Magazyn żywności a Sanepid
Witam serdecznie.
Planuję otworzyć działalność gospodarczą, która będzie się zajmować kupowaniem produktów spożywczych w ilości hurtowej. Sprzedaż będzie polegała na dystrybucji internetowej za pomocą kuriera bądź też na dostawie własnej. Mam zamiar zaopatrywać również małe sklepiki.
Moja ciocia posiada domek 1 rodzinny o powierzchni 100m2.
W domku tym jest zarejestrowana działalność (produkcja bielizny). Jest tam również pomieszczenie 20m2 całkowicie oddzielone. Jest wspólny dach i na tym koniec. Aby wejść do tego pomieszczenia należy wyjść na zewnątrz budynku i wejść do niego osobnym wejściem.
Pomieszczenie jest puste, ściany białe, na podłodze panel łatwo zmywalny, możliwość wstawienia regałów. Brak bieżącej wody i toalety. Brak ścianki działowej oddzielającej biuro od magazynu.
Pytania brzmią:
Czy mogę trzymać w tym pomieszczeniu - produkty spożywcze zapakowane przez producenta - makaron, kasza, ryż, przyprawy, słoiki z żywnością, butelki z napojami i sosami?
Czy Sanepid zgodzi się na korzystanie z toalety i czerpania wody z zakładu produkcyjnego cioci?
Jakie inne wymagania muszę spełnić? |
2013-09-23 11:47:31 |
2 |