FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FRYTURA STA³A CZY P³YNNA?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FRYTURA STA³A CZY P³YNNA?

Autor: smt


Tematy: 8
Wypowiedzi: 14
Post 1 napisany 2014-04-09 o godzinie 15:21:33.
Witam,czy mia³ kto¶ do czynienia ze sma¿eniem na g³êbokim t³uszczu?chodzi o skrzyde³ka,piersi,cos a'la KFC je¶li tak to prosze o jakies rady odno¶nie rodzaju frytury która lepsza i ogolnie jak to mo¿na mniej wiecej przeliczyæ na u¿ywalno¶æ tzn.po ilu u¿ytkowaniach lepiej zmienic na now± z góry dziêki.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: misiaczeklodowy
forumforum

Tematy: 2
Wypowiedzi: 73
Post 2 napisany 2014-04-28 o godzinie 09:46:43.
Nie ma przelicznika, kiedy frytura jest do wymiany. S³u¿± do tego specjalne testery, jednorazowe kupisz za kilka z³otych, wielokrotnego u¿ytku za 250-500 z³. Testery pokazuj± ilo¶æ zwi±zków polarnych we fryturze, czyli w wielkim skrócie zanieczyszczeñ. Fryturê warto wymieniaæ regularnie, bo akurat za to s± gigantyczne kary.

Nikt ci nie okre¶li po ilu skrzyde³kach czy stripsach masz fryturê do wylania. Bo to zale¿y od tego, jak d³ugo jest ona grzana, w jakiej temperaturze, jakiej jako¶ci jest frytura, ile spada panierki, czy we frytownicy jest strefa zimna, etc...

A co do wyboru frytury. W kostkach i pojemnikach typu wiadra to jest to samo. Frytura we wiadrze jest zwykle nieco tañsza, ale niewygodna. Jak dziewczyna ma podnie¶æ 20 kilogramowe wiadro i wyd³ubywaæ z niego tward± fryturê, to jest to k³opotliwe. Z ma³ymi kostkami tego problemu nie ma.
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:43:13
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: FRYTURA STA³A CZY P³YNNA?
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "frytura sta³a czy p³ynna?" w grupie "produkty dla gastronomii"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.