Piec konwekcyjno parowy dla cateringu
Witam
Jest to mój pierwszy post więc na wstępie Witam Wszystkich.
Nie chciałem zakładać nowego tematu, a mam problem. Prowadzimy rodzinną kuchnie w szkole, chciałem nabyć do swojej kuchni piec konwekcyjno parowy. Niestety nie miałem wcześniej z nimi nic do czynienia a zastanawiam się czy w takich piecach można piec kotlety (mielone, w panierce) ryby, kurczaki, wszelakie mięsa? Niestety nigdy na takim piecu nie pracowałem i nie wiem czy jest to wykonalne.
Druga sprawa jakie mnie nurtuje to sama instalacja takiego pieca na kuchni. Doczytałem że musi być źródło wody, w moim przypadku tylko piec elektryczny wchodzi w grę, więc przyłącze elektryczne ale nie wiem jak z wentylacją? Czy taki piec musi być wpięty bezpośrednio w komin czy może stać pod okapem ? Dużo pytań i niejasności ale może ktoś doradzi co i jak ma wyglądać.
Z góry dziękuje. |
2015-09-26 21:14:52 |
5 |