drobny sprzęt kuchenny
Wszystko rozumiem i w zupełności się z tym zgadzam, tylko karczma znajduje się w takim rejonie Mazur, że wszytsko zamawiamy przez internet, zazwyczaj na dostawę czekamy długo, sklepu w promieniu 80 kilometrów z takim sprzętem nie ma i wolałabym wyposażyć się w niezbędne minimum. |
2014-02-18 10:42:53 |
14 |
drobny sprzęt kuchenny
Jesli chodzi o meble, wysposażenie kuchni w urządzenia, zastawę kuchenną, to wszystko mam. Ale przeglądając katalogi różnych firm, tego drobnego sprzętu jest tyle, że głowa mała. Pojemniki gastronomiczne, łopatki, szufelki rózgi itd. Nie mam pojęcia w jakich ilościach i co kupić.
I tu jest mój problem, bo gdybym była doświadczonym kucharzem, to pewnie wiedziałabym co warto mieć pod ręką. |
2014-02-18 10:39:52 |
14 |
drobny sprzęt kuchenny
Otwieram za jakiś czas karczmę, która będzie podawać regionalne potrawy, trochę domowej kuchni. Jestem na etapie wyboru drobnego sprzętu kuchennego. Zakupiłam już garnki różnej wielkości i pojemności, patelnie, brytfanny, cedzaki, miski, chochle, deski do krojenia, noże, listwy magnetyczne, skrobaki do ryb, tłuczki, tasaki, ubijaki, wkłady do gotowania.
Nie wiem dokładnie co mogłoby mi się jeszcze przydać. Pragnę dodać,że nie mam doświadczenia w gastronomii, zamierzam zatrudnić kucharza, a chciałabym do tego momentu wyposażyć kuchnię tak, aby mógł w miarę możliwości czuć się dobrze. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie dużo zakupów czeka mnie po rozmowie z kucharzem i przeanalizowaniu jego metod pracy, ale wiem,że jest takie niezbędne minimum. Pomożecie? Dodam jeszcze,że stawiamy na przejezdnego klienta i okolicznościowe imprezy, no i kuchnię regionalną, mazurską, czyli rybki, kartacze, kluchy, pierogi, dziczyzna, zupy. W kuchni mam już piec konwekcyjno parowy. Będę wdzięczna za pomoc. |
2014-02-17 11:25:15 |
14 |