FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PARę PYTAń NA TEMAT SMAżENIA SKRZYDEłEK I ICH PODAWANIA |
|||||||
Autor:
fpawel
Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Witam,
Chciałbym zasięgnąć u Was opinii na temat smażenia skrzydełek. Mianowicie nasuwa mi się parę pytań: 1. We frytkownicy smażyć pod przykryciem czy nie? 2. W jakiej temperaturze smażyć? 3. W jakiej formie smażyć żeby były jak najmniej tłuste a przy tym chrupiące (oprószone tylko mąką czy w jakimś cieście?) 4. Jakie sosy polecacie do smażonego kurczaka? |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gracer
Wypowiedzi: 2 |
1. lepiej pod przykryciem
2. 170-180°C 3. Ja mają być nie tłuste, to lepiej odpuścić sobie smażenie 4. każdym ulubionym można polać, ja polewam sosem pieczarkowym |
||||||
Autor:
gastromex
Wypowiedzi: 261 |
Najlepeij jesli sie nastawiasz na skrzydełka, żeby były smaczen kup gotwą panierkę i frytownicę ciśnieniową, wychodzą najsmaczniejsze, jakieś inne pytania: 531 801 101
|
||||||
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Cześć, skrzydła smażysz w temp minimum 180 nawet 190, 7-8min, bez żadnego przykrycia we frytkownicy otwartej. Możesz smażyć je tylko w marynacie wtedy nie będą nasiąknięte tłuszczem albo w panierce wtedy będą na pewno bardziej kaloryczne ale również smaczne oraz chrupiące.
|
||||||
Autor:
Kazik
Tematy: 2 Wypowiedzi: 26 |
Jak masz taką możliwość polecam spróbować zrobić skrzydełka na grillu Broil King, bardzo dobrze wychodzą, delikatnie i szybko. We frytownicy wyjdą CI bardzo tłuste. Bardzo fajny przepis jest też na żeberka z grilla
http://grillujgotuj.pl/przepisy,32,293,zeberka-z-grilla-czyli-ribs-bbq.html
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.136.97.64 Data: 2024-04-19 Czas: 06:31:43 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|