![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CZYNSZ ZA LOKAL GASTRONOMICZNY W BIUROWCU |
|||||||
|
Autor:
Monika79
Wypowiedzi: 2 |
Witam serdecznie,
jestem tu nowa, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i szybko się zadomowię. Szukałam odpowiedzi na moje pytanie na forum, ale nie znalazłam i dlatego zakładam nowy wątek. Ile mniej więcej wynosi stawka za m2 wynajmu lokalu gastronomicznego w biurowcu (chodzi o lunch bar, kantynę, itp. dla osób pracujących w danym kompleksie biurowym)? Mowa o dużych miastach (Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków). Będę wdzięczna za info. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
gastrokama
Wypowiedzi: 10 |
podejrzewam że wszystko zależy od lokalizacji, wielkości budynku itd. im większy biurowiec tym podejrzewam że większa stawka bo większy zasięg potencjalnej klienteli
|
||||||
|
Autor:
Monika79
Wypowiedzi: 2 |
Tak, domyślam się, ale interesują mnie orientacyjne koszty. Można podać stawkę za metr, do tego jaki jest pełny metraż lokalu plus ilość potencjalnych klientów. Jakby znalazło się kilka takich opinii to możnaby sobie wyrobić jakieś zdanie :) ja np. wiem w tej chwili, że we Wrocławiu za lokal 307 m2 w nowym biurowcu (nie znam potencjału osobowego) wołają miesięcznie 12 euro od metra plus media wg zużycia... czy to dużo czy mało? Wydaje mi się, że dużo, ale nie mam porównania... ktoś coś wie i mógłby się wypowiedzieć?
|
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
Jezu, kolejny, który chce zarobić na gastronomii, a nie ma zielonego pojęcia.Jak można pytać na forum ile kosztuje metr w biurowcu? O to trzeba pytać u dewelopera konkretnego budynku. Bo ceny zaczynają się od dwóch euro za metr do 50 euro.
Poza tym, co komu mówi wysokość czynszu? Mój klient w Warszawie za metr płaci 21 euro, a ma tych metrów 150. I mu się to opłaca, bo 90 procent pracownikó biurowca ma dotowane obiady, więc sprzedaje ich dziennie po 500. Robiłem też lokal klientowi, który płaci 12 złotych za metr w biurowcu. I to jest dużo. Bo pracownicy są niezwyczajni jeść w bufecie i lokal - gdyby nie cateringi - byłby w plecy. Więc wybacz, ale Twoje pytania są dziecinne. Wszystko zależy od lokalizacji, konkurencji, otoczenia, ilości klientów, zainteresowania klientów, etc... |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:45:21 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|