![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PUNKT ZAKRęCONEGO ZIEMNIAKA NA FESTYNY. CO TRZEBA POSIADAć ? OD CZEGO ZACZąć ? |
|||||||
|
Autor:
Młodzi Wypowiedzi: 1 |
Witam, ostatnio szukaliśmy z chłopakiem pomysłu na biznes. Zdecydowaliśmy sie na otwarcie namiotu handlowego zakręconego ziemniaka na festyny. Znaleźliśmy sprzęt i potrzebne wyposażenie ale nie bardzo wiem co dalej.. Czy może ktoś z was ma lub miał otwarty taki interes ? Co jest potrzebne do otworzenia takiego interesu "namiotowego", czy będą problemy z bieżącą wodą ? Bo i takie informacje wyczytałam na innych forach... Co trzeba opłacić zakładając taki interes ? Czy jest konieczność posiadania kasy fiskalnej ? Jakie podatki i opłaty trzeba wykonywać mając pracowników?
Proszę o pomoc... nie wiemy za co mamy się chwycić, od czego zacząć.. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
na forum masz ze 100 tematów o mobilnej gastronomii, poczytaj. Tam jest wszystko napisane.
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
prosze o kontakt: 531 801 101, na te wszystkie pytania trudno odpowiedziec piszac
|
||||||
|
Autor:
Patrycja
Wypowiedzi: 7 |
Witam, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest udanie się do Urzędu Gminy, gdzie dokładnie udzielą Ci informacji. Co to zakupu namiotu, pamiętam aby był on dobrej jakości, wiem że znajomi kupili w firmie Das company.
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Patrycja napisał(a) w dniu 2014-06-05 o godzinie 09:22:35: Witam, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest udanie się do Urzędu Gminy, gdzie dokładnie udzielą Ci informacji. Co to zakupu namiotu, pamiętam aby był on dobrej jakości, wiem że znajomi kupili w firmie Das company. Das company chyba raczej nie:) |
||||||
|
Autor:
RK
Wypowiedzi: 2 |
Przy okazji wizyty w Urzędzie Gminy należałoby również udać się do terenowego Sanepidu i spróbować zapytać czy woda będzie potrzebna. Generalnie z doświadczenia wiem, że różne stacje mają różne stanowiska (kwestia interpretacji). Są takie, które udzielą odpowiedzi. Są i takie, które będą wymagały projektu technologicznego i na tej podstawie wydadzą opinię.
Najlepiej byłoby wykonać szkic/koncepcję i przedłożyć do oceny w sanepidzie (stacja Powiatowa dla danego terenu). Proszę dołożyć opis co się będzie działo w tym namiocie pod względem gastronomicznym. Proszę podać na jaki okres będzie wystawiany namiot, i jakie są tam warunki ewentualanego przyłączenia wody i kanalizacji. Pomocy przy stworzeniu takiego szkicu najlepiej szukać u firmy/osoby , która na danym terenie specjalizuje się w wykonywaniu takich koncepcji. Chociaż znam też inwestorów, którzy samodzielnie wykonywali takie szkice. Życzę powodzenia. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:41:18 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|