jak to wygląda od zaplecza? Proszę o wypowiedzi,może ma ktoś doświadczenie w takiej branży.Będę wdzięczna za każde odpowiedzi.Pozdrawiam |
2014-01-29 17:16:22 |
5 |