![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROJEKT TECHNOLOGICZNY LKALU A PODPIS OSOBY UPOWAżNIONEJ DO RYSOWANIA |
|||||||
|
Autor:
hophop
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Witam wszystkich! Byłam dzis w sanepidzie już nie wiem który raz w tym miesiącu. Oczywiście za każdym razem mówią co innego. Dziś usłyszałam iż nie mogę zdać projektu technologicznego wykonanego samemu w oparciu o Rozporządzenia tylko potrzebuje podpisów osoby upoważnionej do rysowania. Czy podpis rzeczywiście jest wymagany czy jest to bzdura? Dziękuję za odpowiedź! :)
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
wogorski
Wypowiedzi: 2 |
Projekt technologiczny nie musi być wykonany przez osobę uprawnioną.
Projekt technologiczny musi być wykonany DOBRZE, to znaczy powinien uzyskać akceptację powiatowego sanepidu lub rzeczoznawcy. |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Po to zostały wyznaczone osoby uprawnione przez Głównego Inspektora Sanitarnego, żeby opiniowały projekt i wtedy Sanepid nie kontroluje przy odbiorze czy prawidłowo wykonaliśmy obiekt wg przepisów, tylko czy wg projektu. Gdybyś potrzebował na szybko dokumentacji do odbioru Sanepidu, zapraszam: gastromex@wp.pl
|
||||||
|
Autor:
hophop
Tematy: 4 Wypowiedzi: 6 |
Dziękuję za odpowiedzi!
Tylko że cały Sanepid nie chce nawet mi go przyjąć. Twierdzi że strona tytułowa im się nie podoba lub brakuje pieczątki osoby uprawnionej do rysowania. Same bzdury. Projekt mam na pewno dobrze wykonany. Udam się do rzeczoznawcy sanepidu bo nie mam zamiaru więcej się przed nimi płaszczyć.. |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zapraszam na szkolenie poświęcone zagadnieniom związanym z otwarciem lokalu gastronomicznego
- wybór lokalu - organizacja pracy w kuchni - przygotowanie dokumentacji wymaganej przez sanepid: projekt technologiczny dokumentacja HACCP - rejestracja w sanepid: umowy, wymgana dokumentacja Szkolenie będzie odbywało się w Warszawie dnia 05.06.2014 szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp.gmp.home.pl Na szkolenie zapraszamy równieżprzyszłych posiadaczy samochodów gastronomicznych oraz kontenerów gastronomicznych |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:11:48 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|