FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PARę PYTAń NA TEMAT SMAżENIA SKRZYDEłEK I ICH PODAWANIA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PARę PYTAń NA TEMAT SMAżENIA SKRZYDEłEK I ICH PODAWANIA

Autor: fpawel


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2014-06-24 o godzinie 20:42:46.
Witam,

Chciałbym zasięgnąć u Was opinii na temat smażenia skrzydełek. Mianowicie nasuwa mi się parę pytań:
1. We frytkownicy smażyć pod przykryciem czy nie?
2. W jakiej temperaturze smażyć?
3. W jakiej formie smażyć żeby były jak najmniej tłuste a przy tym chrupiące (oprószone tylko mąką czy w jakimś cieście?)
4. Jakie sosy polecacie do smażonego kurczaka?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gracer


Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2014-07-05 o godzinie 11:26:19.
1. lepiej pod przykryciem
2. 170-180°C
3. Ja mają być nie tłuste, to lepiej odpuścić sobie smażenie
4. każdym ulubionym można polać, ja polewam sosem pieczarkowym
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 261
Post 3 napisany 2014-07-06 o godzinie 09:10:32.
Najlepeij jesli sie nastawiasz na skrzydełka, żeby były smaczen kup gotwą panierkę i frytownicę ciśnieniową, wychodzą najsmaczniejsze, jakieś inne pytania: 531 801 101
 
Autor: crxvtec


Tematy: 2
Wypowiedzi: 19
Post 4 napisany 2014-07-12 o godzinie 13:47:01.
Cześć, skrzydła smażysz w temp minimum 180 nawet 190, 7-8min, bez żadnego przykrycia we frytkownicy otwartej. Możesz smażyć je tylko w marynacie wtedy nie będą nasiąknięte tłuszczem albo w panierce wtedy będą na pewno bardziej kaloryczne ale również smaczne oraz chrupiące.
 
Autor: Kazik
forum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 26
Post 5 napisany 2014-07-17 o godzinie 17:16:20.
Jak masz taką możliwość polecam spróbować zrobić skrzydełka na grillu Broil King, bardzo dobrze wychodzą, delikatnie i szybko. We frytownicy wyjdą CI bardzo tłuste. Bardzo fajny przepis jest też na żeberka z grilla 
http://grillujgotuj.pl/przepisy,32,293,zeberka-z-grilla-czyli-ribs-bbq.html
https://www.raven.com.pl/oferta/odziez-gastronomiczna
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.136.97.64
Data: 2024-04-19
Czas: 06:31:43
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PARę PYTAń NA TEMAT SMAżENIA SKRZYDEłEK I ICH PODAWANIA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "parę pytań na temat smażenia skrzydełek i ich podawania" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: samochód gastronomiczny    HoReCa dofinansowanie dotacje   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.