FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FRYTKI BELGIJSKIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FRYTKI BELGIJSKIE

Autor: ewagredys22


Tematy: 4
Wypowiedzi: 6
Post 1 napisany 2014-04-27 o godzinie 10:03:51.
Witam,
Czy ktoś  się orientuje gdzie można kupić oryginalne frytki i sosy belgijskie.Proszę o info na e-mail ewagredys22@wp.pl 

Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: ggplus


Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2014-05-05 o godzinie 14:14:59.
Frytki belgijskie
Mrożone, wstępnie smażone
Składniki: ziemniaki, olej roślinny
Rozmiar 6/6mm,9/9mm,13/13mm
Waga netto: 2,5kg
Przygotowanie: frytki smażyć w
gorącym oleju ( ok. 175 st. C) przez
3-5 min do aż staną się chrupiące i
złotobrązowe
Przechowywanie:
-6 C - 3-4 dni
-12 C - 2 tyg.
-18 C - kilka miesięcy
Termin przydatności: 2 lata
Nie zamrażać ponownie po
rozmrożeniu
Frytki pakowane w kartony 10 kg,
wewnątrz 4 worki po 2,5 kg, na
palecie 64 kartony
http://ekin.pl
Przedstawiciel handlowy:
tel. : +48 669771414
e-mail: biuro@ekin.pl
 
Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 3 napisany 2014-05-06 o godzinie 13:21:40.
ggplus napisał(a) w dniu 2014-05-05 o godzinie 14:14:59:
Frytki belgijskie
Mrożone, wstępnie smażone
Składniki: ziemniaki, olej roślinny
Rozmiar 6/6mm,9/9mm,13/13mm
Waga netto: 2,5kg
Przygotowanie: frytki smażyć w
gorącym oleju ( ok. 175 st. C) przez
3-5 min do aż staną się chrupiące i
złotobrązowe
Przechowywanie:
-6 C - 3-4 dni
-12 C - 2 tyg.
-18 C - kilka miesięcy
Termin przydatności: 2 lata
Nie zamrażać ponownie po
rozmrożeniu
Frytki pakowane w kartony 10 kg,
wewnątrz 4 worki po 2,5 kg, na
palecie 64 kartony
http://ekin.pl
Przedstawiciel handlowy:
tel. : +48 669771414
e-mail: biuro@ekin.pl


Na pewno wiesz co piszesz? Frytek belgijskich nie smaży się w oleju, tylko we fryturze wołowej. Po drugie frytki belgijskie nie mają rozmiarów typu 6x6, mają nieregularny kształt.
 
Autor: Sylwek


Wypowiedzi: 10
Post 4 napisany 2014-05-09 o godzinie 16:57:46.
Ostatnio jadłem frytki belgijskie na Polach Mokotowskich w W-wie, ale nie wiem, czy są to oryginalne frytki czy to tylko taki chwyt marketingowy.
 
Autor: Wojtek Terlinski


Wypowiedzi: 7
Post 5 napisany 2014-05-22 o godzinie 15:08:14.
Kolego, ten łój wołowy to opcja sprzed kilkustet lat z tego co mi wiadomo. We współczesnej gastronomii to raczej mało realne, poza tym nie przeszłoby. Za belgijskie po prostu zwykło się uważać frytki grube, podane z majonezem zamiast keczupu.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:41:23
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FRYTKI BELGIJSKIE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "frytki belgijskie" w grupie "produkty dla gastronomii"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.