FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PUNKT ZAKRęCONEGO ZIEMNIAKA NA FESTYNY. CO TRZEBA POSIADAć ? OD CZEGO ZACZąć ?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PUNKT ZAKRęCONEGO ZIEMNIAKA NA FESTYNY. CO TRZEBA POSIADAć ? OD CZEGO ZACZąć ?

Autor: Młodzi


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2014-04-23 o godzinie 17:46:52.
Witam, ostatnio szukaliśmy z chłopakiem pomysłu na biznes. Zdecydowaliśmy sie na otwarcie namiotu handlowego zakręconego ziemniaka na festyny. Znaleźliśmy sprzęt i potrzebne wyposażenie ale nie bardzo wiem co dalej.. Czy może ktoś z was ma lub miał otwarty taki interes ? Co jest potrzebne do otworzenia takiego interesu "namiotowego", czy będą problemy z bieżącą wodą ? Bo i takie informacje wyczytałam na innych forach... Co trzeba opłacić zakładając taki interes ? Czy jest konieczność posiadania kasy fiskalnej ? Jakie podatki i opłaty trzeba wykonywać mając pracowników?
Proszę o pomoc... nie wiemy za co mamy się chwycić, od czego zacząć..
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 2 napisany 2014-04-28 o godzinie 09:50:26.
na forum masz ze 100 tematów o mobilnej gastronomii, poczytaj. Tam jest wszystko napisane.
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 3 napisany 2014-05-08 o godzinie 06:02:45.
prosze o kontakt: 531 801 101, na te wszystkie pytania trudno odpowiedziec piszac
 
Autor: Patrycja


Wypowiedzi: 7
Post 4 napisany 2014-06-05 o godzinie 09:22:35.
Witam, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest udanie się do Urzędu Gminy, gdzie dokładnie udzielą Ci informacji. Co to zakupu namiotu, pamiętam aby był on dobrej jakości, wiem że znajomi kupili w firmie Das company.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 5 napisany 2014-06-06 o godzinie 10:50:57.
Patrycja napisał(a) w dniu 2014-06-05 o godzinie 09:22:35:
Witam, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest udanie się do Urzędu Gminy, gdzie dokładnie udzielą Ci informacji. Co to zakupu namiotu, pamiętam aby był on dobrej jakości, wiem że znajomi kupili w firmie Das company.

Das company chyba raczej nie:)
 
Autor: RK


Wypowiedzi: 2
Post 6 napisany 2014-06-06 o godzinie 14:54:09.
Przy okazji wizyty w Urzędzie Gminy należałoby również udać się do terenowego Sanepidu i spróbować zapytać czy woda będzie potrzebna. Generalnie z doświadczenia wiem, że różne stacje mają różne stanowiska (kwestia interpretacji). Są takie, które udzielą odpowiedzi. Są i takie, które będą wymagały projektu technologicznego i na tej podstawie wydadzą opinię. 
Najlepiej byłoby wykonać szkic/koncepcję i przedłożyć do oceny w sanepidzie (stacja Powiatowa dla danego terenu). Proszę dołożyć opis co się będzie działo w tym namiocie pod względem gastronomicznym. Proszę podać na jaki okres będzie wystawiany namiot, i jakie są tam warunki ewentualanego przyłączenia wody i kanalizacji. Pomocy przy stworzeniu takiego szkicu najlepiej szukać u firmy/osoby , która na danym terenie specjalizuje się w wykonywaniu takich koncepcji. Chociaż znam też inwestorów, którzy samodzielnie wykonywali takie szkice. 
Życzę powodzenia.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:41:18
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PUNKT ZAKRęCONEGO ZIEMNIAKA NA FESTYNY. CO TRZEBA POSIADAć ? OD CZEGO ZACZąć ?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "punkt zakręconego ziemniaka na festyny. co trzeba posiadać ? od czego zacząć ?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.