FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / DANDF
DandF
Data rejestracji w systemie: 2014-05-04
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 3       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
[color=#333333]Witam ponownie, przeglądam co jakiś czas lokale i nie ma zbyt odpowiedniego dla mnie, tzn jest dosłownie w samym centrum bardziej się nie da 70m2 a koszt najmu 3000tys zł no myślę po rozmowie z właścicielem lokalu dało by się dojść do 2 tysięcy. Ale obliczając miesięczne koszta trochę mnie to przerasta. [/color] [color=#333333]2200 lokal z rachunkami + 300zł ZUSu ( tym ze zniżką na pierwsze 2 lata ) + około 1500 dla pracownika = 4tyś złotych.[/color] [color=#333333]Ile bym musiał sprzedać Burgerów i piwa aby po prostu wyjść na 0. Dziennie w dni pn-czw liczę że mniej więcej 20 burgerów będzie. Kalkulując zyski z 1 Burgera po miesiącu wychodzi że będę na 0. [/color] [color=#333333]Co o tym myślicie ? Może lokal jest zbyt drogi ?[/color]
2014-07-11 12:31:24 8
Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
Odnawiam
2014-06-08 13:46:41 8
Burgerownia / lokal 100m2 - PROSZĘ O POMOC
Witam,    Piszę do Was z prośbą pomocy ( informacji ) na temat otwarcia Fast-Fooda a dokładniej Burgerowni. Jestem już nastawiony na otwarcie tego typu restauracji. Znalazłem lokal po dawnym sklepie mięsnym, jest naprawdę zadbany i ładnie się prezentuje, koszt wynajmu jest również niski. Jestem studentem Zarządzania i jeszcze mało się orientuje na temat otworzenia własnej gastronomii i przepisów prawnych. Chciałbym się dowiedzieć od czego mi zacząć, nie chodzi mi o szczegółowe wyjaśnienie a jedynie kilka podpunktów co wpierw robić.   Odnośnie wyposażenia lokalu głównie będzie mnie interesować nowy sprzęt, dlaczego ? Ponieważ działalność chcę otworzyć na moją mamę która jest 15lat bezrobotna i przysługuje jej dofinansowanie z Urzędu Pracy. A używany niestety nie podlega kwocie dofinansowania.   Czytałem już wiele wątków, ale wiadomo lepiej jak ktoś napisze odpowiedź sprecyzowaną do mnie i mogę podać więcej szczegółów.   Jakie są na początku procedury, czy wpierw muszę wyposażyć lokal w sprzęt a następnie starać się o dofinansowanie, czy mogę zrobić to w odwrotnej kolejności.  Kolejnym pytaniem jest gdy wszystko już będzie przygotowane, co dalej ? Jakie formalności z Sanepidem?   Przeczytałem również że się opłaca znaleźć sponsora aby zafundował parasole krzesełka i np szklanki. Tylko jak z tak dużą korporacją  typu Coca-Cola, Tyskie, Warka można się skontaktować i przedstawić ofertę sponsoringu.     Może teraz trochę o moim pomyśle, lokal będzie znajdował się w 20 tysięcznym miasteczku. Mimo że ja mieszkam w 300tyś. Dlaczego ? Akurat moje uzasadnienie jest proste, byłem u znajomych własnie w tym miasteczku, (oddalone 50km ode mnie ) i o godzinie 22 nie mieliśmy gdzie pójść na piwo albo coś przekąsić i posiedzieć pogadać. Dlatego zdecydowałem się na Burgerownie tam, ponieważ widzę jak rozwijają się one w moim mieście i myślę że tam przy wysokim poziomie usług również się przyjmie, co o tym sądzicie ?  Z góry dziękuję za poświęcony wasz czas na zapoznanie się z moim artykułem. Będę niezmiernie wdzięczny za wskazówki i pomoc od tak doświadczonych ludzi w tej branż. Pozdrawiam Daniel.
2014-05-04 13:47:44 8
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.