FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROJEKT TECHNOLOGICZNY LKALU A PODPIS OSOBY UPOWAżNIONEJ DO RYSOWANIA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROJEKT TECHNOLOGICZNY LKALU A PODPIS OSOBY UPOWAżNIONEJ DO RYSOWANIA

Autor: hophop

Tematy: 4
Wypowiedzi: 6
Post 1 napisany 2014-03-17 o godzinie 12:52:27.
Witam wszystkich! Byłam dzis w sanepidzie już nie wiem który raz w tym miesiącu. Oczywiście za każdym razem mówią co innego. Dziś usłyszałam iż nie mogę zdać projektu technologicznego wykonanego samemu w oparciu o Rozporządzenia tylko potrzebuje podpisów osoby upoważnionej do rysowania. Czy podpis rzeczywiście jest wymagany czy jest to bzdura? Dziękuję za odpowiedź! :)

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: wogorski

Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2014-03-18 o godzinie 09:03:20.
Projekt technologiczny nie musi być wykonany przez osobę uprawnioną. 
Projekt technologiczny musi być wykonany DOBRZE, to znaczy powinien uzyskać akceptację powiatowego sanepidu lub rzeczoznawcy.

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 3 napisany 2014-03-19 o godzinie 02:52:06.
Po to zostały wyznaczone osoby uprawnione przez Głównego Inspektora Sanitarnego, żeby opiniowały projekt i wtedy Sanepid nie kontroluje przy odbiorze czy prawidłowo wykonaliśmy obiekt wg przepisów, tylko czy wg projektu. Gdybyś potrzebował na szybko dokumentacji do odbioru Sanepidu, zapraszam: gastromex@wp.pl

Autor: hophop

Tematy: 4
Wypowiedzi: 6
Post 4 napisany 2014-03-19 o godzinie 09:22:54.
Dziękuję za odpowiedzi!
Tylko że cały Sanepid nie chce nawet mi go przyjąć. Twierdzi że strona tytułowa im się nie podoba lub brakuje pieczątki osoby uprawnionej do rysowania. Same bzdury. Projekt mam na pewno dobrze wykonany. Udam się do rzeczoznawcy sanepidu bo nie mam zamiaru więcej się przed nimi płaszczyć..

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 5 napisany 2014-05-26 o godzinie 10:55:22.
Zapraszam na szkolenie  poświęcone zagadnieniom związanym z otwarciem lokalu gastronomicznego
- wybór lokalu
- organizacja pracy w kuchni
- przygotowanie dokumentacji wymaganej przez sanepid: projekt technologiczny dokumentacja HACCP
- rejestracja w sanepid: umowy, wymgana dokumentacja
Szkolenie będzie odbywało się w Warszawie dnia 05.06.2014 szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp.gmp.home.pl
Na szkolenie zapraszamy równieżprzyszłych posiadaczy samochodów gastronomicznych  oraz kontenerów gastronomicznych

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:11:48
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROJEKT TECHNOLOGICZNY LKALU A PODPIS OSOBY UPOWAżNIONEJ DO RYSOWANIA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "projekt technologiczny lkalu a podpis osoby upoważnionej do rysowania" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.