FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CZYNSZ ZA LOKAL GASTRONOMICZNY W BIUROWCU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CZYNSZ ZA LOKAL GASTRONOMICZNY W BIUROWCU

Autor: Monika79

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2014-06-22 o godzinie 11:59:41.
Witam serdecznie,
jestem tu nowa, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i szybko się zadomowię. Szukałam odpowiedzi na moje pytanie na forum, ale nie znalazłam i dlatego zakładam nowy wątek.
Ile mniej więcej wynosi stawka za m2 wynajmu lokalu gastronomicznego w biurowcu (chodzi o lunch bar, kantynę, itp. dla osób pracujących w danym kompleksie biurowym)? Mowa o dużych miastach (Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków).
Będę wdzięczna za info.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastrokama

Wypowiedzi: 10
Post 2 napisany 2014-06-26 o godzinie 10:06:04.
podejrzewam że wszystko zależy od lokalizacji, wielkości budynku itd. im większy biurowiec tym podejrzewam że większa stawka bo większy zasięg potencjalnej klienteli

Autor: Monika79

Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2014-06-30 o godzinie 16:52:14.
Tak, domyślam się, ale interesują mnie orientacyjne koszty. Można podać stawkę za metr, do tego jaki jest pełny metraż lokalu plus ilość potencjalnych klientów. Jakby znalazło się kilka takich opinii to możnaby sobie wyrobić jakieś zdanie :) ja np. wiem w tej chwili, że we Wrocławiu za lokal 307 m2 w nowym biurowcu (nie znam potencjału osobowego) wołają miesięcznie 12 euro od metra plus media wg zużycia... czy to dużo czy mało? Wydaje mi się, że dużo, ale nie mam porównania... ktoś coś wie i mógłby się wypowiedzieć?

Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 4 napisany 2014-07-12 o godzinie 01:17:02.
Jezu, kolejny, który chce zarobić na gastronomii, a nie ma zielonego pojęcia.Jak można pytać na forum ile kosztuje metr w biurowcu? O to trzeba pytać u dewelopera konkretnego budynku. Bo ceny zaczynają się od dwóch euro za metr do 50 euro.
Poza tym, co komu mówi wysokość czynszu? Mój klient w Warszawie za metr płaci 21 euro, a ma tych metrów 150. I mu się to opłaca, bo 90 procent pracownikó biurowca ma dotowane obiady, więc sprzedaje ich dziennie po 500.
Robiłem też lokal klientowi, który płaci 12 złotych za metr w biurowcu. I to jest dużo. Bo pracownicy są niezwyczajni jeść w bufecie i lokal - gdyby nie cateringi - byłby w plecy.
Więc wybacz, ale Twoje pytania są dziecinne. Wszystko zależy od lokalizacji, konkurencji, otoczenia, ilości klientów, zainteresowania klientów, etc...

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:45:21
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CZYNSZ ZA LOKAL GASTRONOMICZNY W BIUROWCU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "czynsz za lokal gastronomiczny w biurowcu" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.