![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FRYTKI BELGIJSKIE |
|||||||
|
Autor:
ewagredys22
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Witam,
Czy ktoś się orientuje gdzie można kupić oryginalne frytki i sosy belgijskie.Proszę o info na e-mail ewagredys22@wp.pl Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
ggplus
Wypowiedzi: 5 |
Frytki belgijskie
Mrożone, wstępnie smażone Składniki: ziemniaki, olej roślinny Rozmiar 6/6mm,9/9mm,13/13mm Waga netto: 2,5kg Przygotowanie: frytki smażyć w gorącym oleju ( ok. 175 st. C) przez 3-5 min do aż staną się chrupiące i złotobrązowe Przechowywanie: -6 C - 3-4 dni -12 C - 2 tyg. -18 C - kilka miesięcy Termin przydatności: 2 lata Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu Frytki pakowane w kartony 10 kg, wewnątrz 4 worki po 2,5 kg, na palecie 64 kartony http://ekin.pl Przedstawiciel handlowy: tel. : +48 669771414 e-mail: biuro@ekin.pl |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
ggplus napisał(a) w dniu 2014-05-05 o godzinie 14:14:59: Frytki belgijskie Mrożone, wstępnie smażone Składniki: ziemniaki, olej roślinny Rozmiar 6/6mm,9/9mm,13/13mm Waga netto: 2,5kg Przygotowanie: frytki smażyć w gorącym oleju ( ok. 175 st. C) przez 3-5 min do aż staną się chrupiące i złotobrązowe Przechowywanie: -6 C - 3-4 dni -12 C - 2 tyg. -18 C - kilka miesięcy Termin przydatności: 2 lata Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu Frytki pakowane w kartony 10 kg, wewnątrz 4 worki po 2,5 kg, na palecie 64 kartony http://ekin.pl Przedstawiciel handlowy: tel. : +48 669771414 e-mail: biuro@ekin.pl Na pewno wiesz co piszesz? Frytek belgijskich nie smaży się w oleju, tylko we fryturze wołowej. Po drugie frytki belgijskie nie mają rozmiarów typu 6x6, mają nieregularny kształt. |
||||||
|
Autor:
Sylwek
Wypowiedzi: 10 |
Ostatnio jadłem frytki belgijskie na Polach Mokotowskich w W-wie, ale nie wiem, czy są to oryginalne frytki czy to tylko taki chwyt marketingowy.
|
||||||
|
Autor:
Wojtek Terlinski
Wypowiedzi: 7 |
Kolego, ten łój wołowy to opcja sprzed kilkustet lat z tego co mi wiadomo. We współczesnej gastronomii to raczej mało realne, poza tym nie przeszłoby. Za belgijskie po prostu zwykło się uważać frytki grube, podane z majonezem zamiast keczupu.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:41:23 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|