FRYTOWNICA I GRILL
Witam,
Otwieram małe bistro ( hamburgery, frytki, kurczaki z rożna). Po przejrzeniu oferty producentów i firm handlujących sprzetem nasuneło mi sie kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi. Pytania dotyczą eksploatacji konkretnych urządzeń.
I tak:
Frytownica - słyszalem że im większa pojemność tym lepsze frytki i rzadsza konieczność wymiany oleju. Wiem że kranik to knieczność a i za podgrzewacz podobno warto dopłacić. Chce serwować standardowe porcje na tackach i zastanawiam się nad frytownicą 2komorową. zauważyłem też że niektóre modele mają pobór mocy aż 20kW. Chciałbym zatem zapytać:
1. Jaką pojemność powinienem wybrać
2. Czy model wbudowany w szafkę czy wolnostojący.
3. Czy elektryczny czy może gazowy.
4.jaka firma jest godna polecenia
Jeżeli chodzi o grill chciałbym sie dowiedzieć co jest lepsze do hamburgerów
- gazowy lawowy czy płyta elektryczna, chodzi mi głownie o eksploatacje, jej koszty no i rzecz jasna smak.
Gazowy podobno tańszy w eksploatacji ( mówie o gazie z butli) ale elektryczny lepiej sie rozgrzewa. Czy to prawda?
Czy firmy caterina roller grill są warte polecenia, a może jakieś inne?
Bedę wdzięczny za pomoc, bo szykuję się powoli do zakupów. Dodam że akurat grill i frytownice zamierzam kupić nowe.
Natomiast mebli gastro poszukam używanych. Warszawa. |
2013-06-30 15:26:27 |
5 |