FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FRYTOWNICA I GRILL |
|||||||
Autor:
CytriCo
Wypowiedzi: 2 |
Witam,
Otwieram małe bistro ( hamburgery, frytki, kurczaki z rożna). Po przejrzeniu oferty producentów i firm handlujących sprzetem nasuneło mi sie kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi. Pytania dotyczą eksploatacji konkretnych urządzeń. I tak: Frytownica - słyszalem że im większa pojemność tym lepsze frytki i rzadsza konieczność wymiany oleju. Wiem że kranik to knieczność a i za podgrzewacz podobno warto dopłacić. Chce serwować standardowe porcje na tackach i zastanawiam się nad frytownicą 2komorową. zauważyłem też że niektóre modele mają pobór mocy aż 20kW. Chciałbym zatem zapytać: 1. Jaką pojemność powinienem wybrać 2. Czy model wbudowany w szafkę czy wolnostojący. 3. Czy elektryczny czy może gazowy. 4.jaka firma jest godna polecenia Jeżeli chodzi o grill chciałbym sie dowiedzieć co jest lepsze do hamburgerów - gazowy lawowy czy płyta elektryczna, chodzi mi głownie o eksploatacje, jej koszty no i rzecz jasna smak. Gazowy podobno tańszy w eksploatacji ( mówie o gazie z butli) ale elektryczny lepiej sie rozgrzewa. Czy to prawda? Czy firmy caterina roller grill są warte polecenia, a może jakieś inne? Bedę wdzięczny za pomoc, bo szykuję się powoli do zakupów. Dodam że akurat grill i frytownice zamierzam kupić nowe. Natomiast mebli gastro poszukam używanych. Warszawa. |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
CytriCo
Wypowiedzi: 2 |
DZięki za odp. Czy są to urzadzenia na 230V czy 400? Które są lepsze i bardziej ekonomiczne?
|
||||||
Autor:
logo
Wypowiedzi: 4 |
1. Jaką pojemność powinienem wybrać
2. Czy model wbudowany w szafkę czy wolnostojący. 3. Czy elektryczny czy może gazowy. 4.jaka firma jest godna polecenia 1. - to zalezy od ilosci porcji 2. - jesli chcesz miec sprzet funkcjonalny na dlugie lata kup wypasiony model zabudowany 3. - policz co sie oplaca (do tego nie potrzeba speca od gastronomii) 4. - hmmmm, to troche jak z samochodami ... :-) |
||||||
Autor:
gastromex
Wypowiedzi: 261 |
Pamiętaj zawsze ze gazowe urządzenia są tańsze w użytkowaniu. Duża frytownica zanim się rozgrzeje... a mała, szybko rozgrzewa,szybka w użytkowaniu, fajne sa takie 5+3l., co do używki,to pisałem już gdzieś że odradzam,używane to mogą być stoły czy okap,a urządzenia nowe,na gwarancji,masz serwis,naprawę czy wymiane na nową jak Ci siądzie podczas pracy,a tak to naprawa nieraz tyle Cie poniesie co różnica zarobku między nową i używaną. Doradztwo u nas bezpłatne,płacisz jedynie za przygotowanie dokumentacji-projektu technologicznego i wentylacji. 531 801 101, gastromex@wp.pl
|
||||||
Autor:
Kazik
Tematy: 2 Wypowiedzi: 26 |
Pomyśl czy nie lepszy byłby grill z BROIL KING porządna marka, chyba do takich rzeczy najlepszy. Tak jak pisze gastromex gazowe nagrzewają się dużo szybciej, smak jest świetny, jedzenie nie traci swoich wartości, wg mnie gazowy to najlepsza opcja.
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.141.200.180 Data: 2024-04-19 Czas: 09:47:15 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|