FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / BIZIU
biziu
Data rejestracji w systemie: 2013-11-20
Ilość tematów: 1       Ilość wypowiedzi: 5       Ilość ogłoszeń: 0

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Minimalna wielkość małej gastronimii
Proszę o jakiś namiar na siebie.
2013-12-12 16:50:06 16
Minimalna wielkość małej gastronimii
Więc, rozumiem, że jeden zlew dwukomorowy wystarczy, żeby myć warzywa i mięso, a umywalkę dodatkową umieścić między ladą, a palnikami do mycia rąk. Lodówka wysoka po to żeby przechowywać mięso, lub inne półprodukty które wymagają chłodzenia. Nie będę codziennie jeździł po towar. Szafka jest przy lodówce, więc ciuchy jest gdzie schować. Artykuły bhp można umieścić w szafkach podblatowych. Palniki chce mieć takie jakie mają w chińskich knajpach, czyli sam palnik, to się nazywa taboret gazowy pod woka, trzy zawory do trzech różnych płomieni. Garnki będą po 30 litrów, muszę szybko zagotować, poza tym jest dla mnie wygodny. Rozumiem że okap musi być pod każdy palnik, na rysunku go brak. Dwie lady po to, bo na jednej jest kasa fiskalna, wydawanie posiłków i innych art, druga lada po to aby nikt mi nie właził, a poza tym na regale z półkami chcę sprzedawać dodatkowo art regionalne, słoiki itp. Półotwarta kuchnia dlatego, że będzie pracowała jedna osoba więc, nie może wyjść i nie widzieć klienta. Posiłek (zupa) będzie przygotowywany przed otwarciem i podczas otwarcia lokalu, będzie tylko wydawany.  Rozumiem, że taki lokat musi mieć jakiś przedsionek, wtedy można wstawić tam szafkę ubraniową, itp. Orientuję się w gotowaniu, a nie przygotowaniu lokalu, więc to jest rys poglądowy i na pewno ma wiele błędów, sugerowałem się własną wygodą, ale muszę iść na jakiś kompromis żeby zadowolić ten sanepid. Po niedzieli mam rozmowę na temat wielkości takiego lokalu, bo będzie stawiany wg moich wytycznych, dlatego mi chodzi wielkość, czy to ma być 12m2, 15, czy 18? Taki mam pomysł na gastronomię i musi klient wejść do środka, bo nie każdy wejdzie po posiłek, ale będzie można kupić powidła i inne produkty słoikowe, które też chciałbym przygotowywać w tym lokalu w wolnym czasie. Z nr telefonu pozwolę sobie skorzystać.
2013-11-30 11:43:35 16
Minimalna wielkość małej gastronimii
A tutaj adres to większego rysunku, bo się nie powiększa. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e4a762593a4c7bb3.html
2013-11-27 19:10:03 16
Minimalna wielkość małej gastronimii
[img]http://images65.fotosik.pl/424/e4a762593a4c7bb3.jpg[/img] Tak to sobie wymyśliłem, oczywiście zdaję sobie sprawę, że usytuowanie się zmieni, ale czy coś takiego ma sens? Wymiary 3mx5m. I tak bez pomocy fachowca i tego całego projektu technologicznego się nie obędzie, ale czy moje myślenie idzie w dobrym kierunku?
2013-11-27 19:07:58 16
Minimalna wielkość małej gastronimii
Witam.  Pomysł już mam, miejsce również, organizuję co i jak, ale od strony technicznej nie bardzo wiem jakie wymogi spełniać. Jaka powinna być minimalna powierzchnia lokalu, wg sanepidu, a także, żeby sprawnie się po tym lokalu poruszać. Będzie to mała gastronomia, jedna osoba pracująca, posiłki przygotowywane na miejscu, obieranie warzyw i krojenie mięsa i gotowanie. Tylko warzywa i mięso, gotowanie i przechowywanie. Pewnie muszą być ze dwa zlewy, chłodziarka itd. Ale pytanie mam o wielkość tego lokalu. Posiłki będą tylko na wynos, klient będzie jednak wchodził do środka, kupował produkt i wychodził, więc trochę miejsca na to muszę przeznaczyć.  Jako, że lokal będzie zamawiany pod moja działalność, stąd pytanie. Myślałem o 15-18 m2, bo mnie wiele miejsca do przygotowania nie jest potrzebne, ale jakieś normy trzeba spełniać.  Czy taki lokal może być drewniany, czy lepiej z blachy i ocieplony?
2013-11-20 11:09:05 16
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.