![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FRYTURA STA³A CZY P³YNNA? |
|||||||
|
Autor:
smt
Tematy: 8 Wypowiedzi: 14 |
Witam,czy mia³ kto¶ do czynienia ze sma¿eniem na g³êbokim t³uszczu?chodzi o skrzyde³ka,piersi,cos a'la KFC je¶li tak to prosze o jakies rady odno¶nie rodzaju frytury która lepsza i ogolnie jak to mo¿na mniej wiecej przeliczyæ na u¿ywalno¶æ tzn.po ilu u¿ytkowaniach lepiej zmienic na now± z góry dziêki.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
misiaczeklodowy
![]() ![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 73 |
Nie ma przelicznika, kiedy frytura jest do wymiany. S³u¿± do tego specjalne testery, jednorazowe kupisz za kilka z³otych, wielokrotnego u¿ytku za 250-500 z³. Testery pokazuj± ilo¶æ zwi±zków polarnych we fryturze, czyli w wielkim skrócie zanieczyszczeñ. Fryturê warto wymieniaæ regularnie, bo akurat za to s± gigantyczne kary.
Nikt ci nie okre¶li po ilu skrzyde³kach czy stripsach masz fryturê do wylania. Bo to zale¿y od tego, jak d³ugo jest ona grzana, w jakiej temperaturze, jakiej jako¶ci jest frytura, ile spada panierki, czy we frytownicy jest strefa zimna, etc... A co do wyboru frytury. W kostkach i pojemnikach typu wiadra to jest to samo. Frytura we wiadrze jest zwykle nieco tañsza, ale niewygodna. Jak dziewczyna ma podnie¶æ 20 kilogramowe wiadro i wyd³ubywaæ z niego tward± fryturê, to jest to k³opotliwe. Z ma³ymi kostkami tego problemu nie ma. |
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:43:13 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|